Udgivet i Skriv en kommentar

Facts om hårfarvning og graviditet

Er det farligt at farve sit hår, når man er gravid? Jeg prøver at besvare det spørgsmål med den faglige viden og personlige overbevisning, jeg har.

Okay de damer. Et af de spørgsmål jeg rigtig ofte stilles som frisør, er om man kan farve hår, når man er gravid, og jeg har simpelthen besluttet at skrive et par ord om mit syn på det emne. Det er jo et brandfarligt emne, så lad mig understrege, at det i sidste ende er din beslutning, hvor vidt du har det godt med det eller ej. Jeg fortæller her om min viden og giver udtryk for min egen holdning!

Læs eventuelt Astma Allergi’s fakta omkring hårfarvning også


Der er flere ting, man skal være opmærksom på, hvis man bekymrer sig for det med graviditet og farvning, nemlig kemi og allergi.

Først og fremmest så vælg altid en grøn frisør – uanset om du bare skal klippes eller også vil farves, fordi:

Kemiske dampe –  Går du til frisør i en salon med kemiske farver (dvs med ammoniak, permanentvæsker osv), så er der også kemiske dampe til stede i rummet. I en salon med kemiske behandlinger handler det således om, hvorvidt du overhovedet har lyst til at være i rummet

Helfarve – Ved helfarvning er din hud i berøring med farven og dermed er der andre hensyn, du skal tage med i dine overvejelser. Så længe der er tale om grøn hårfarve, har du en vished om, at de er rimelig rene og i hvert fald ikke skaber farlige dampe. Når det er sagt, så tror jeg ikke på at der findes en permanent farvebehandæing, som er 100% fri for alt – i hvert fald ikke, hvis det skal være et holdbart og dækkende farveresultat. Det du skal tænke på er allergi-risikoen, da de grønne farver bygger på en masse naturlige ingredienser – det er ikke meget anderledes end at du kan have pollenallergi, men der vil i mange hårfarver også være ingredienser, som kan være stærkt allergifremkaldende. Indholdsstoffer som blandt andet PPD og resorsinol, som har til opgave at hjælpe farven med at blive transporteret ind i håret. I kemiske farver er indholdet nævneværdigt, hvilket det ikke er på samme måde i grønne farver. De farver jeg selv bruger har kun få mg i de mørke ask farver for eksempel. 

Reflekser – Du kan med fordel vælge en refleksbehandling, hvor farven pakkes ind i stedet for at være i direkte berøring med din hud. Ved brug af kemifri farver uden dampe betyder dette, at du er i en minimal risiko for berøring og gener, hvilket sådan set er gældende uanset om du er gravid eller ej.

Kig forbi min webshop med grønne skønhedsprodukter*

Der findes heldigvis en lang liste af frisører, der ikke bruger farlig kemi og ved netop at vælge en grøn frisør, mener jeg personligt ikke, der er grund til at være bange. Jeg synes jo, det er vildt, at så mange er bange for det, når man samtidig ved, at frisører står helt op til 4 uger før termin og arbejder med hårfarvning. Men, som jeg startede med at skrive, er det jo dig selv, som skal afgøre, om du har det godt med det eller ej.

Emnet er stort, og det er bestemt ikke dækket med dette ene indlæg, men jeg håber alligevel, det kaster lys over, hvad det præcis er, man skal gå op i at undersøge. Del det med dem du kender, hvis det er et emne, som fylder noget bæandt dig og veninderne. Klem fra Dorte 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.