Udgivet i Skriv en kommentar

Sunde sommerlokker

Sommeren er over os og vi skal huske at passe på både hud og hår. Huden tror jeg de fleste har styr på med solcremer og ekstra fugt, men håret, hvad med det? Her giver jeg lidt tips og fakta om, hvordan du passer på dit hår gennem sommeren.

Et typisk sommer-scenarie i salonen er, at jeg i august og september modtager langhårede piger i stolen, som er kede af at skulle klippe flere centimeter af – fordi deres hår simpelthen ikke har klaret sig gennem sommeren uden alvorlige strukturskader. Det er ærgerligt, især fordi man kan gøre flere ting for at forebygge de skader og dermed slippe for at klippe uønskede centimeter af.

Når vi taler om sommer og langt hår, er der 2 ting, som de færreste tænker over:

 1. Solens stråler er skadelige, også for håret
 2. Dit lange hår er flere år gammelt og dermed i en tilstand, hvor det er ekstra skrøbeligt

4 tips til sundt sommerhår

 1. Få klippet spidserne i foråret, så de mest skrøbelige spidser er klippet af og spaltning forebygges
 2. Beskyt spidser og længder mod spaltning ved daglig brug af en olie, der er god til netop dette (anbefaling længere nede)
 3. Vask håret i en sommershampoo, der fjerner klior, saltvand og beskytter mod de frie radikaler og farlige stråler. Husk altid at slutte af med balsam
 4. Giv længderne en god fugtmaske 1 gang om ugen sommeren igennem


Indlægget her skal primært give dig en forståelse for, hvordan du kan behandle dit hår gennem sommeren, og jeg kunne selvfølgelig godt nøjes med at skrive om de produkter, jeg har i salonen. Jeg har dem skam, så spørg endelig, hvis du er i nærheden af Amager og vil købe sommerbeskyttelse, men for de af jer, som ikke lige er i nærheden og gerne bare vil klikke et godt sæt hjem, så er her nogle andre muligheder:

 • Sun Protect shampoo fra Schwartzkopf Bonacure* – en shampoo, som beskytter håret mod farlige stråler og fri radikaler. Den fugter håret og renser det samtidig helt fri for klor, saltvand og forurening
 • Solbeskyttelse til håret fra Schwartzkop Bonacure* – En god ide lige at pifte et par sprøjt af denne på håret om morgenen. Den lukker ligesom af og beskytter mod solens stråler
 • L’Oreal After Sun shampoo* – kan det samme som førnævnte, men kan klikkes hjem til en noget mere favorabel pris. Til gengæld har den ikke en helt så grøn profil, men for en kortere periode henover sommeren vil det for de fleste være en okay investering trods alt
 • Biosilk dråber i rejsestørrelse* – Biosilk kan det samme som Nurturing Drops*, som jeg forhandler fra O Way. De forsegler dine ender, sådan at de ikke spalter, de beskytter og så giver de en uimodståelig kontrol over håret
 • Aveda hårkur* – den lyder ret lækker, synes jeg, men jeg har dog ikke selv prøvet den. Ideen om at forkæle håret med en ektra lækker fugtmaske, er god, og jeg har på fornemmelsen at dens konsistens er blød og lækker, eftersom den er i en tube i stedet for en krukke
 • Maske til den sensitive hovedbund efter en dag i solen* – en virkelig god ide, hvis du er typen, der nemt bliver irriteret, solbrændt i skilningen eller ikke har så meget hår. Måske til manden også?

Generelt vil jeg anbefale en solhat eller kasket, hvis du er på stranden en hel dag. Ikke blot for at holde styr på håret, men også for at passe på din hovedbund – enten det, ellers bør du simpelthen smøre solcreme direkte på hovedbunden i din skilning og hvirvlen.

Hos lookfantastic har de i øvrigt 25% på mine 2 yndlingsmærker indenfor solcreme, Vichy og La roche Possay*

Jeg håber, du kan bruge mine tips her. Lov mig at pas på dig selv, din hud og dit hår i solen – den er ikke blevet mindre aggressiv med tiden, så det er altså vigtigt VIGTIGT! 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.