Udgivet i Skriv en kommentar

Mine favoritbutikker og souvenirs fra Berlin

Ingen ferie uden lidt shopping, fordi souvenirs forlængere trods alt feriefølelsen en smule, ikke? Her viser jeg den fineste souvenir frem, som krævede lidt ekstra arbejde at få hjem og jeg deler samtidig med dig, hvilke butikker jeg især elsker i Berlin.

På vores ferie i Berlin var shopping faktisk ikke som sådan på agendaen, men i løbet af sådanne 10 dage kommer man trods alt forbi en butik eller to, og jeg fik da også en klar fornemmelse af, hvor jeg bedst kunne være kommet af med en slat penge, havde jeg givet los. Lidt shopping blev det nu til, og så snusede vi en del rundt bare for at stille nysgerrigheden, og udover et par genbrugsbutikker i Prenzlauerberg, må jeg bare sige at shopping og hygge i Mitte er kanon.

Jeg har faktisk for nylig delt en video på Youtube, hvor jeg viser mine køb fra Berling frem (se den her), men en enkelt ting, fik jeg ikke vist i videoen. Den er nemlig først blevet leveret til os efter vi kom hjem, så den skal du få lov at se nu.

I lang tid, ja faktisk i årevis, har vi været på udkig efter en lille bænk til vores entre, uden held. Udfordringen har været at finde et møbel, der ikke fylder alt for meget i rummet og samtidig kan det, som nu engang forventes af sådan en fætter. Vi fandt den i Berlin, naturligvis, og lykken var gjort!

Butikken vi fandt bænken i var en designbutik (muligvis en pop-up), som lå i Hackescher Höfe i Mitte. Butikken hed Of Berlin, og her var adskillige tyske designere repræsenteret og jeg har mest lyst til at sammenligne butikken med med Stilleben eller Finders Keepers i et mindre format. Bænken af Alex Valder stod i butikken, men laves på bestilling, så vi fik lavet en aftale med designeren om at sende til Danmark, hvilket han ellers ikke gjorde. Det viste sig dog at være nemt arrangeret, så skulle du sidde med trangen til sådan en bænk, vil jeg helt klart opfordre dig til at tage kontakt til dem og spørge ad.

Uanset om du skal shoppe eller snuse, så er det absolut værd at drysse rundt i Mitte. De har Alte Schönhauser Strasse, Hackescher Höfe, flere af de store brands båden indenfor sportsbutikker, mode med videre. Mine favoritbutikker, som jeg gerne vil besøge hver gang er:

  • Resales – en genbrugsbutik, som aldrig skuffer mig, godt nok ikke i Mitte, men i Prenzlauerberg i gåafstand derfra
  • Aesop – et must alene for at nyde den gennemførte indretning
  • Muji – japansk minimalisme, som simpelthen tager røven på mig hver gang
  • Uniqlo – japansk tøjkæde, som jeg altid besøger, når jeg rammer en by med det tilbud

Det virkelig dumme ved at sidde og skrive de her indlæg om Berlin, er at trangen til at vende tilbage melder sig. Jeg længes virkelig efter en smuttur derned, og det er vel også det, som Berlin lokker med; at ligge en kortere køretur herfra? 

……………..

Følg også via Youtube, Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.