Udgivet i 6 kommentarer

Fri for lus uden kemi

lusefri uden kemi lus lusehætten

Kan man blive fri for lus uden kemi? Det svar er nemt, fordi du kan drukne lus i olie og dermed slippe for de kemiske og dyre shampoo’er, og samtidig have det sjovt med lusebehandlingen frem for at stå med børn, der beklager sig over shampoo, der svier.

Det her er muligvis det mest fjollede samarbejde til dato, men ikke desto mindre er jeg vild med det. Er du ikke mor (eller på anden vis i risikozonen for at få lus), så spring direkte til videoen, så du kan få dig et godt grin – det gør vi nemlig!

Alle jeg kender, kaster sig over de kemiske shampooer straks de møder sedlen på døren ved institutionen. Shampooen virker, men er kemisk, udtørrende og dyr, og så skal man altid stå i kø på Apoteket før man kan komme igang. Lusehætten, som er en kæmpe succes i blandt andet Holland, er lavet af 100% naturlig latex og drukner, ved brug af olivenolie, lus. Du har dermed et miljøvenligt, billigere og mildere alternativ til behandling af lus.

Pigerne og jeg har testet Lusehættens funktionalitet, men det skal for en god ordens skyld fortælles, at vi ikke havde lus på dette tidspunkt, hvilket ellers havde været belejligt. Vi tester derfor først og fremmest brugervenligheden. Lad os starte med en video, hvor du kan se, hvordan det gik, da vi skulle prøve at tage dem på. Jeg ville lyve, hvis jeg påstod, at man ser godt ud med hætten på og vi fik også et gavaldigt grineflip undervejs – men den virker!

https://youtu.be/ADKwex5zIKA

Heldigvis er formålet ikke at gøre os smukkere, derimod at gøre os lusefri uden kemi, og opskriften er ganske simpel – ifør dig Lusehætten efter anvisninger på æsken, hæld olivenolie i hatten og vent 15 minutter, kæm håret og vask. Gentag efter 9 dage for at fange eventuelle undslupne gæster – efter 9 dage vil eventuelle æg nemlig være udklækkede. Sådan!

Lusehætten fås i 2 størrelser og kan bestilles her. Et sæt koster 180,- kroner og kan genanvendes op til 20 gange, så der er absolut noget at spare for ikke at tale om det praktiske ved altid at have behandlingen ved hånden.

Forebyg mod lus

Jeg synes, Lusehætten er så nem og sjov at have med at gøre, at jeg ikke vil gå af vejen for at tage en omgang med olie i ny og næ. Dels giver olien noget god fugt til både hovedbund og hår, og pigerne og jeg havde det så sjovt undervejs, at det ikke vil være svært at overtale dem til at vi gør det i forbindelse med en tur i badekaret efterfølgende. Skulle du have misset det, så kan jeg også i den forbindelse henvise til et tidligere indlæg med tips til sund hovedbund, hvor jeg fortæller om en anden naturlig måde at forebygge mod lus på.

Jeg synes bortset fra det, at det uhyggeligt så meget tabu der er omkring lus. Okay, vi ønsker dem ikke, men de er jo til at få bugt med og ikke ligefrem et dyr, der er selektivt. Så alt det der med at man ikke er ordentlig, når man får lus, den køber jeg altså ikke. Lus er ligeglade med, hvordan vi bor og hvor meget vi tjener – de vil bare gerne finde en lun krybbe.

Spred budskabet om Lusehætten – det er så god en nyhed, at det fortjener et stort hep, knus fra Dorte 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

6 tanker om “Fri for lus uden kemi

 1. ?????????

 2. Sikke en fin video 🙂 -og dejligt med et mindre kemisk alternativ til at få bugt med lusene 🙂

  Dit outfitt er iøvrigt også virkelig fint, Dorte!

  God weekend!

 3. Videoen virker ikke? Har I sidenhen haft lus og testet om de reelt virker?

  1. Hej Ida – de virker!! Desværre var det for vanskeligt for dem at få ind på det danske marked (noget med butikker der ikke ville forhandle dem, politik tror jeg), så hvis du vil have fingrene i nogle skal du uden for DK. De er oprindeligt fra Holland, hvor de forhandles i bedste velgående så prøv der ??

 4. Videoen virker ikke. Så denne blog kan ikke bruges, hvis det ikke videoer er tilgænglig.

  1. Hej Katarina.

   Videoen er blevet lukket ned, fordi produktet ikke kunne klare sig på det danske marked og derfor ikke forhandles i DK længere. Beklager ulejligheden, jeg må lige få opdateret blogindlægget også – dejligt du mindede mig om det. Rigtig god aften, kh Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.