6 huskeregler når du skriver blogindlæg

Skriv bedre blogindlæg! For at få kontakt med dine læsere, skal dine blogindlæg være skrevet rimelig fornuftigt, så læserne ikke forlader dit site uden pointen. Her giver jeg 6 huskeregler, som jeg selv prøver at følge, når jeg skriver mine blogindlæg.

Når det kommer til at skrive gode tekster, bliver det straks vanskeligere for mig at lære fra mig. Jeg føler faktisk, jeg har meget at lære og kender mange journalister og kommunikatører, som åbenlyst kan noget fagligt og dygtigt, som jeg bare kan drømme om at gøre dem efter. Til forskel fra dem er jeg selvlært, så udover den almene viden man får fra gymnasietiden, har jeg måtte studere andres sprog, læse nogle guides og klæbe som en fedtet karamel på de kommunikationskollegaer, jeg har haft gennem tiden. Ha ha, kan du ikke næsten mærke, hvor irriterende jeg har været?

Som læser har jeg det sådan, at sproget skal virke let og velfungerende, gerne nuanceret, hvilket i øvrigt også vil give nogle gode point i forhold til Googles søgemaskiner. Afsenderen skal have et budskab, men jeg føler jævnligt (desværre), at jeg bliver lokket ind på en blog for at konstatere, at bloggeren bare vil sige “jeg holder fri idag”. Føj, jeg bliver så skuffet over det og jeg synes faktisk, det er illoyalt overfor læserne at spilde deres tid uden noget på hjerte, så mit bedste og måske mest væsentlige tip, er at spørge dig selv: “Hvad vil jeg gerne give videre til andre i dag?”.

Jeg faldt for nylig over denne denne artikel, som jeg synes er værd at kaste et blik på, hvis du gerne vil forbedre dig en smule i din tekstbearbejdning.

Se også min guide til at tage bedre billeder

6 huskeregler når du skriver blogindlæg

  1. Skriv med din egen stemme, så læseren mærker dit personlige præg og vær ikke alt for formel. Det formelle tekstsprog begår sig ikke så godt på det personlige plan som en blog trods alt er
  2. Lad det fremgå tydeligt, hvad læseren får i dagens indlæg – for eksempel med et kort resume i starten af indlægget (det jeg altid laver med fed skrift på et par linjer), eller med tekst på billedet
  3. Kom hurtigt til pointen, så du ikke taber læserens interesse – vi onlineforbrugere er hurtige til at dømme noget ude og forlade en hjemmeside igen, har du tænkt på det fra dig selv?
  4. Skriv til læserne som en ven i stedet for at blive en distanceret person, som andre skal se op til. Det vil give langt større tiltro og tilhørsforhold at du og dine læsere er “i samme båd”.
  5. Lav ikke alt for lange blogindlæg og del det gerne op i bider med under-overskrifter – på den måde virker indlægget ikke for uoverskueligt at gå igang med
  6. Brug gerne punktform undervejs

Hvis du er helt ny udi det her blogverden, så hold dig begyndende til første punkt. Du har på det stadie ikke læsere nok til at du skylder dem noget – hverken i form af indhold, udformning eller hyppighed. Efterhånden som du føler for at forbedre dine blogindlæg kan du vende tilbage hertil og finde ud af hvilke punkter, du nemt kan tage med ind i dine skrivevaner for at forbedre dit indhold.

Jeg håber, I er nogle, som får noget ud af indlæggene omkring blogging. Er der noget, som du gerne vil, at jeg kommer ind på? På søndag er det min plan at udsende mit første nyhedsbrev med nogle konkrete blogtips, så husk at skriv dig op til nyhedsbrevet her inden søndag. Knus fra Dorte 

……………..

Skriv dig også op til mit nyhedsbrev her

madplan
Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.