Udgivet i Skriv en kommentar

Stolt, ydmyg og optimistisk


Du har nok opfanget, at jeg det seneste halve år har tilbragt særligt meget tid sammen med Camilla og Lisbeth rundt omkring på Københavns cafeer, men det har ikke handlet om cafebesøg i den forstand, og der er nu kommet noget helt særligt ud af vores mange møder, hvilket jeg fortæller om her.

På sådan en fredag morgen, hvor fridagsfølelsen har ramt mig, har jeg mest af alt lyst til at fortælle jer lidt om det arbejde, som jeg har påtaget mig bagom bloggen. I har allerede hørt lidt om det, men jeg har endnu ikke fået skrevet noget rigtig konkret om det – måske fordi jeg synes emnet er stort og vanskeligt at understrege på den rigtige måde, eller måske fordi jeg er lidt i tvivl om, hvor vidt det egentlig interesserer dig, der læser med.

Den nye specialgruppe Danske Bloggere i DJ (forkortelse af Dansk Journalistforbund) er endelig blevet en realitet, og den er også vigtig for dig som læser, og ikke kun for os, der blogger som profession. Skal blogs bestå, handler det nemlig om troværdighed og tryghed for læserne såvel som hos annoncørerne, der trods alt er dem, som muliggør det for os at gøre blogging til et erhverv og ikke bare en tidsslugende hobby. Alle skal stole på hinanden og kræver, at man kan genkende dem, som overholder reglerne og går til faget med god etik og en høj faglighed.

Photo: Jonas Pryner Andersen

Helt konkret har vi i meget lang tid nu kæmpet for at kunne organisere os, hvilket endelig er blevet en realitet hos Dansk Journalistforbund. Her forventer vi at mærke faglig opbakning, men det er også i det regi, der skal kæmpes nogle kampe for vores branche. Vi har flere mærkesager, men øverst på agendaen står der møder med Forbrugerombudsmanden, som vi til en vis grad føler, ikke har forstået vores arbejde helt. Sådan som de på Forbrugerombudsmandens kontor tolker lovgivningen lige nu, lader det til, at bloggere skal overdeklarere reklame overfor dig, der læser med, og det er super ærgerligt, hvis man som læser skal sidde og være i tvivl om, hvilken slags reklame, der er tale om. Vi har andre væsentlige mærkesager selvfølgelig, men nu skal den nye bestyrelse først etablere sig og fastlægge arbejdsstrukturen for fremtiden; og jeg glæder mig rigtig meget til det. Jeg blev nemlig valgt ind som næstformand for bestyrelsen, hvilket jo er en kæmpe ære og et stort ansvar.

Journalisten, som er fagbladet for journalisterne, har skrevet om vores nye specialgruppe her og de har samtidig interviewet Lisbeth (It’s fashion baby) omkring vores udfordringer med den måde markedsføringsloven fortolkes af Forbrugerombudsmanden.

Vi var selvfølgelig ude at fejre milepælen efter vi havde afholdt den stiftende generalforsamling, men nøj hvor var vi bare for trætte, så det endte faktisk med, at vi mest sad lidt tavse og nød en drink i hinandens selskab. Dejligt at det også kan lade sig gøre, og at vi har en fælles forståelse for, hvordan vi samarbejder i vores lille gruppe. Lisbeth og Camilla har vist sig at være et overordentligt tiltrængt kollegaskab, som jeg i den grad værdsætter.

Nå, fridagen skal nydes blandt andet i selskab af et par venner, der kommer til frokost og så skal vi da også spise varme hveder med pigerne. Rigtig god Store Bededag derude, knus Dorte 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

LINKS & CREDITS
Photos by Dorte Bak ©

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.