Udgivet i Skriv en kommentar

Sådan tager du bedre billeder med din telefon

Photo via pexels.com

Tips til at skyde bedre billeder med din telefon og de regler, du absolut bør kende, når du overvejer at dele andres billeder. Du får også 4 apps til fotoredigering og visuelle eksempler på, hvordan jeg laver mine billeder.

Når du deler dine blogindlæg, vil du sikkert gerne have nogle billeder med i indlægget for at visualisere enten historien eller en bestemt stemning. Det er ikke fordi, det er et must at bruge billeder, men personligt foretrækker jeg det – jeg er visuel og får således mest ud af mit besøg, hvis mine øjne bliver stimuleret med noget at se på. 

Hav styr på reglerne omkring brug af billeder

Du må aldrig bruge andres billeder uden tilladelse. Det er ekstremt vigtigt at have styr på, hvilket jeg ikke selv havde til at begynde med. Man kan risikere, at skulle ryste op med et ret pænt beløb til ejeren, hvis man bliver opdaget og ejeren vælger at gå den vej.

Jeg har altid foretrukket at tage mine egne billeder, men i ny og næ vil jeg gerne vise inspiration og den slags, og der er det vigtigt, at man har fået lov, enten via en pressebillede-bank eller ved at spørge ejeren om lov. Der findes services, hvor man kvit og frit kan hente billeder, og det er blandt andet pexels.com og canva.com – tjek dem begge ud.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få flere tips fra blog akademiet

Tag gode billeder

Til blogindlæg vil jeg påstå, at det ikke er kameraet, der er afgørende. I stedet er det væsentligt at følge et par meget enkle regler, som hjælper dig til at skabe helt fornuftige billeder, der kan bruges på din blog:

  • Skyd dine billeder i dagslys og undgå blitz – den gør intet godt for et billede og det gør dagslyset til gengæld
  • Sluk alle lamper omkring dig, når du skal fotografere. Det kunstige lys påvirker dit billede på en dyster og gullig måde, så det er et no go
  • Brug fokus for at skabe blød baggrund og herved samtidig sikre bedst mulig belysning på dit motiv
  • Brug indstillingerne på dit kamera til at trække mere lys ind i billedet, hvis det er nødvendigt for et bedre resultat 

De bedste app’s til redigering af fotos

Jeg bliver ofte spurgt til, hvad jeg bruger til redigering af mine billeder, så her laver jeg en simpel liste over de hjælpeværktøjer, jeg bruger. Billeder til bloggen får typiske en anden behandling end dem til Instagram, og som oftest arbejder jeg med Photoshop, Lightroom og Illustrator, når jeg bearbejder mine billeder til bloggen. Desværre er de programmer jo betalingsprogrammer, som ikke alle har adgang til, så i stedet for at gå igang med en guide til dem, fokuserer jeg her på de apps som man kan benytte (og komme virkelig langt med):

VSCO

VSCO er god fordi du kan forvrænge vinklen på dit billede, hvis det har vist sig at være skudt lidt skævt. Du kan også lægge nogle fine tints indover skygger og lys ligesom der tilbydes nogle gode filtre. Jeg har altid mine billeder igennem VSCO, selv hvis det bare er for at trække lidt køligt skær ind.

Snapseed

Snapseed er især genial fordi du kan markere bestemte områder på dit billede, som du vil arbejde med. Vil du for eksempel bevare lyset i dit billede med få blomsterbed farver til at springe mere i øjnene, er det en mulighed. Snapseed til yder også gode muligheder for at lægge tekst ind over dit billede. Healingfunktionen er jeg ikke begejstret for, så hvis jeg har brug for decideret at ændre ved noget, bruger jeg Facetune.

Facetune

En app, hvor du nemt og intuitivt kan rette på dit billede. Her kan du for eksempel slette elementer, som du synes forstyrrer, du kan fjerne en bums og udglatte overflader. Mit bedste tip er dog at holde igen med redigeringerne, så dit billede ikke mister sin karakter og ægthed.

A Beautiful Mess

ABM hr nogle sjove og brugbare doodles og ikoner, og app’en er god til for eksempel at lægge tekst ind over på en sjov måde. Eneste minus er, at billederne ikke gemmes i en super høj opløsning, men jeg synes altså, det går fint an. Jeg har for eksemplet brugt ABM til dette indlæg på en ferie, hvor jeg ikke havde computer med.

Fotor

Den app jeg benytter til at lave grids med 4, 6 og 9 billeder. Der findes et hav af lignende apps, og det er helt tilfældigt, at det lige er denne jeg er blevet venner med.Til venstre: original | Til højre: Hul repareret i facetune, sløring og køligt filter påført i Snapseed og så har jeg brugt M3-filteret i VSCO.


Til venstre: original | Til højre: Sløring og køligt filter påført i VSCO, dernæst åbnet i Snapseed, hvor børn og blomsterhoveder er blevet lysnet og farvemættet. Himlen er også blevet farvemættet lidt for st blive mere blå, mens det mørkegule hus har fået fjernet lidt mæthed. Afslutningsvist har jeg åbnet billedet i VSCO igen og brugt M3-filteret.


Til venstre: original | Til højre: Sløring og køligt filter påført i VSCO, dernæst åbnet i Facetune, hvor løg på bordet er fjernet med patch-funktionen. Derefter har jeg brugt Smoothe for at udjævne eventuelle overgange. Billedet åbnes i Snapseed, hvor jeg lysner billedets mørke side, markerer blomsterne som farvemættes lidt og får mere struktur. Afslutningsvist har jeg åbnet billedet i VSCO igen og brugt M3-filteret.

Jeg håber, du fik noget ud af det her indlæg. Spørg endelig i kommentarfeltet, hvis der er noget, som ikke giver mening, kærligst fra Dorte 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.