Sådan organiserer og sorterer jeg elektroniske billeder


Jeg skylder en update omkring juli måneds udfordring, som handlede om organisering af billeder og videoer. Her fortæller om, hvordan jeg holder styr og sorterer mine mange elektroniske billeder.

Jeg har ventet lidt med at udgive indlægget, simpelthen fordi jeg har været i tvivl om, hvad jeg skulle dele med dig, og hvordan jeg skulle illustrere min flid. Jeg har nemlig været i fuld sving, og er det for så vidt stadig. Det er  bare en stor mundfuld, og jeg har måtte vælge mine kampe helt fra starten, hvilket endte ud med et fokus alene på 2016. Når der er styr på 2016 forestiller jeg mig til gengæld, at jeg kan kopiere strukturen og simpelthen bare gå igang – måske endda med lidt tid sparet, fordi jeg til den tid har fået gang i en god arbejdsgang. Hvordan er det mon gået hos dig?

Sådan organiserer jeg mine billeder

Jeg har alle mine billeder liggende i en Dropbox, som jeg betaler for på månedlig basis. Herved har jeg en større tryghed i forhold til mistede billeder ved indbrud og så videre. Jeg har dog måtte sande, at det går hen og bliver dyrt på sigt, hvis ikke jeg smider en hel del ud løbende, fordi billederne optager en hel del plads.

I forbindelse med oprydningen har jeg downloaded et par mapper ad gangen fra 2016. Jeg udvælger de bedste billeder fra forskellige situationer og sletter resten. Det gør lidt ondt til at starte med, men efterhånden har jeg ro i maven, når jeg trykker slet. Jeg husker mig selv på, at jeg jo aldrig tilgår de mange billeder, når de bare ligger i mit elektroniske arkiv.

De billeder, som skal gemmes uploades i en ny mappe i min dropbox, hvor jeg sørger for en kronologisk rækkefølge. 


Min plan er at lave en fotobog for hele 2016. Jeg har valgt at sætte hver side i fotobogen op, sådan at jeg ikke skal kæmpe med fotohjemmesidernes værktøjer til opsætning. Det kan du jo selvfølgelig vælge selv at gøre på den måde, hvis ikke du lige har adgang eller lyst til at tilgå de grafiske værktøjer, men du kan også sagtens opsætte dine sider i Power Point og gemme hver side som en jpg.

Jeg kan ikke rigtig fremvise nogle færdige resultater endnu, eftersom det er en tidskrævende proces. Jeg er helt sikker på, at jeg nok skal blive færdig, og det kan jeg takke månedsudfordringen for. Ellers havde jeg aldrig fået prikket hul på bylden. Hvad med dig, har du mon også været i gang? 

……………..

Tilmeld dig min Youtubekanal her

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

1 comment

  1. Dorte – tak for at dele dine gode ideer. Inspirerende!

    Må jeg spørge, hvor du har fået printet den lille fotobog kaldet “Hverdag Vol. 1”?

    Mange gode hilsner;-)

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.