Mine bedste anbefalinger til Berlin to do’s


Dette er ikke en guide, derimod en omgang blandede anbefalinger til det bedste af Berlin.

Jeg har så meget, jeg gerne vil fortælle om og dele med jer fra Berlin. Det er virkelig en særlig by med en helt særlig stemning, især i bydelene fra det tidligere øst, hvor kreativiteten flyder over og gør sig synlig på alle måder. Jeg er vild med det og ekstremt ydmyg overfor for historien. Jeg skal nok komme med guides og flere nedslag, men tænkte at starte med en omgang blandede bolcher – med de ting jeg helt sikkert vil anbefale andre.


Lias Kitchen er 100% vegansk og laver salater, burgere og de bedste fritter, nåde almindelige og sweet potato. Den ligger på Kohlwitzstraße og er en fantastisk lille perle med et smagfuldt menukort.


Weinbergerparken er hyggelig at gøre stop i, dels med den store legeplads, men også med rosenhaven, vandkunsten, som børn springer barnumsede rundt i på en varm sommerdag og den lille sø. Tag indgangen fra Weinberg Straße, så lander du ved en super god legeplads med plads til både de helt små og de store børn. Der er rigeligt med siddepladser til forældrene og generelt masser af liv og god stemning her. Vi var forbi på en sommerdag, hvor familier og venner nærmest havde slået lejr for dagen med liggestole og picnickurve.


Aesop er en kæde, som altid er værd at smutte forbi. Alle deres butikker er indrettet med puritansk og nostalgisk perfektion og produkterne er simpelthen skønne. Denne Aesop finder du på Alte Schönhauser Straße i den ende tættest på Prenzlauerberg (i øvrigt lige ved siden af den noget så hypede restaurant Monsieur Voung, se længere nede)


Berlin Zoo er en flot, gammel have med nogle pragteksemplarer af dyr, som er værd at betale indgangen for. Her er det den store, gamle orangutang, som vi også hilste på for et par år siden. Han er helt igennem fantastisk! Berlin Zoo har også netop fået 2 pandaer, som jeg elskede at opleve, og så er det generelt en dejlig oplevelse at gå rundt i parken.


Bonanza Coffee i Oderberger Straße – behøver ikke yderligere præsentation end kaffebar. Amazing! Arrogant? En smule, men den har noget at have det i – det var ultimativt den bedste kop kaffe vi fik under hele ferien og vi var naturligvis forbi flere gange.


Badeschiff i Kreuzberg, lige på grænsen til Friedrichshain ved Spree. En kæmpe oplevelse på en varm sommerdag, hvor man trænger til at bade og få lidt strandstemning – et total gennemført koncept. Læs om det her


California Icepops ligger i Eberswaldstraße næsten oppe ved Schönhauser Allee. De laver et hav af smukke og smagfulde ispinde – alle lavet på ren frugt, madelmælk og lignende fra den veganske verden. En pop koster ca 2,5 € og de smager altså fantastisk.


Monsieur Vuong er en af de meget hypede vietnamesiske restauranter og vi spiste faktisk frokost der hele to gange. Til trods for sit ry er priserne helt i orden, maden er virkelig god og servicen fungerer med smil og effektivitet. Restauranten ligger på Alte Schönhauser Straße.


Det er helt og aldeles obligatorisk at stoppe ved Kauf dich Glücklich for at spise deres friskbagte vafler, som fås med et væld af toppings og fyld. I sommervarmen blev det denne gang med is, banan og chokoladesauce – en kombi, som er slemt undervurderet, hvis du spørger mig.


Resales på Schönhauser Allee er en stor genbrugsbutik med genbrug til både kvinder, mænd og børn. De har alt lige fra lederhosen til oktoberfesten overi pailletbesatte festkjoler samt helt almindeligt godt hverdagstøj. Jeg finder noget, jeg kan bruge, hver gang jeg kigger ind og priserne er helt tilforladelige. Denne gang shoppede jeg nederdel (denne) samt de to skjorter her.

Memorial for de dræbte jøder skal helt klart besøges, når du er i Berlin. Udover det smukke monumentale bliver man også sygeligt bevidst om, hvad omfanget af historiens tragedie er. Det er smukt og tragisk på samme tid.

Hvis du vil have mere Berlin, så tjek min Instagram ud (både @bybak og@dorte_bak_travels), hvor jeg har delt en del allerede. Og ellers må du gerne spørge mig, hvis der er noget bestemt 

……………..

Skriv dig også op til mit nyhedsbrev her

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.