0
Hong Kong Rejser

Guide til Kowloon i Hong Kong

Hong Kong er mere end øen med den moderne skyline, fordi det autentiske Hong Kong er i høj grad at finde i Kowloon, som er det kinesiske fastland i Hong Kong. Her er min guide til dig, som gerne vil opleve de kinesiske gader i Mong Kok, Kowloon.

Det siges, at det “rigtige” Hong Kong findes i Kowloon, som er fastlandet og det kinesiske område. Selve øen Hong Kong rummer nogle bydele, som for den gennemsnitlige Hong Kong-indbygger er helt uopnåelig på grund af priserne.

Da vi var i Hong Kong, boede vi på et hotel i Mong Kok, som er et af byområderne i Kowloon, og det var vi yderst tilfredse med, fordi det gav os en fin mulighed for at mærke en hverdag, som den nu engang foregår. På hotellet fandt vi hurtigt en kontaktperson, som oprindeligt var fra netop dette område, og han var så flink at oplyse os om alt muligt omkring bydelen, kineserne og livet i gaderne. Her giver jeg lidt af det videre sammen med en nærmest perfekt rute rundt i området, som nemt kan foretages til fods – også med børn.

Wet Market

Wet Market er gaderne, hvor kineserne køber deres grøntsager, kød og andre ting til madlavningen. Her hersker kaos og der ligger en sær lugt over os, som vi går igennem gaderne. Vi mødes naturligvis af stor opmærksomhed med et par blonde tvillingepiger i hånden og jeg tror faktisk, vi er de eneste kaukasere til stede! De er søde alle sammen dog, og vi møder ingen ubehageligheder, udover synes af levende frøer i bunker og skildpadder, der levende er blevet bundet, så de ikke stikker af – den ene pige begyndte spontant at græde! Hun kunne slet ikke forstå, hvorfor de ikke havde mere plads eller hvorfor de bare skulle ligge der og vente på at blive slået ihjel. Værre blev det, da hun så en kat ligge og trone på en flamingokasse i den ene butik! “Skal den også spises??” spurgte hun forfærdet, men nej, kattene er såmænd kæledyr ligesom i Danmark, hi hi.

Find vej til Wet Market

Du finder Wet Market lige hvor Ferry Street møder Shantung Street. Bor du ikke i området, så tag en MTR til Mong Kok station og brug et kort til at navigere op til de nævnte gader.

Gold Fish Market

Fra Wet Market gik vi i retning mod Mong Kok Rd, som vi fortsatte ad indtil Tung Choi Street. Denne gade kaldes Gold Fish Market primært på grund af de mange butikker, der handler med akvarier og guldfisk. Kineserne vægter Feng Shui højt og guldfisken har en værdifuld, symbolsk værdi, idet man tror på at guldfiskene styrker velstanden. Af samme grund så vi mange kinesiske mænd, der nøje studerede det store udvalg af fisk i de mange butikker.

Pigerne synes helt klart, at det var sjovest at se alle poserne med fisk, der hang klar til lige at købe med i forbifarten, men igen var hende den sarte bekymret for, at de ikke havde mere plads. Jeg selv blev mest betaget af den butik, som havde indrettet akvarierne med smukke bonzai-agtige undervandslandskaber, men her måtte ikke fotograferes – desværre.

Flowermarket

For enden af vejen med Gold Fish Market lander du på en lille vej, der heller Nullah Rd, som møder en større hovedåre, Prince Edward Rd W. Går du til højre ad Prince Edward rammer du Flower Market, som ikke er et marked som sådan, derimod en række af butikker med blomster. Du finder både nichebutikker med sukkulenter og kaktusser, såvel som blomsterbutikker, der lige så godt kunne ligge i København, men også hele butikker med kun kunstige blomster. Jeg fortryder faktisk, at jeg ikke købte en kassefuld af de kunstige blomster, som jeg nu kommer i tanker om alverdens sjove ting, jeg gerne ville lave med dem.

Pigerne var også betagede af hele det her område og vi fik en del tid (til faderens kedsomhed) til at gå med at udpege sjove, smukke og særlige blomster.

Birds Garden og Ladies Market

Når du alligevel er i området med blomsterbutikkerne, så skal du ikke snyde dig selv for at dreje ind i Birds Garden. Det er skørt, fordi her mødes du af især ældre mænd, som går tur med et fuglebur i hånden. Vores kontaktperson på hotellet fortalte os, at det simpelthen er fordi de pensionerede mænd ikke må holde hun og kat i lejlighederne, så derfor er det udbredt at anskaffe sig en fugl, der kan holde dem med selskab. De lufter altså fuglen ved at gå tur med den i dens bur og i Birds Garden kan du mingle, mødes og endda købe dig en fugl hos en af fuglehandlerne. Birds Garden finder du ved at tage stien Yuen Po Street, som starter på Flower Market Rd.

Ladies Market er et gadget-marked med boder, der i stor stil sælger fidget spinners, opladere, hårdimser, fake tasker og alt det andet skrammel, som du sædvanligvis møder på den slags markeder. Der er ingen aggressiv eller pågående adfærd, så du kan roligt tage et kig he, hvis du er nysgerrig. En ting er sikker, dine børn vil elske det – dig selv? Knap så meget, ha ha.

Kowloon er et større område på fastlandet og der er helt sikkert mere, som skal opleves, men udover disse ting og Chi Lin Nunnery, som jeg beskrev i denne guide til Hong Kong, så nåede vi ikke mere i Kowloon denne gang. Har du andre tips til Kowloon, så smid gerne links eller kommentarer herunder i kommentarfeltet, så vi kan få samlet alt det gode et og samme sted.

Nyd din onsdag aften, måske med den store bagedyst? Jeg elsker det, gør jeg… klem fra Dorte 

……………..

Følg også via Youtube, Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

 

Du kunne også være interesseret i

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.