Udgivet i 2 kommentarer

Nabo-venskaber, mental sundhed og lasagne

Ved du, hvor sundt det er for dig at gøre gode gerninger? I uge 43 fejrer vi det gode naboskab, når en super fed kampagne ruller ind over vores lille land. Vi hygger om vores naboer og siger tak til dem, som gør en forskel og der er endda fede præmier at vinde for de gode historier! 

Vi har boet på vores vej i mere end 6 år nu, og selvom vi har et fint naboskab med blandt andet en velfungerende facebookgruppe, hvor alt fra forsvundne katte til vejlaugsinformationer deles flittigt, så har jeg flere naboer, som jeg ikke kender. Faktisk har vi netop sagt farvel og på gensyn til nogle naboer, som er flyttet, og selvom vi har jævnaldrende børn og en masse til fælles, er det først nu, at vi har fået “hul på bylden”. Det er jo lidt ærgerligt, og jeg besluttede derfor i sommers, at jeg vil initiere til mere nabohygge i fremtiden. Jeg hørte fra Lisbeth, hvordan de i deres nabolag mødes til vin i en vej-fredagsbar, og det er simpelthen sådan en god idé, at jeg har foreslået lignende her på vejen.

I hele uge 43 ruller en super relevant kampagne ind over os. Den er drevet af organisationen Fucking Flink, som du helt sikker må have hørt om, og de har i samarbejde med flere aktører sat nogle forskellige temaer på dagsordenen – alle sammen med henblik på at fejre eller skabe det gode naboskab. Der er fede præmier at vinde til de flinkeste historier fra ugen, og det kræver ikke meget af dig at lege med – invitér for eksempel en nabo på tirsdagslasagne eller med til en fodboldkamp. Se mere info på Fucking Flinks Facebook og tilmeld dig til Hej Nabo! her.

Jeg selv hopper om bord i tirsdagens tema med Rema1000’s nabo-lasagne, som jeg straks vil invitere til, når vi er vel tilbage på dansk jord. Jeg når måske først at eksekvere på det ugen efter, men det jeg anser det som alletiders mulighed for at gøre noget aktivt for vores vejfællesskab. Jeg overvejer faktisk at slå to fluer med ét smæk og invitere en håndfuld af kvinderne fra vejen til lasagne, fordi vi på den måde kan være bredt repræsenteret omkring planlægningen af en nabobar.

Sundt at være hjælpsom

Det betaler sig faktisk at være hjælpsom. Ikke bare fordi man øger chancen for at få lidt igen, men en ny undersøgelse fra Statens Institut for folkesundhed påviser faktisk, at det også påvirker vores mentale sundhed at gøre noget godt for andre. Man minimerer simpelthen risikoen for depression, og ved at gøre noget godt for andre bare 1-2 gange om måneden øges din mentale sundhed med 40% i forhold til aldrig at hjælpe andre. Det er da klart at vi alle skal stræbe efter flere gode gerninger end bare 1 om måneden, men tænkt engang at så lidt gør så meget?!

Jeg tænker, der er forskel på naboskab alt efter hvor man geografisk bor. Hvordan oplever du mon selv dine naboskaber og gør det en forskel om man har børn, bor på landet eller er det ene og alene et spørgsmål om at være introvert/ekstrovert. Jeg håber, du vil bruge et par minutter i kommentarfeltet med dine tanker om det – det kunne faktisk være ret cool at høre nærmere om de forskellige versioner af naboskab, ikke? Klem fra Dorte 

……………..

Følg også via Youtube, Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

2 tanker om “Nabo-venskaber, mental sundhed og lasagne

  1. Jeg er udadvendt introvert. Jeg ved ikke om det gør nogen forskel, men måske alligevel. Fordi jeg er ret udadvendt, har jeg fået en del bekendtskaber i den andelsboligforening vi bor i.
    Så sent som i dag, var min datter og jeg inviteret til varm kakao og boller hos naboen fordi vi havde samlet kastanjer til hendes mor på plejehjem og stillet på hendes dørmåtte, fordi hun i ugen forinden igen i en kort bemærkning havde fortalt at hun ikke vidste hvor der var et kastanjetræ i nærheden og hendes mor på 91 med demens havde forespurgt kastanjer…
    Vores bedste venner bor i naboopgangen og vi faldt i snak da vi begge gik på barsel. Jeg turde ikke ringe direkte på døren og sige hej, men “opsøgte” hendes kæreste da jeg handlede ind hvor han arbejdede, og fik hendes telefonnummer. I det tilfælde var det bare nemmere med første “hej, skal vi ses” på skrift…. og sådan kan jeg blive ved, om vennerne i 38, julenissedrilleri sidste år, kagevisit hos vores gamle naboer osv.

    1. Åh hvor lyder det bare fint – så dejligt at høre om og faktisk lidt sådan jeg oplever nogle af vores naboskaber også – ikke mindst nogle rigtig gode venner vi har, som vi rent faktisk lærte at kende da vi boede i samme opgang og fik børn samtidig ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.