Udgivet i Skriv en kommentar

Marrokansk salat med couscous og falafel


Krydret couscous, falafel, bagt gedeost og sprøde grøntsager samlet til en mættende og lækker salat. What’s not to like? Her er en opskrift på en salat, som jeg helt sikkert skal lave igen meget snart

Arhmen altså, jeg elsker jo en god salat og jeg elsker falafel, så hvorfor ikke lige dele den her smagfulde mundfuld, som jeg lavede til venner og familie i sidste uge. Jeg føler nogle gange, at jeg bare gentager mig selv med de her salat”opskrifter”, men i virkelighedenvirker I altid vildt begejstrede for dem, så nu deler jeg den. Mange gange handler det nok også om på indeksen end den egentlige store nytænkende opskriftsrevolution, eller? Anyway, selvom opskriften ser ud af meget, er den altså ganske nem at gå til, det lover jeg, og resultatet er super lækkert og præsentabelt.


Marrokansk salat med couscous og falafel

(4 personer)

Krydret couscous

2,5 dl couscous
1 spsk olivenolie
200 ml kogende vand
lidt salt
1 spsk solsikkekerner
1 tsk tørrede chiliflager
1 drys spidskommen
lidt tørret koriander (ellers friske blade)

Dressing

4 store skefulde skyr
1 tsk løgpulver
1/2 tsk hvidløgspulver
Salt

Til salaten

2 store blade med grønkål
2 håndfulde crisp salat


1 granatæble
4 blommetomater
1 forårsløg

1 æble

8 skiver gedeost
8-10 falafler

Lav først couscous

I en plastikskål eller lille gryde blandes couscous med chiliflager, tørret koriander, salt, solsikkekerner og kommen. Kog 200ml vand og hæld det over blandingen. Rør det hurtigt rundt og læg låg på i 5 minutter, hvorefter der vendes 1 spsk olie i. Nu skal den køle af, mens du laver salaten.

Rør dressingen op

Skyr tyndes lidt op med vand og tilsættes hvidløgspulver og løgpulver. Dressingen røres godt sammen og stilles på køl. Lav den gerne dagen før eller i hvert fald et par timer før, så smagene kan trænge igennem.

Gør salaten klar

Grønkål snittes fint og fordeles i et fad. Gentag med salatbladene og mix det grønne  med lidt olivenolie.

Snit tomater, æbler og forårsløg og bank kernerne ud af granatæblet. Brug gerne lidt af saften herfra til at hælde over salaten og mix så hele salaten grundigt.

Umiddelbart før servering bages falafel og gedeost i ovnen. Skiverne med gedeost fordeles på salaten og falaflerne trækkes lidt fra hinanden med 2 gafler.

Salaten mætter godt og kan sagtens udgøre et helt måltid, og den lækre jugurtdressing skaber altså en mild og velfungerende balance til de krydrede smagsnoter i falafel og couscous.

I dag skal jeg forkæles med lækker barbecue og drinks, når jeg tager til et blogevent. Glæder mig, ikke mindst til at se nogle af kollegaerne – mon ikke, du kan få lov at følge med i Story på Instagram senere? God dag til dig, klem fra Dorte 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.