Kålchips med eddike og hvidløg

Her er endnu en omgang kålchips – denne gang endnu bedre end de sidste. Du får en opskrift på kålchips med hvidløg og eddike, mums.

Jeg har været vild med dem længe og alligevel laver man dem jo ikke ligefrem hver og hver anden dag. Selvom det er kål er de jo ikke ligefrem så sunde, at man bare skal kaste sig i grams på daglig basis, vel?! Når det er sagt er der gode fibre og jern i sådan et par stængler grønkål, så helt dårlig samvittighed behøver man vel ikke have, ha ha.

Sidst jeg lavede dem blandede jeg en dressing et par timer før den skulle fordeles på kålene. Simpelthen for at lade smagene trække godt. De blev viiiiildt gode, og jeg er nødt til at gemme vejledningen, så jeg kan gentage senere, så hermed en nem opskrift på lækre kålchips med hvidløg og eddike.

Opskrift på kålchips med eddike og hvidløg

Antal: 1 lille skål

Ingredienser

  • 2 stk store stængler grønkål
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1/4 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk løgpulver
  • 1/2 spsk Flagesalt

Sådan gør du

  • Skyl grønkålet og tør det grundigt.
  • Bland olie med hvidløgspulver, løgpulver og eddike. Tilsæt lidt salt og lad dressingen trække et par timer.
  • Tænd ovnen ved 125 grader og tag en bageplade ud, som dækkes med bagepapir.
  • Hæld dresseingen i en frysepose og fyld den op med grønkål, som er revet til mundrette størrelser. Masser dressingen grundigt ind på alle sider af grønkålene og fordel dem dernæst på bagepladen
  • Sæt bagepladen i ovnen ved 125 grader i 20-30 minutter eller til de er sprøde og ikke mørke
  • Strø flagesalt over chipsene så snart de er ude af ovnen

Prøv min anden opskrift på kålchips her

Du kan selv lege med smagene ved at lave dressingen med andre krydderier og smage. Det kan også være, du vil bruge frisk hvidløg for at give mere spark. Med andre ord, så lad opskriften være en inspiration til at komme igang.

Jeg håber, din tirsdag er fin derude. Jeg har forkælet mig selv med et langsomt morgenbad i dag, meeeen nu starter arbejdsdagen så også for mig, klem Dorte 

madplan
Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.