Udgivet i 10 kommentarer

Blogging: Sådan får du læsere

Her fortæller jeg om de ting, du kan gøre for at øge kendskabet til din blog. Indlægget er for dig, som gerne vil have flere læsere (måske dine aller første læsere) og flere kommentarer.

Når man starter en helt ny blog op kan det både være skræmmende og motiverende at tænke på, at helt vilkårlige mennesker kan læse med. Man finder ud af, hvor ens grænse går for, hvad man har lyst til at dele med tilfældige, men bliver du glad for at blogge, vil jeg æde min hat på, at du bliver ellevild og glad for de kommentarer, som kommer til dig. Følelsen af at man har startet en tanke, sået et frø eller skabt en fællesskabsfølelse med andre, den er simpelthen helt unik og vil holde dig motiveret i lang tid, det lover jeg.  Jeg selv har fået skønne venskaber gennem blogging, både dem jeg i dag kender ude i virkeligheden, men også læsere/bloggere, jeg har kendt online i 6 år uden at møde dem/jer. Man kan føle sig heldig på en helt ny måde!

Sådan skaber du aktivitet på din nye blog


Det er vigtigt at være bevidst om, at der er forskel på trafik og på læsere. Det er et faktum som mange firmaer endnu ikke har forstået, når de udvælger blogs til samarbejder, men trafik er ikke en direkte oversættelse af antal læsere. Som ny blogger vil jeg anbefale dig at fokusere på læsere til at starte med. Det giver større motivation til at blogge og dygtiggøre sig, når man skaber kontakt med interessefæller baseret på de historier, som man var glad for at skrive, og på den lange bane kan det så blive aktuelt og relevant for dig at blogge med nye temaer eller kommercielle hensigter.

Ting du kan gøre for at få læsere på din blog

 • Brug tid på at læse med hos andre og lægge kommentarer hos dem. Brug kræfterne på de blogs, hvor du virkelig ser, I har noget til fælles og sørg for at din kommentar altid er suppleret med et link til din blog
 • Link din blog op til din Instagram eller Snapchat, hvis du allerede har et publikum der og brug disse medier til at lokke følgerne over på din blog for at få mere
 • Sørg for at lave overskrifter, der fanger eller skaber nysgerrighed (det kommer jeg til at skrive et indlæg om snart)
 • Undersøg om ikke der findes en Facebook-gruppe, som du kunne være med i, hvor man man må dele sine blogposts med hinanden
 • Stil spørgsmål i dine indlæg, så læserne mærker at der er en invitation til dialog med dig
 • Lav en Give Away og overvej om andre bloggere får ekstra lodder i puljen for at dele dine give away synligt på deres blog – præmien kan være alt lige fra en fed ting, du har liggende, en sponsoreret præmie, en biograftur eller noget helt fjerde

Jeg er simpelthen så nysgerrig efter at vide, om der er nogle af jer, som har besluttet at starte en blog? Brug gerne kommentarfeltet til at smide et link til din blog, hvis du bruger mine indlæg til at finpudse din blogging eller til at starte op 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

10 tanker om “Blogging: Sådan får du læsere

 1. Rigtigt gode tips! Jeg er 100% enig i, at ens læsere er utroligt vigtige. Jeg har egentlig haft min blog i næste 3 år nu, men arbejder konstant på at forbedre den (:
  Camilla | http://www.cammi.dk/

  1. Hej Camilla – jamen jeg har haft min i mere en 6 år og prøver også hele tiden at blive dygtigere og forbedre, det er vel også glansen ved det, ikke?! Jeg kigger forbi din blog, når jeg ikke lige er på vej ud af døren for at hente børn – rigtig god weekend 🙂

 2. Jeg følger med i dine post og gemmer dem, da jeg gerne vil starte en blog selv. Lige nu ligger alt på tegnebrættet endnu, jeg har sågar et par indlægs ideer, men har endnu ikke turde sætte mig foran computeren, og fået den oprettet. Jeg føler lidt jeg spænder ben for mig selv, fordi jeg endnu ikke har fundet et fantastisk blognavn… Ja og måske fordi jeg er lidt bange for andre folks reaktion…
  Du er helt klart en af mine forbilleder, og du er en jeg lære meget af, og som jeg sikkert kommet til at lære meget mere af i fremtiden. Så tak for det 🙂
  Hilsen Mia

  1. Hej Mia.
   Jeg synes, det er fedt at høre og du lyder altså klar. Hvad med bare at hedde dit navn?

   1. Ja nogle gange skal man ha det af høre fra mennesker, der ikke kender en, før man hører hvad der bliver sagt 🙂

 3. Min blog er kun 2 år og stadig meget ukendt. Det kan være rigtigt svært at holde ved fordi man mangler læsere til sine indlæg.
  Jeg er ikke rigtig blevet opdaget endnu.
  Gode råd er altid velkomne?
  Glæder mig til at læse om flere gode råd til bloggen.
  Hilsen Stella
  http://stelladue.dk/

 4. Jeg startede min blog sidste efterår, men det er dejligt med nogle gode, brugbare tips 🙂 Det er i hvert fald sjovere at blogge, når man kan se der er nogle der læser med! God søndag 🙂

  http://gadebarn.dk

 5. Min blog er kun 1 år gammel, men er lige blevet en del af blognetværket Sustain Daily og mit læserantal stiger for hver dag.
  Jeg er vil dog alligevel bruge dine råd, så tak!

  Virkelig god blog du har!

  Grønne hilsner fra
  Sara Sophie

 6. Tak for de gode råd. Jeg startede min blog her efter ferien og arbejder på at få flere følgere… så det er altid rart med nogle tips til hvordan man gør det… ?
  http://www.hverdagenmedborn.dk/

  1. Hvor er du sej, tillykke med din blog! Jeg kigger forbi, så snart jeg lige får en stund, men dejligt at høre, du finder inspiration her og helt sikkert også hos andre 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.