Udgivet i Skriv en kommentar

Hjemmelavede nydelser på lager

Om de lækre hjemmelavede ting, som er rare at have på lager til at tilføre smag til både morgenmad og din salat, og en guide til at lave bagte hasselnødder.

Alt imens jeg turnerer gennem diverse udgaver af Dim Sum og Bao her i Hong Kong, kan jeg da godt lige indvie dig i et par favoritter hjemme fra mit eget køkken. Der er nemlig visse ting, jeg bare elsker at have på lager til min morgenmad og salater.

Favorit nummer 1 er og bliver Dulce karamel, som er tidskrævende men ultra nemt at lave. Ofte foregår det mens jeg alligevel bare sidder og arbejder ved skærmen. Karamellen smager fantastisk til mange ting, men jeg er især glad for en skefuld oven på min varme havregrød, så den smelter let. Til min morgenmad er jeg også glad for bagte nødder og for tiden især med bagte hasselnødder, som står fremme på køkkenbordet i en lille skål, så jeg nemt lige kan hapse en mundfuld i forbifarten.


Bagte hasselnødder

Bag hasselnødderne i ovnen ved 150 grader i cirka 15 minutter. Når de har kølet lidt af gnides skallerne af, og de er klar. Jeg banker dem altid et par slag med min kødhammer, så der er både hele nødder og mindre bidder.

Udover karamel og bagte hasselnødder har jeg for tiden også pærekompot på køl, simpelthen fordi pæresæsonen er over os, og vi ikke når at spise dem alle inden de bliver for modne. Og sidst men ikke mindst har jeg min yndlings  thai dressing på køl til mine salater. Jeg er helt tosset med den! Bliver den lidt for bitter efter et par dage på køl, tilsætter jeg blot lidt mere sukker og ryster bægeret. Her kan du se, hvordan jeg laver thaidressing.

I morgen bliver vores sidste hele dag her i Hong Kong, hvilket er ret trist. Jeg er slet i parat til at forlade byen og føler bare, at listen er blevet længere i stedet for kortere 

……………..

Følg også via Youtube, Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.