Ramt af livet…

Særligt Sensitiv, følsom, nærtagende… kært barn har mange navne, men begrebet er ofte forbundet med en masse negative opfattelser, hvilket jeg har en stor anke imod. Særligt Sensitiv betyder hverken svag, nærtagende eller negativ, det betyder LOVE. 

Jeg er der igen – lige der i kernen af livets mange følelser. Sat lidt tilbage uden egentlig at være passiv. Det sker regelmæssigt for mig, og det har altid været sådan. Jeg er vel født uden store filtre og suger således livets facetter til mig i tide og utide. I disse tider er det blevet helt almindeligt at betegne sig ved karaktertrækket “særligt sensitiv”, og jeg er ikke i tvivl om, at jeg er i den kategori. Jeg er ikke ked af det, depressiv eller negativ – jeg er bare et sted, hvor jeg giver mig selv plads til at mærke de ting, som gør ondt, bange og glad og taknemmelig. At dvæle ved de dårlige ting for en kortere stund i ny og næ får mig til at føle større glæde ved de ting, jeg har, og det gør mig melankolsk på en smuk og helt acceptabel måde.

Som barn og ung var det en side ved mig selv, jeg følte skulle bekæmpes. Jeg fandt først ud af som voksen at balancere mellem det melankolske og en samtidig optimisme, hvilket jeg værdsætter at have godt styr på idag. Jeg ser nu, at min ene datter rummer de samme følsomme træk, og jeg skal således finde ud af at tale med hende på en måde, der giver hende selvforståelse og selvtillid. At være ung og have plads til melankoli og stor følsomhed er jo på mange måder en stor gave, fordi man som følsomt menneske får lov at bemærke verdens mange nuancer.

Min datter udtrykker det ofte ved at græde, hvilket jeg har talt med hende om, ikke bare er en dårlig ting. At græde kan jo være lige så lettende og dejligt som det kan være trist og faktisk har flere forskere påvist, at det direkte har et afstressende formål (se for eksempel denne artikel)

De to andre i husstanden er ikke er lige så følsomme, så vi har nogle ret pudsige situationer ind imellem, hvor vi simpelthen falder sammen af grin. Fordi vi behandler følelser, emner og situationer på så forskellige måder, hvilket bliver sat i stærk kontrast, når man har børn, som er langt i mere i deres følelsers vold og magt.

Jeg synes, det er så ærgerligt, at Særligt Sensitiv er blevet sådan et buzz word. Jeg fornemmer næsten en irritation fra nogle over begrebet, som er i fare for at blive misforstået. Vi taler slet ikke sygdomme eller negativitet, derimod karaktertræk, som vi bør anerkende på lige fod med alle de andre adfærdsmønstre, som ligger til grund for hvordan vi tager hensyn til hinanden i hverdagen.

Jeg slutter af med et par links til dagens look, simpelthen for at komme spørgsmålene i forkøbet. Jeg er hoppet i top fra H&M (udsolgt), denne nederdel og kimono begge fra Black Swan (reklamelinks) 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest


Follow:
Share:

4 Comments

 1. 16. juni 2017 / 10:23

  Jeg tænker som neuropsykologisk uddannet om du har læst om emnet og om du kan hjælpe dig selv?
  Prøv at bygge din hjerne lidt op:
  Hver aften inden nat kan du tage en magnesium sammen med en multi B vitaminpille, hvor der er ekstra B 6 og B 12 i.
  Tag også to gode fiskeoliepiller dagligt til din aftensmad.
  Og drik hver morgen et shot Aloevera drik. Disse ting tilsammen styrker din hjerne og du kan evt. læse nærmere herom på læge Carsten Vagn-Hansens hjemmeside radiodoktoren.dk
  Håber du har mod på at prøve og gør det helst over et par år, så ser du den gavnlige virkning.
  Obs. vi mennesker har mange fris radikaler i kroppen og dem kan vi dæmpe med MSM, et svovlpræparat.
  Hilsner og en skøn dag og nyd dine små stjernestunder:-)

 2. Jeanette
  16. juni 2017 / 15:41

  Så fint Dorthe ❤️ Jeg tænker at det ikke handler så meget om at være eller ikke at være men om at acceptere den man er, så det er nemmere at balancere i det. Heldigvis bliver der efterhånden snakket mere om følelser og mon ikke det hjælper til forståelsen af det?! Rigtig god weekend og tak for fine, feminine, rå, kantede og følsomme indlæg ✨
  Jeanette

  • 19. juni 2017 / 15:23

   Tusind tak for dine søde ord og ja, det er godt vi lever i en tid med plads til mennesket 🙂 Kram til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.