Udgivet i 2 kommentarer

Chiagrød til morgenmad – 3 opskrifter

Hvad er du mest glad for at spise til morgenmad? Smid dine inputs i kommentarfeltet, hvad du spiser til morgen eller spring ud i disse 3 varianter af chiagrød, som jeg dyrker for tiden.

Flere af jer har allerede smidt input til mig på Instagram, hvor I fortæller, hvad I spiser og drikker til morgenmad, så nu vil jeg dele et par af mine favoritter med jer.

Hvis ikke du allerede har smagt dig igennem diverse varianter af chiagrød, kan dette måske blive kickstarteren for dig. Jeg har selv været længe om at komme igang, fordi jeg var skeptisk overfor hele konceptet med kold grød og de der “stirrende øjne”, som de opsvulmede Chiafrø ligner. Ikke desto mindre er det endt med at være en favorit i mit morgenritual, som kun kan overgås af mine arme riddere eller de glutenfri fluffy pandekager.

Chia-chokolademousse med jordbær

1/2 moset banan
1 spsk raw kakaopulver
1 dl mandelmælk
1 spsk chiafrø
6 jordbær
lidt hakkede bagte hasselnødder

Mos bananen og bland med kakao. Flyt blandingen over i et glas og tilsæt mandelmælk. Når mælken er udrørt tilsættes chiafrø og glasset stilles på køl. Vil du have jordbærskiver i siderne på dit glas, er det nemmest at lave grøden sætte sig en lille times tid, før du skubber jordbærskiver ned langs glassets sider med bagsiden af en ske. Du kan også blot skære jordbær i stykker og lade dem ligge i bunden af dit glas som en god overraskelse.

Næste morgen toppes den med jordbær og bagte hasselnødder. Uhm mums – det er næsten en dessert mere end en morgenmad.

Chiagrød med lakrids og banan

1/2 most banan
1/4 tsk rålakridspulver
1 dl mandelmælk
1 spsk chiafrø
1 spsk ristet kokos
3-4 hakkede mandler
lidt frosne bær

Mos lakridspulveret ind i bananen og bland med mandelmælk i et glas. Tilsæt kokos og chiafrø og rør grundigt før det stilles på køl til næste morgen. Pynt din morgengrød med mandel, lidt kokos og frosne bær.

Chiagrød med pære og kakaonibs

1 spsk chiafrø
1 dl mandelmælk
1 tsk ahornsirup
1/2 pære i små tern
lidt kakaonibs

Bland alle ingredienser sammen undtagen kakaonibs. Når det hele er blandet godt sammen stillet glasset på køl til næste morgen, hvor det pyntes med kakaonibs og lidt hakket pære.

Er du til chiagrød eller frygter også du “de stirrende øjne”? God torsdag derude… Dorte 

……………..

Følg også via Youtube, Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

2 tanker om “Chiagrød til morgenmad – 3 opskrifter

  1. Hej Dorte. Jeg elsker at følge med på din blog 🙂
    Tror du ikke, man nemt kan erstatte mandelmælk med kokosmælk?
    Mange hilsner fra Stine

    1. Hej Stine. Det er jeg glad for at høre og jo, det kan du sagtens. Det giver selvfølgelig en anden smag, men prøv dig endelig frem for at finde dine favoritsmage. Almindelig komælk kan i øvrigt også bruges ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.