Koldskålspandekager med blå birkes og jordbærsirup

opskrift Amerikanske pandekager af koldskål med blå birkes

Her får du en opskrift på søde, fluffy og friske pandekager lavet på koldskål og blå birkes, serveret med sød og frisk jordbærsirup og citronmelisse. Mums! 

Undskyld på forhånd, men de her pandekager går nok hen og bliver mine foretrukne. Det er en rigtig sommerskøn version af de klassiske amerikanske pandekager, som jeg for nylig kastede mig ud i som et forsøg, og hurra for en succes. Pandekagerne får nemlig en helt anden let sødme i smag og konsistens, og med en god skefuld jordbærsirup over og lidt citronmelisse, er de klar til servering.

opskrift Amerikanske pandekager af koldskål med blå birkesopskrift Amerikanske pandekager af koldskål med blå birkes

Opskrift koldskålspandekager med blå birkes

1 æg
2 dl koldskold med tykmælk og citron
1 knivspids vanillepulver
1 spsk rørsukker
3 spsk hvedemel
1 spsk blå birkes
1 tsk natron
1 tsk bagepulver

Start med at dele dit æg, så du kun tager blommen med i din skål. Hviden skal piskes stiv i en anden skål om lidt.

Tilføj til blommen 2 dl koldskål, 1 knivspids vanillepulver, 1 spsk rørsukker, 1 spsk blå birkes, 1 tsk natron og 1 tsk bagepulver. Rør det godt sammen til en lind og flydende dej.

Med en sigte sies nu 3 spsk hvedemel i dejen, som røres undervejs. Det gør dejen mere fast, men du skal ikke blive bekymret, fordi æggehviden gør hele forskellen om et øjeblik.

Pisk nu æggehviden helt stiv og hæld den i din skål med pandekagedej. Brug en dejskraber til stille og roligt at vende de fluffy hvider rundt i dejen. Hvis du bare pisker løs nu, tager du al luften ud af den!


Varm din pande godt op før du begynder at stege dine pandekager. Når panden er varm skrues blusset lidt ned og panden olieres med lidt smør og olie. Læg en spsk dej på panden og vend den først når den er næsten færdigbagt, dog uden at den bliver brændt. Vend pandekagen og tage den af panden ganske hurtigt, så den sidste side forbliver lys. Fortsæt til du er færdig og anret dine pandekager med jordbærsirup og lidt citronmelisse.

Siruppen kan bruges til morgenmad, desserter, i drinks og smoothies… ja faktisk til nærmest alt, Bon appetit 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

 

Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.