Udgivet i 11 kommentarer

Sådan gør du det nemt at lave madplan

Når jeg skal lave min ugentlige madplan, så er der forskellige ting, der hjælper mig til at holde overblikket og til at kunne gennemføre mine planer uge efter uge. Her giver jeg mine tips videre til dig, som gerne vil lave madplan hver uge.

Jeg ved, at det her med madplanlægning er noget, som mange kæmper med – af forskellige grunde. Nogle kan bare ikke lide at lægge planer, fordi “hvad så hvis man ikke har lyst til lasagne den pågældende dag?” Det, jeg personligt har erfaret er, at man har lyst til lasagne den dag, fordi man faktisk bare har sagt til sin hjerne, at det er sådan det bliver.

Fordelene ved madplanlægning er jo mange, og for mig er den mest væsentlige gevinst, at jeg sparer mig selv for daglig panik, når jeg kl. 16 kommer i tanker om, at der skal stå aftensmad på borden om 2 timer! Den tid, jeg vinder ved det overstiger langt ærgrelsen over eventuelt at have haft lyst til noget andet end det planlagte måltid. Penge sparet er nu også værd at nævne, fordi ved at lave madplaner, får man faktisk brugt sine rester og ingredienser i langt højere grad end ved de daglige panik-indkøb, som ofte fører til dobbelt-op på de samme ting og overskredne udløbsdatoer – bare øv!

Sådan gør jeg det nemt for mig selv at lave madplan

 • Jeg har realistiske forventninger til mig selv – ikke noget med en masse ekstraordinært imponerende måltider hele ugen
 • Jeg bruger min kalender aktivt, sådan at jeg rent faktisk har nemme retter gjort klar til de dage, hvor jeg ikke har tid i køkkenet før spisetid
 • Jeg fylder fryseren op løbende, så jeg har 2-3 portioner på frost af vores favoritretter – altid!
 • Jeg har nedskrevet en liste med de retter, som vi ofte tyr til, så når klappen går ned kan jeg bare slå op i min liste for at finde ud af, hvad der er nemt at smide ind i madplanen
 • Jeg har en liste i min kalender, hvor jeg hele tiden skriver ned, hvilke retter og basisvarer, jeg har liggende i fryseren

Ved at have min fryseliste og mine sædvanlige retter skrevet ned kan jeg meget hurtigt tage et kig på ugen, der kommer for at se, hvilke dage, der er vanskelige for mig. Til de dage hiver jeg noget ud af fryseren, som allerede er lavet klar og på den måde er der ingen stress. De dage, hvor jeg har mere tid, bliver så de dage, hvor jeg kan kæle lidt mere for måltidet, hvilket jeg også er glad for. Herhjemme har vi også en fast rugbrødsdag på programmet, som bruges på at tømme ud i resterne fra dagene før og med rugbrød som supplement.

Du finder madplansskemaet her

Jeg går og leger med tanken om at indvie jer i mine ugentlige madplaner. Ikke som sådan for at I skal kopiere dem fuldstændigt, men ligesom jeg henter inspiration hos andre, må I jo også gerne hente inspiration hos mig. Har det interesse mon? 

11 tanker om “Sådan gør du det nemt at lave madplan

 1. Jeg ville elske at få nogle ideer 🙂

 2. Åh ja, meget gerne ?

 3. Åh ja meget gerne!
  Vi laver madplaner hver søndag, men mangler oftest 1 til 2 retter, her kunne inspiration være fedt !

 4. Meget gerne ♥️

 5. Kan det vil være skønt med ny inspiration ?

 6. Det vil være skønt med ny inspiration ?

 7. Ja, tak meget gerne ?

 8. Meget gerne! Især hvis det kan laves med en hånd, men den mindste holder fast i mine ben og den store skriger: mor, jeg vil se iPad. ?

 9. Meget gerne – ja tak til inspiration ??

 10. Meget gerne. Elsker også dine månedsskemaer som jeg både bruger som aktivitets- og madplan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.