Her er sommerens fede, lærerige oplevelse for børn

Der er netop åbnet en særudstilling om det mystiske dybhav ude på Den Blå Planet, og pigerne og jeg vil gerne fortælle jer lidt om den i dette indlæg.

(Indelægget indholder reklame, idet vi var inviteret til pre opening)

I lørdags havde pigerne og jeg en helt særlig invitation til at opleve den nyåbnede særudstilling på Den Blå Planet omkring det mystisk dybhav. Det er et tema, som har betaget mig i årevis, og jeg har faktisk siddet og set flere udsendelser og videoer omkring det, så det var særdeles spændende for mig at introducere mine piger til temaet. Og det gik godt – overraskende godt. De åd det råt og især en af dem sugede informationerne til sig – jeg tror, jeg fik læst og forklaret fra samtlige plancher, som hun kunne gengive i en ret detaljeret form, da farmand kom hjem fra Roskilde. Hold nu OP hvor er det fedt at opleve den side af hende!

Udstillingen er visuel, informativ og let tilgængelig, så vi alle kan få stillet vores nysgerrighed. Flere steder afspilles der film, som viser dybhavets mange mystiske beboere, og fortæller om livet helt dernede på bunden. Det er altså ret vildt at tænke på, at 3 mennesker rent faktisk har turdet rejse 10 kilimeter ned i en tykbundet ubåd – jeg gjorde det ikke! Men jeg nyder at se optagelserne fra de forskellige ekspeditioner, og synes der er flere fantastiske fakta at fundere over:

  • At der har været flere mennesker på månen end der har været på det dybeste sted af havets bund
  • At der i tanglopper fra det dybeste sted er fundet rester af brandhæmmere, som altså er menneskeskabt
  • At der helt dernede er liv til trods for under 1% lys, liv, som til gengæld er der pga. en livgivende varmekilde

Hvis du har en dreng eller pige, der kan lide at nørde med fisk, ubåde eller miljø, så er udstillingen her simpelthen en fantastisk ice breaker. Jeg fik talt med pigerne om så mange værdifulde ting, lige fra plastik i verdenshavene, skøre dyr, mørke, menneskekroppen og historien. Jeg tror faktisk, det er første gang, jeg har haft så fed og lærerig en oplevelse med mine børn – helt sikkert også fordi de er fyldt 7 år og har afsluttet deres første skoleår. De elsker simpelthen at lære, og jeg elsker at de elsker det.

Udstillingen om dybhavet løber frem til den 27. august, find info her. Jeg kan i øvrigt anbefale denne reportage om Marianergraven og denne Discoveryudsendelse om ekspeditionerne til den dybe havbund.

Efter at have fordybet os i særudstillingen tog vi en tur gennem resten af planeten og fik blandt andet set en smuk sommerfugl på tæt hold, hils på et par flagermus og oplevede de store sydamerikanske havoddere blive fodret. Nøj, de var godt nok søde!

Var der nogen, som sagde nørd? Jo tak, den titel kan jeg godt holde ud, men jeg er nu ikke i besiddelse af ekspertviden på området, snarer en veludviklet nysgerrighed og fascination 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.