Udgivet i 3 kommentarer

Den altoverskyggende angst for at lave nyt badeværelse

Vi skal til at lave nyt badeværelse og vil styre projektet selv. Her fortæller jeg lidt om, hvordan vi vil gribe det an og hvad vi har i tankerne for det nye rum.

Som jeg nævnte for nogle uger siden har vi besluttet os for at lave nyt badeværelse. En beslutning, som vel har været undervejs lige så længe vi har boet her, altså mere end 6 år.  Badeværelset er på mange måder et nærmest angstprovokerende rum at give sig i kast med. Alt kan overraske, blive dyrere end ventet og på alle mulige måder blive forsinket, og man har ingen jordisk chance for at forberede alle detaljer. Noget vi ellers har gjort os lidt til eksperter i herhjemme. Ikke desto mindre springer vi ud i det – og vi har valgt ikke at hyre en fuld entreprise på projektet! Vi vil gerne gøre det ordentligt, men så billigt, vi trods alt kan slippe afsted med alt det håndværksmæssige. Bonus: Min mors kærlighedsven er murer og vil gerne hjælpe os.

Der er enkelte elementer, som vi mener at kunne selv, og så trækker vi håndværkere ind efterhånden, som der bliver behov for det. Det kan betyde ventetid i overgangene mellem håndværkerne, men serber vi indstillet på for til gengæld selv at sture slaget med vores murerven. Lige præcis dét overblik, altså rækkefølgen og opgavernes omfang, tænker jeg at dele med jer, når vi når så langt. Mon ikke også der er andre end os, som gerne vil spare på udgifterne til en projektleder?

Planen er foreløbigt at det gamle badeværelse bliver skilt ad og tømt den 2. weekend i september. Bum!

Inden da skal vi blive rimelig klar over den endelige plantegning for vores nye badeværelse. Vi skal også gerne have lagt os fast på fliser og møbler, så sommerferien går også med tegninger, inspiration og beregninger. Lige nu står det ret åbent, og jeg leger med tanken om, hvordan skunken bedst bliver udnyttet, ligesom jeg overvejer skydedør for at vinde gulvplads. Jeg føler, det er min pligt at undersøge alle muligheder, men er en anelse bange samtidig, ikke hjulpet på vej af kære Signes lille midtvejsstatus forleden. Godt hun nu har ferie – velfortjent!

Den overordnede stil i vores badeværelse tror jeg, vi er rimelig sikre på, så noget i stil med de farver, materialer og rolige stemninger som i collagen øverst.

De viste ting er:

1 / Inspirerende flot badeværelse fra Dansani 2/ Fine lamper fra Bloomingville 3 / Glas med plante, som jeg i øvrigt også synes er en fremragende værtindegave 4/ Fine æsker i træ 5/ Håndklæder 6/ Kurv fra Ellos 7/tæppe fra House Doctor 8/ Bænk i mørk træ 9/ Opbevaring til småting fra Woud / 10 Bambusbænk fra Lene Bjerre

Nu skal du endelig ikke holde dig tilbage, hvis du har brugbare tips og erfaring, som du synes, jeg kunne have gavn af at kende til forud for projekt nyt badeværelse. Jeg lytter 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

3 tanker om “Den altoverskyggende angst for at lave nyt badeværelse

  1. Det bliver helt sikkert godt, jeg kan rigtig godt lide stilen. Jeg glæder mig til at læse mere om rækkefølgen i i jeres badeværelsesprojekt. Når vi skal lave nyt badeværelse i kælderen (og forhåbentlig senere på 1. sal) tror jeg også, at vi kommer til at lave en del selv. At lave det man selv kan synes jeg ikke kun handler om penge men også om at blive mere glad for resultatet, når man har lagt sin egen arbejdskraft i det.

    1. Det glæder mig at høre at jeg måske Lan hjælpe dig lidt på vej – lad os håbe et bliver tilfældet, hi hi. Knus fra Dorte

  2. Vi har lige lavet nye badeværelser, 2 på samme tid, så muligheden for bad og toiletbesøg har været begrænset… Også en tanke der har været mange mange år undervejs. Er ganske tilfreds med resultatet, nu mangler vi bare spejle, kan ikke blive helt enige om stilen og er noget udfordret af en skråvæg og min “ting” med symmetri.
    Nå ja, vi mangler også bordplade på det ene badeværelse (og derfor også vandtilslutning mm), for den bordplade, vi fik tilsendt, var spejlvendt, så håndvasken var placeret under skråvæggen, måske et lille barn kunne ha’ fået glæde af den. Så mangler vi også en skuffe, vores VVS mand tabte en skuffe på vej ned af trappen, og så så den pludselig ikke helt ny ud længere…
    Udover de 2 “småting” og detaljen om at begge badeværelser skulle males om (efter møblerne var sat op), fordi jeg ikke kunne komme overens med farven, så er det hele forløbet fint og næsten efter planen 🙂
    God fornøjelse med jeres projekt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.