5 opskrifter jeg vil prøve den kommende tid - Dorte Bak
Lately Opskrifter

5 opskrifter jeg vil prøve den kommende tid

Hvis du også trænger til at ryste posen i forhold til de retter, du tryller frem i dit køkken, så er her 5 opskrifter, som jeg selv drømmer om at prøve af.

Alt imens jeg har kastet mig over min madplanlægning med fornyet motivation, så kan jeg også mærke trangen til at lære lidt nyt i køkkenet og dyrke nogle nye “hofretter”. Efter lige at have tømt hovedet på de retter, jeg mest drømmer om at revolutionere mit eget køkken med, må jeg konstatere, at der forekommer et vist internationalt præg over ønskerne:

 • Tyrkisk gözleme med en jugurtdip til. Se for eksempel denne opskrift med kartofler eller spinats om fyld
 • Kinesiske suppe dumblings (Xiao Long Bao) – Angiveligt lidt af en kunst og slet ikke nemt at lave, men jeg er besat af de smagfulde små bidder og må simpelthen lære at lave dem.
 • Indisk butterchicken – jeg har aldrig lavet den selv, da det er en rigtig take away klassiker, men vi er blevet så glade for retten herhjemme, at jeg har besluttet at lære at lave den selv. Tror jeg prøver Nadias opskrift på butterchicken
 • Indiske samosas med kødfyld – altid lækkert med noget, der knaser
 • Spansk tortilla – jeg har prøvet kræfter med det før og det er mislykkedes fælt hver gang, men ifølge Gastromand betyder det, at jeg bør mestre den næste gang. Deres opskrift på Spansk Tortilla kunne godt blive vejen frem!

Jeg ved lige præcis, hvilken af retterne, jeg brænder allermest efter at lave, men den skræmmer mig faktisk også en hel del. Jeg har hørt om, hvor svært det er at lave juicy dumblings, så jeg kommer nok til at skulle forberede det ret meget.

Har du et link til en skide god version af de nævnte opskrifter, så spam mig endelig i kommentarfeltet. Det er ret tilfældigt, at det netop er de links, jeg har indsat, så jeg er komplet præferenceløs 

……………..

Tilmeld dig min Youtubekanal her

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

Relaterede indlæg

4 Kommentarer

 • Reply
  Pernille
  august 9, 2017 at 11:52

  Butterchicken fra Valdemarsro er fantastisk!

 • Reply
  Sabrina
  august 9, 2017 at 23:02

  Det lyder skønt med nye retter i køkkenet. Samosas er også på min “to cook” liste, måske dumplings også skal på.

  I al ydmyghed, laver jeg også en ret god butter chicken http://withloveandsugar.dk/recipe/butter-chicken/, hvilket minder mig om at jeg snart skal lave indisk igen.

  Kh

 • Reply
  Kathrine W
  august 10, 2017 at 11:40

  Jeg har ikke selv givet mig i kast med at lave xiaolongbao endnu, men har spist usandsynligt mange af dem i Shanghai, da jeg boede der. Ved ikke, om du har styr på, hvordan de skal spises uden at man brænder tungen? Here goes… Du tager en enkelt op med dine spisepinde (placerer den evt. på en ske). Herefter bider du et lille hul i den, så den varme damp kan komme ud. Dernæst “suger”/drikker du suppen ud af din xiaolongbao. Til sidst dypper du den i eddike og spiser det hele. Velbekomme! (Jeg er blevet helt sulten – bare ved tanken om xiaolongbao)

 • Reply
  Tina Nymann
  august 11, 2017 at 16:45

  Fine opskrifter, men ret tidskrævende ser det ud til…bum, bum, bum – hvor jeg altså glæder mig til at flytte på landet og få mere tid i køkkenet!!
  Glædelig weekend:-)

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: