Udgivet i 4 kommentarer

Sådan ser min madplan ud


Idag får du lov at se nærmere på vores madplan, men hvis du forventer noget perfekt og bloggeragtigt, så bliver du nok skuffet… vi kører nemlig en familievenlig madplan, som er nem at eksekvere på i løbet af ugen og med mulighed for at få brugt resterne også.

Mange af jer har efterspurgt et indblik i vores madplan, og det vil jeg også gerne give jer. Jeg synes dog, det er lidt grænseoverskridende at give det indblik, nok fordi det på ingen måde er lige så præsentabelt som de ting jeg ellers deler med jer. Men, som jeg også skrev med en af jer om ovre på Instagram, så er det vel netop de nemme og hverdagsagtige ting, man kan bruge som inspiration. Jeg håber, du kan plukke lidt nemme ideer, når jeg engang imellem giver et indblik i vores madplan herhjemme. 

1 uges madplan


Mandag: Pasta med tun, grøntsager og æg

Jeg stiller typisk ingredienserne på bordet, så vi hver især kan blande lige præcis den portion, vi ønsker. Jeg bruger gerne pastaskruer eller endda de små suppepastaer, fordi de mundrette stykker blander sig godt med tunen. Det dejlige ved retten er, at man selv blander en portion med de ingredienser, som man kan lide og på den måde kan børnene føle sig trygge og vi andre kan tilvælge langt mere grønt.

TIP: Du kan snitte alle grøntsager op dagen før og henne dem i poser med et par dråber vand og en klemme. Så sparer du lidt tid i tilberedningen, hvor ulvetimen typisk sætter ind

Tirsdag: Omelet med spidskål, parmesan og kylling

Om tirsdagen spiser jeg alene, fordi ungerne og manden spiser hos min mor og kærligshedsvennen. Jeg har længe åbent i salonen og maden skal derfor være nem og hurtig, da jeg typisk er ret træt om aftenen. 

Jeg starter som regel med at sautere kålen blank inden jeg tilsætter æg til panden. Omeletten drysses med strimler af kyllingepålæg og lidt parmesan og rulles på panden så den forblive blød i midten.

Onsdag: Boller i karry

Det er forskelligt om vi laver retten selv eller køber den færdig. Når jeg køber den færdig vælger jeg ofte den fra Meyers, som kan fås i mange supermarkeder, men jeg kan også finde på at købe kødbollerne frosne hos Rema1000 og så vare lave karrysaucen selv. 

Torsdag: Rugbrød & rester

Vi har altid rugbrødsdag om torsdagen og har vi lidt rester fra ugens løb ryger de også på bordet. 

Tip! Har du ris til overs fra i går, så rist dem på panden med soja, list lime, fiskesauce, sukker, grøntsager og æg.


Fredag: Risengrød // Thaisalat med kylling og glasnudler

Thaisalaten er ikke så børnevenlig, men til gengæld knuselsker vi voksne den. Prøv den selv – opskrift her. For at fylde alles maver op bliver det denne gang til risengrød til pigerne … ikke dumt.

Jeg planlægger kun sjældent mad til weekenden, dels fordi jeg kan lide at have plads til spontaniteten, men også fordi vi ofte har gæster, spiser ude eller vælger take away. Til gengæld bruger jeg ofte tid på i løbet af weekenden at lave en kæmpe portion af en god og frysevelig ret, som kan gøre madplanlægningen nem i ugerne, der kommer. Det kan være alt lige fra lasagne, kødsauce, gryderetter og svensk pølseret.

Jeg laver gerne et lignende indblik igen, hvis formatet her kan give mening og inspiration til nogle af jer? Giv dig endelig til kende i kommentarfeltet, hvis du gerne vil se mere af den slags, sådan jeg kan planlægge mine indlæg efter jeres interesser 

……………..

Følg også via Youtube, Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

 

4 tanker om “Sådan ser min madplan ud

  1. Fantastisk med noget inspiration til god og nem hverdagsmad – jeg stemmer for mere af det 🙂

    1. Jamen det skal nok komme, og dejligt I tager så fint imod det, når det nu ikke ligner noget særligt ?

  2. Skønt med inspiration ? Gerne mere af det ??????

    1. Dejligt at høre – der skal nok komme flere hen ad vejen ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.