Udforing juli – fotoalbum og billeder


Selvom mange sikkert holder ferie i noget eller meget af juli måned, skal vi have gang i en udfordring mere. Jeg har valgt en, som i høj grad kan ordnes på distancen, nemlig sortering af billeder og videoer.

Om en god uges tid suser jeg på ferie, men jeg kender mig selv så godt, at jeg skal have lidt at rive i, så denne måneds udfordring har jeg valgt udfra, at jeg kan gøre det på farten. Vi skal have styr på minderne, og for sådan en type som mig, der tager mange billeder dagligt, kan det godt vise sig at blive temmelig overvældende… ikke desto mindre tror jeg, det vil frigive meget plads i både min Mac og mit hovede.

Når måneden er omme håber jeg således at have:

 • Årstalsopdelt mine billeder, helst også efter begivenhed 
 • Slettet dobbeltgængere 
 • Videoklip i kronologisk rækkefølge
 • En mappe per årstal med de bedste billeder, så det er nemt at få lavet album

På sigt er det min plan at lave sammenhængende film med de mange små videoklip, jeg har liggende, ligesom jeg gerne vil have printet nogle albums med vores forskellige familiebilleder.

Jeg er en af de slemme, som har både 2 og 3 kopier liggende af rigtig mange billeder. Det hænger primært sammen med at jeg ikke har sat mig ind i, hvordan jeg slipper for at mobilen overfører fra kamerarullen. Det med iCloud kunne faktisk være en udfordring i sig selv, ha ha!

På youtube har jeg ledt efter guides til lokalisering af duplikater, men jeg har endnu ikke vurderet, hvilke af dem, som giver mest mening for mig. Måske du kan bruge denne vejledning til at finde duplikater? Ellers prøv at søge på “finding duplicate photos on mac/pc”

Hop med på vognen og læs “reglerne” til “Få styr på dit hjem i 2017”

Jeg vender tilbage i starten af august med en update på, hvor langt jeg er nået med projektet, men jeg håber, at I andre også får sorteret og ryddet ud, så god arbejdslyst til alle, klem fra Dorte 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

4 comments

 1. Hej Dorte
  Ah, det lyder som et hyggeligt projekt 🙂
  Hvilket program burger du til at sætte videoklip sammen til en film? Det lyder smart.
  Tak for en fin blog – det er så hyggeligt at læse med.
  Bedste hilsner fra Stine

  1. Hej Stine.
   Dejligt at høre fra dig og at du nyder mine små historier. Jeg bruger Imovie både på telefonen og på min Mac, men om man kan bruge det på PC ved jeg faktisk ikke. Der findes et hav af forskellige programmer til det, ikke mindst på mobilen, så hvis du i forvejen har dine små videoklip liggende der, vil det såklart være det nemmeste at lægge dem ind i et projekt løbende.
   Jeg håber, du finder en god løsning på det 🙂 Kh Dorte

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.