Hong Kong must see’s

Hong Kong. I skal have nogle tips til denne asiatiske perle, som jeg har forelsket mig i – hovedkulds. Jeg starter light ved at dele de 5 vigtigste ting at opleve som turist i byen. Jeg vil mene, at det kan nås selv med et 3 dages besøg i Hong Kong.

Chi Lin Garden

Ikke den park, som man umiddelbart selv finder frem til, men den er gudeskøn, lille og virkelig hyggelig.  Haven udmærker sig ved at have et buddhistisk kloster med kig til grønne bjergsider og moderne skyskrabere. Det er gratis at bevæge sig ind på klosterets område og der finder du symmetriske haver og store flotte guldbuddhaer. Haven, der ligger i tilknytning har restauranter og en masse fine stier, så du kan nemt bare vandre omkring og nyde omgivelserne. Her er ikke tale om en stor park, så besøget klares fint på et par timer.

Find vej til Chi Lin Nunnery

Snup en taxa og bliv sat af på Fun Tak Rd ved busstoppestedet Chi Lin Nunnery. Eller tag en MTR (metro) til Diamond Hill og gå ud af exit E, hvorfra du finder et skilt til Chi Lin Nunnery.

Tian Tan Buddha

Flere af jer har anbefalet os turen ud til den store Buddha på bjerget, så det stod hurtigt klart for os, at det skulle have en prioritet. Sikke en fin oplevelse, også selvom det absolut er turistet og danner lange køer, så var det turen værd. Den lange kø bevægede sig støt og roligt og kabelbaneturen henover bjergene er magisk – ikke mindst i det sekund, du pludselig ser den gigantiske Buddha komme til syne i skillelinjen mellem bjerg og himmel. Wow!

Buddhaen har siddet på bjerget siden 1993, men har krævet ekstremt arbejde og forberedelse at lave, hvilket er meget sjovt at læse om i denne artikel. Alt på buddhaen har betydning og selv for en ikke-buddhist som jeg, bliver man ydmyg og rørt over at stå der foran den. Der er 200 trin op til buddhaen, så på en varm dag er det da også en bedrift i sig selv at nå derop.

Landsbyen for foden af buddhaen er meget turistpræget og der er shows og dyre turistbutikker, men børnene fandt det sjovt her, ikke mindst fordi der går køer rundt overalt – også i butikkerne!

Find vej til Tian Tan Buddha

Snup en MTR ud til Tung Chung, som er endestationen på den orange linje.

Vi valgte at tage cablecar-turen op, som vist nok kostede os 150 kroner. Vi stod i kø længe, sikkert en time til billetlugen og så en halv time til selve liften, men der var isvogn, toiletter og konstant fremgang, så det generede os faktisk ikke – og vi vidste det på forhånd. Du kan med fordel bestille billetterne op til en dag før via Klook og dermed hoppe forbi den første kø, hvilket helt klart vil lette tidspresset for dig, men du kan også vælge at tage en taxa til toppen og så eventuelt købe en one-way til cable-cars på tilbagevejen.

SoHo og Sai Ying Pun

Skal du se noget af det mindre turistede og mere hipster-agtige Hong Kong, så skal du bruge en halv dags tid (minimum) på at bevæge dig rundt i SoHo og PoHo. Vil du lidt længere ud og opleve området, som lige nu bevæger sig fra klassisk kinesisk beboelse til at blendes med vestlig moderne livsstil, så kan du starte i Sai Ying Pun. Her får du autentisk Hong Kong lifestyle med et spændende mix af kinesiske fiskemarkeder og vestligt orienterede smarte kaffebarer og lignende. Efterhånden som du fra Sai Ying Pun nærmer dig SoHo bliver det mere og mere spændende, altså set med de der hipster-briller. Især gaderne Gough Street, Hollywood RD og Staunton Street finder jeg spændende, men også gaderne omkring Blake Garden er skønne. Det hele er et geografisk mindre område, som nemt kan spadseres til fods og på den måde opleves området altså bedst.

En god rute

Tag en MTR til Sai Ying Pun-stationen, og gå et par ture ned gennem First, Second og Third Street. Hele området er stejlt og slidt, men flere steder hjælpes du videre af rulletrapper, så lårene ikke skal krampe. Vi fik en absolut anstændig kop kaffe på Zion Coffeeshop i First Street.

Når du er parat til at bevæge dig videre fra området i retning PoHo, så tag High Street, som har flere gode spisesteder og et godt liv og gå så igennem King George V memorial park, som har en rigtig fin legeplads. Fortsæt ad Hospital Rd og arbejd dig ned ad de mange trapper via Pound Lane, hvor en helt ny og dejlig verden af butikker og spisesteder åbner sig for dig. Gå så ad gaden Po Hong Fong som har 3rd Space og Po’s Atelier, en japansk minimalistisk bageri med smukt kvalitetsbrød og gå videre ned til Hollywood Rd derfra. Det her var helt klart mit aller yndlingsområde fra hele ugen!

Victoria Peak

Victoria Peak, eller The Peak, er en udkigspost, hvorfra du kan gå forskellige hikes eller bare nyde udsigten over hele Hong Kong. Det er smukt, men jeg må inddrømme, at det ikke som sådan har ramt mig. Jeg tror alligevel ikke, jeg ville have undværet turen herop, og fornemmer lidt at man ikke kan have været i Hong Kong uden at sætte sine fødder her. Der er et Mall med butikker samt flere spisesteder heroppe, og jeg brillerede da også med at bruge 160 af mandens kroner på egg waffles og is!!

Sådan finder du vej

Det hurtigste er at tage The Tram både op og ned igen. Ligesom med cable cars kan det her svare sig at booke billetterne dagen inden via Klook. Vi tog imidlertid imod et godt råd fra vores guide på hotellet og kærte med bussen op. Herved får du meget mere at se, fordi bussen snørkler sig gennem byen og op ad bjerget. Bus 15 kører hvert 10. minut fra Central pier 6 og det er en dobbeltdækker, som giver dig mulighed for virkelig at opleve bjergvejene. Vi tog så the Tram bed igen.

Hong Kong park

Lige hvor The Tram starter og slutter finder du indgangen til Hong Kong Park. Vi ville ikke decideret have rejst efter at komme i parken, men nu hvor vi var der og havde tiden, gik vi ind.

Parken er fin, men jeg har mest lyst til at fremhæve den for dens fine aviatar, som du gratis kan gå tur i. Det er en gigantisk indhegning med fugle af forskellig slags og det var faktisk en super fin oplevelse. Det er gratis at gå derind, så det behøver ikke være en lang tur, men mere bare en lille hyggelig ting på vejen til noget andet. Lige udenfor finder du endvidere en god legeplads til børnene.

Jeg skal nok få skrevet mere om Hong Kong her på bloggen, så jeg håber, I kan lide at se med. Klem Dorte 

……………..

Følg også via Youtube, Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Follow:
Share:

2 Comments

  1. 26. oktober 2017 / 15:48

    Kommer sådan til at savne Hong Kong, når jeg ser dine billeder derfra! I har godt nok været heldig med vejret, da I besøgte Buddhaen. Første gang, jeg var der var der ekstremt toget, så vi kunne knap nok se hovedet på den, når man nåede til toppen, mens der var tyfon anden gang, så vi ikke kunne komme med cablecar hjem 😛
    Camilla | http://cammi.dk

    • 26. oktober 2017 / 18:21

      Aj ja, så har I da været uheldige. Vi havde skyfri himmel og en dejlig varm dag – er helt fjollet med Hong Kong. Må have mere tid der på et tidspunkt ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.