Udgivet i Skriv en kommentar

Gode spisesteder i Berlin


Det kan vel næppe kaldes en decideret guide, men i hvert fald deler jeg her en liste over de steder, vi spiste i Berlin, som jeg finder nævneværdige. Jeg giver alle stederne stjerner, så det er nemt for dig at navigere igennem mine mest foretrukne spisesteder i Berlin.

Oplever du også gennem måltider, når du rejser? Sådan har jeg det i hvert fald – kaffebarer, spisesteder og lækre butiksindretninger står bare øverst på min ønskeliste, når jeg rejser mod nye destinationer, og ofte er det den gode mad, jeg husker bedst længe efter ferien er slut.

Med hele 10 dage tilbragt i Berlin, fik vi spist os igennem en hel del, og heldigvis også en hel del godt! Noget af det vælger jeg at fortælle om her, så du har lidt at pinne ind på dit kort, når du skal til Berlin næste gang.

| Transit |

Rosenthaler Str 68, Mitte

Asiatisk restaurant i et fedt, industrielt indrettet lokale. Konceptet er enkelt, men voluminiøst, fordi du krydser en masse forskellige retter af på menukortet og bestiller et krus med en cocktail til. Vi bestilte en hulens masse små retter, som alle var virkelig lækre, og vi blev hurtigt enige om, at stedet gør sig fortjent til flere besøg.

⭐️⭐️⭐️⭐️

 

| Distrikt Coffee |

Bergstrasse 68, Mitte

En super hyggelig cafe med gode stemning og mange gode cafe-serveringer på menukortet. Pigerne fik lunt surdejsbrød med smør, mens manden spiste avocadomad og jeg en smoothiebowl. Alt var fint og jeg vil især sige, at stedet anbefales til morgenmad eller frokost.

⭐️⭐️⭐️

| Lias Kitchen |

Kohlwitz Str 47, Prenzlauerberg

Top dejlig vegansk joint med de bedste sweet potato fries jeg nogensinde har fået. Vi fik veganske nuggets og almindelige fritter til pigerne og manden og jeg delte en burger med portobellobøf. Alt smagte fantastisk, virkelig, og selv min kødelskende mand nød måltidet!

⭐️⭐️⭐️⭐️

 

| Naan |

Oderberger Str 49, Prenzlauerberg

Indisk restaurant, der ligger på den charmerende Oderberger Strasse. Vi spiste frokost her en dag og synes egentlig godt om stedet. Serveringerne var store og velsmagende, men betjeningen var til gengæld doven og indretningen sådan lidt kitsch. Jeg spiser gerne et måltid mere her, men omvendt vil jeg lige så gerne ud at prøve noget andet, så derfor får den altså ikke så mange stjerner.

⭐️⭐️

 

| Monsieur Voung |

Alte Schönhauser Str 46, Mitte

Vældig skøn restaurant med vietnamesisk mad. Der er en hurtig energi her, hvor du får effektiv, men meget venlig og velfungerende betjening. Restauranten er ret hypet og mange kender den, men jeg synes rent faktisk, den lever op til sit ry og til trods har vi ikke stået i kø der nogle af gangene. Vi spiste 2 frokoster hos den vietnamesiske Hr. Prisniveauet er i øvrigt mere end rimeligt.

⭐️⭐️⭐️⭐️

 

| Markedet i Kohlwitz Strasse |

Kohlwitz Strasse hver lørdag

Om det rent faktisk er hver lørdag året rundt, det ved jeg ikke, men hele sommeren lukkes noget af Kohlwitz Strasse af om lørdagen, hvor et gademarked udspiller sig til gengæld. Her kan du proviantere lækre oste, brugskunst og alt muligt andet. Lige ved indgangen til Kohlwitz Platz (lille park med super legeplads) står der en tyrkisk madvogn og en vinbar, hvor vi 2 gange hentede mad og drikke fra. Vi hentede Gözleme med krydret kød hos madvognen og en giga og helt igennem fantastisk kartoffelrösti med quark og æblemos hos vinhandleren. Jeg drømmer stadig om den rösti…

⭐️⭐️⭐️⭐️

| Marubi |

Schönhauser Allee 177

Vi hentede i øvrigt også mad hos Marubi en enkelt aften, hvilket var rigtig godt. Det er en japansk restaurant med ramen og dumplings, herunder også dejlige Xiao Long Bao, som jeg har en livslang svaghed for.

⭐️⭐️⭐️

Jeg afslutter med en nitte. Vi valgte en aften at sætte os på Reastaurant Donath, en rustik og lækkert udseende italiensk restaurant. Aldrig har jeg oplevet så sløv og lousy betjening og efter at have ventet næsten halvanden time på vores pastaret, rejste vi spot gik med rumlende maver. Vi havde ellers spurgt flere gange til maden, men fik hverken beklagelse eller anden form for undskyldning, og det hjalp tilsyneladende heller ikke. Bare øv! 

Jeg håber, du bliver glad for inspirationen, men hvis du selv har nogle absolut fortrukne spisesteder i Berlin, så smæk en kommentar ind herunder til alle dem, som læser med. Inspiration kan man aldrig få for meget af, vel?! Klem fra Dorte 

……………..

Tilmeld dig min Youtubekanal her

Husk at du kan følge bloggen via Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.