Verdens bedste fødselsdagsboller med sprød kaneltop

bedste fødselsdagsboller med kaneltop opskrift

Har du ikke allerede en opskrift på fødselsdagsboller, som er en fast tradition, så prøve denne opskrift. Jeg er opvokset med verdens bedste fødselsdagsboller, som min mor gav et ekstravagant touch med drysset kanelsukker på toppen. 

Jeg har længe villet dele denne opskrift med jer, men det er faktisk ikke så ofte, jeg lige bager de her boller trods alt. De hører sig til ved fødselsdagene, og ikke i alle mulige andre sammenhænge – sådan er jeg bare enormt loyal overfor deres formål, ha ha. Du skal ikke snydes for en opskrift, så nu er det langt om længe lykkes mig at få dokumenteret den søde og sprøde bid, så du også kan få en bid lykke.

bedste fødselsdagsboller med kaneltop opskriftbedste fødselsdagsboller med kaneltop opskriftbedste fødselsdagsboller med kaneltop opskrift

Opskrift på verdens bedste fødselsdagsboller med kaneltop

Du skal bruge

(Giver 12 boller på størrelse med en knytnæve)

150 gram smør
3 dl mælk
1 spsk rørsukker
1/2 tsk flagesalt
50 gram økologisk gær
400 gram mel

  1. Smelt smør i en gryde og bland imens mælk, salt og sukker i en røreskål. Når smørret er smeltet blandes det med mælkeblandingen og gæren smuldres i.
  2. Når gæren er helt udrørt tilsættes mel i portioner, som røres grundigt sammen med en grydeske. Når al mel er tilsat rører du til dejen bliver blank, hvorefter den stilles til hævning med et viskestykke over i ca 20 minutter.
  3. Tag dejen ud på bordet og slå den sammen. Arbejd med dejen til den igen bliver blank og form så 12 lige store boller, som stilles til hævning i 20 minutter med et viskestykke over sig.
  4. Tænd ovnen på 225 grader og pensl bollerne med mælk. Drys med en blanding af kanel og rørsukker på toppen af alle boller og bag dem i omkrin 20 minutter – så er de gyldn, sprøde og ekstremt velduftende.

TIP! Bollerne smager bedst frisk fra ovnen, så hvis du laver dem i forvejen anbefales det at bage dem lidt kortere tid, så de kun lige har fået en svag farve. Frys dem så ned og bag dem færdige på dagen, hvor du kan servere dem med knasende sprød skal og smeltet smør på. Uhm, mums!

Bollerne her er faktisk dem, jeg selv er vokset op med, så jeg bliver lidt nostalgisk omkring dem. Bar duften i huset, når bagningen er igang, kan sende tankerne tilbage til min barndoms fødselsdage på Fyn 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.