0
Bedre hverdag Bolig inspiration

Vores hverdagsrutine med børnene

Vores tvillingepiger er vendt tilbage til samsovningen og derfor har vi flyttet lidt rundt herhjemme. Her viser jeg deres soveværelse frem og fortæller om vores hverdagsrutiner, som skaber ro og tryghed for dem.

Efter pigerne startede i skole sidste år blev det hurtigt tydeligt, at der var behov for faste rutiner, mere tryghed og genkendelighed. Vi har nu altid dyrket de faste rammer, faktisk fra de var helt nyudklækkede babies, men med skolestarten var de virkelig sat mentalt på prøve. Det tærrede på os det første kvartal, men hen af vejen fandt vi på nogle rutiner og tricks, som hjælper pigerne til at koble af og finde ro efter en dag fuld af nye indtryk. Netop nu hvor skolegangen igen er startet op, mærker vi de positive gevinster ved at have en struktur, som børnene genkender, og jeg tænkte at dele et par af dem med dig – måske du også har et ungt skolebarn, som kan få gavn af noget af det?

Sådan skaber vi struktur og tryghed for vores børn

 • Vi starter og slutter dagen på samme måde hver dag
 • Vi hjælper børnene til at have styr på deres morgen ved for eksempel at lægge tøj frem, legetøj til legetøjsdage og have gymnastiktasken og lignende pakket
 • Vi gør tingene i samme rækkefølge hver morgen og har helt faste regler for, hvad man må og ikke må – ingen undvigelser i hverdagen
 • Vi læser skemaet op for morgendagen, så de er forberedte på hvilke fag og lærere de skal møde
 • Vi bruger tid på vores velfungerende putterutine med kompression, selvværdshistorier og samvær. Læs indlægget, jeg linker til, hvis du vil vide mere

Det ny soveværelse fungerer virkelig fint for os lige for tiden. Det er småt og hyggeligt og vi har ryddet rummet for legetøj, så der på alle måder er lagt op til ro og afslapning herinde. Et basalt tip, som man ellers ikke tænker på, men det gør vi jo, når vi indretter vores eget soveværelse ikke?!

Jeg går lige og overvejer, om jeg skal tage mig råd til Davinci-rammen her, hvor pigerne løbende kan indsætte deres tegninger og små værker. Derudover synes jeg vi er godt udstyret herinde med den magiske sovelampe fra Djeco, bamsehuset på væggen, skyen fra Ikea og havfruesengetøjet, som stadig hitter hos begge piger. Jo johh, vi har det da godt.

Lige nu, hvor jeg grifler disse sidste ord, ligger jeg for eksempel i sækkestolen på deres værelse og lytter til godnat-CD’en. God aften til dig, klem fra Dorte 

……………..

Husk at du kan følge bloggen via BloglovinFacebookInstagram & Pinterest

Du kunne også være interesseret i

2 Kommentarer

 • Reply
  Julie
  18. august 2017 kl 21:52

  Hej Dorte

  Dejligt med tips til en roligere skolestart – herhjemme er den ældste netop startet og vi kan tydelugt mærke at der sker meget.

  Mht. den fine Davinci-ramme, har ikea et fint alternativ til 30kr 🙂

 • Reply
  dorteS
  19. august 2017 kl 0:16

  Et tip: køb den danske udgave fra ramn.dk i stedet. Har ingen interesser i virksomheden – synes bare, at den er federe 😉

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.