Udgivet i Skriv en kommentar

Kan jeg blive et havemenneske? En status …

Til trods for, eller måske takket være (?!), det knapt så gode sommervejr, så trives min have i år. Men er jeg blevet haveglad? Her tager jeg dig med på en lille havevandring og fortæller hvordan jeg kommer forbi mine egne begrænsninger.

Tidligere har jeg fortalt om min manglende have-begejstring og hvor meget jeg ville ønske, jeg kunne være et halvbeskidt havemenneske, som er intolerant overfor ukrudt og ligeglad med edderkopper. Jeg påstod også, at jeg i år vil give haven mere kærlighed … simpelthen prøve at forstå, hvad arbejdet i haven kan give. Så hvordan står det til med det Fru Bak?

Tjoh, jeg synes jo faktisk, jeg kan være godt tilfreds med mig selv i år. Er der plads til forbedring? Jo da, selvfølgelig, men jeg har sat flere af de flueben, som jeg drømmer om og er godt igang med at forbedre haven, nedlægge træer og buske, etablere nye bede med stauder og har endda solgt legehuset, som pigerne aldrig legede med. Det efterlader et helt hjørne i haven, som nu kan bruges til noget andet … måske et par højbede med grøntsager eller et frugttræ?! Her er nogle glimt fra de hjørner og planter, jeg værdsætter…

Jeg skal lære ikke kun at tænke på det sjove og visuelle, men rent faktisk også at snuppe lidt ukrudt og rydde op undervejs, men lidt af den slags er det rent faktisk blevet til, og det er slemt tilfredsstillende, kan jeg berette. Jeg nyder dog allermest at følge blomstringen på mine forskellige blomster, at vande og at skabe nye hjørner med farvet liv.

Jeg bliver hyppigt spurgt til navnet på min rose. Den er vanvittig smuk og får store fersken-rosa blomster gennem hele sæsonen, og de dufter fantastisk! Jeg ved ikke med sikkerhed, hvad det er for en rose, men jeg er rimelig sikker på, at den er en engelsk haverose, måske den som hedder Augusta Luise?!

Bag et rækværk ind mod naboen har jeg startet et kravleprojekt op. Jeg har sat fallopia, Sart rosa clematis og en klatrende hortensia og overvejer faktisk at plante en blåregn også. Jeg ved godt, de er giftige, men nøj hvor er de bare smukke altså!

Jeg er vild med både mit oliventræ og mit bornholmske figentræ. De pynter smukt og bringer nogle ferie-agtige følelser i spil, når man sidder på terrassen. Om de ligefrem komme til at supplere til vores måltider er jeg dog i tvivl om, men jeg har dem nu også mest fordi jeg værdsætter deres blade og farver.

Staudebedet

Som jeg før har nævnt elsker jeg at have de små lavendler og akeleje i min have, og jeg planlægger i år at få anlagt 2 mindre  staudebed mere. Det ene i bunden af haven, hvor jeg vil have lyserøde kæmpevalmuer, lupiner og blå ridderspore, det andet op ad udstuen lige ved siden af terrassen, hvor jeg gerne vil have nogle bonderoser (både denne og denne).

Vi har i øvrigt stor glæde af en hurtigtvoksende Spireabusk, som blomstrer med hvide blomsterpuder i foråret. Den er simpelthen så smuk, når den blomstrer, og så vokser den massivt hvert år, når bare den har en god lys placering.

Jeg nyder virkeligt at vande efter solen er gået ned og mens lyset stadig er der. Så tænder jeg lyskæden på terrassen og nyder sommeraftenen og lydene fra alle nabohaverne. Det er ret nydelsesagtigt – ikke mindst hvis vejret ligefrem lægger op til et kvarter i ligestolen bagefter. Måske der er håb forude for hende Fru Bak og hendes haveglæde?

BYD endelig ind med tips, hvis du gemmer på guld-viden. Jeg er jo total novice og dermed ret påvirkelig, ha ha. Kan jeg være stolt af mig selv, synes du? 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.