0
Bolig inspiration Nyt badeværelse

Nyt badeværelse – sådan planlægger vi processen

Skal du bygge om, lave nyt badeværelse eller styre et andet større projekt derhjemme, så kan denne metode måske hjælpe dig.

Som mange af jer ved, skal vi til at lave nyt badeværelse herhjemme. Vi har besluttet selv at være tovholdere på projektet, hvilket vi forhåbenligt sparer lidt penge ved (og ikke fortryder!). Eftersom der er meget at holde styr på, har jeg i bedste (pigede) stil startet en projektbog op, hvori jeg prøver at samle trådene, holde overblik, tegne skitser og lave huskesedler. Jeg bruger et bestemt system i bogen og vil arbejde udelukkende ud fra bogen, således jeg altid har al viden og inspiration samme sted. Det er samtidig hyggeligt og nemt at vise til andre interesserede.

Vi var i forleden dag forbi Dansani’s showroom for at se på forskellige løsninger. Vi overvejer at købe vaskemøbel og et par andre ting derfra, men vi har længe også været i tvivl om placeringen af nogle elementer i badeværelset, så vi havde behov for at tale med nogle fagfolk og se forskellige muligheder. Det gav virkelig noget godt og vi formåede faktisk at blive ret sikre på, hvilken løsning, der vil være den bedste for os.

Det betyder, at vi kan gå i gang med at få et overblik over hvilke håndværkere, der skal på banen, rækkefølgen og måske også så småt få sat priser på nogle af elementerne ved processen. Ikea får også et besøg i den, så vi bedre kan skabe os overblik over muligheder og prisforskelle, når de endelige beslutninger skal tages.

Sådan holder jeg styr på projektet

  • I en ny notesbog har jeg lavet en planskitse af vores rum. Her skriver jeg mål på og laver løse ideer til placering af elementer.
  • På en ny side tegner jeg en mere eksakt tegning, hvor målene passer, ligesom jeg har forsøgt at 3D-skitsere de forskellige vinkler i rummet.
  • På en side har jeg lavet en oversigt over de håndværkere, vi skal bruge og en punktliste under hver over de opgaver, som vi forventer de forskellige skal håndtere.
  • Jeg har afsat 4 blanke side til en udtømmende to do-liste, som løbende streges ud og tilføjes på
  • Jeg klipper ud fra kataloger med inspiration
  • Laver en side med priser, som jeg løbende kan justere og tilføje til

På den første side i bogen har jeg lavet et indeks, så hver gang jeg tilføjer noget til bogen skriver jeg det ind i mit indeks. På den måde har jeg altid styr på, hvor jeg gør af tanker og informationer.

Mine umiddelbare tanker for det nye badeværelse kan du se i skitserne herunder…

Skydedør og et stort bruseområde med en stor glasvæg

Udnyttelse af skunken bliver forhåbentlig med skuffer og et par hylder. Toilettet flyttes fra den modsatte side af rummet over under skråvæggen

Vi er vilde med det helt stringente og fare neutrale look til vores badeværelse

Vi har fastlagt en dato for hvornår vi går igang og der er luge en halvanden måneds tid endnu. I det tidsrum får vi nedlagt radiatoren i det eksisterende badeværelse og opsat et midlertidigt bad i kælderen.

Det er simpelthen så dejligt at høre fra jer, at I følger processen her med interesse. Jeg tror virkelig også på, at det er med denne slags erfaringsudvekslinger, at blogs kan noget helt særligt. Lad mig høre, hvis der er noget særligt ved projektet, du gerne vil høre mere om. Klem fra Dorte

……………..

Skriv dig også op til mit nyhedsbrev her

Du kunne også være interesseret i

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.