Orden i køkkenskabene

Her får du mine bedste tips til opbevaring af gryn, mel og andre tørvarer i dit køkken. Dey var nemlig den udfordring, jeg gav mig selv tilbage i september og du skal selvfølgelig have lov at se resultatet.

Tilbage i september måned svingede jeg pisken over mig selv for at opnå noget bedre overblik og orden i mine køkkenskabe. Jeg var realistisk og udstak nogle fokuserede områder i stedet for at skulle ordne hele køkkenet, og det viste sig at være helt perfekt. Opgaven var såmænd stor nok med et fokus på gryn, konserves og den slags, men sikke en tilfredsstillelse det har været at få styr på. Vi elsker den nye orden herhjemme og er stille og roligt ved at have fået justeret de par vaner, som skulle ændres ved. En enkelt bøtte fik et slag og skal erstattes og Ikea havde udsolgt af de bøtter, som jeg bruger i en af skufferne, men det får jeg styr på her inden længe. Skal du ikke se nærmere på vores resultat, ikke mindst for at se, om der er noget, du selv kan tilrette i dine køkkenskabe?

Se her hvordan mine køkkenskabe så ud før og læs samtidig om, hvordan jeg gik til den nærmest uoverskuelige opgave


En lille hylde blev indkøbt i Ikeas køkkenafdeling, sådan at pladsen i det lille overskab bedre kan udnyttes. Helt inde bagved har jeg en plastikbøtte fra Ikea, hvor jeg opbevarer ekstra krydderier med videre. 

Til opbevaring af meltyper, sukker, nødder, pasta og ris har jeg købt en hulens masse Condibøtter (reklamelink). Husker jeg rigtigt brugte vi lige omkring 380 kroner og fik altså både helt store, større og mellemstore bøtter inklusive låg. Bøtterne er geniale, fordi de er rummelige, stabelbare og gennemsigtige, så med et simpelt label på er vi godt kørende.

Til snacks og slik fandt jeg nogle plastikbøtter med kliklåg (i Fakta), som var helt perfekte til kiks, müslibarer, frugtstænger og slik. Det gør det nemt lige at hapse det nødvendige, når der laves madpakker, så den form for opbevaring kan jeg klart anbefale.

Jeg har i længere tid gemt de glas, som bliver tomme, når jeg bruger soltørrede tomater. Det gør jeg i høj grad og det er altid de samme glas fra Rema 1000, jeg køber, som har et helt sort låg uden tekst. De er perfekte til sesamfrø, chia, kokos, nibs og alt det andet, man får indkøbt løbende og med den samling kan jeg efterhånden fylde en skuffe, som bliver til et totalt overblik over alle mine yndlingsting.

I en af de større skuffet hsr jeg indkøbt rumdelere og nogle smalle, høje opbevaringsbøtter (sæt sammen fra Ikea). Rumdelerne gør dey muligt at holde overblik og afskille små dåser fra større bøtter, som til gengæld kan holde en stringent orden på morgenmadsprodukter og lignende.

Det ventet flere køkkenrelaterede udfordringer på ey tidspunkt, fordi køkkenmaskiner, skåle og bageartikler er bestemt også i den krævende kategori. Gælder det mon ikke også hjemme hos dig?

Nyd nu din torsdag aften. I morgen begynder julen her på bloggen og det gør den med en fin mulighed for at du kan forkæle dig selv eller en du holder af, så husk at kigge forbi. Knus fra Dorte 

……………..

Tilmeld dig min Youtubekanal her

Følg også via Youtube, Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

8 comments

  1. December! Så det er snart! Og jeg ved ikke, hvor meget andet end vores senge, tøj og køkkengrej der er værd at tage med, pyh … Så alle antenner er ude efter inspiration og gode ideer!

    1. Hej Mette – nej, men bloggen er ramt af serverproblemer hos min host disse dage og det påvirker desværre billederne i mange af mine indlæg – jeg skriver en ny kommentar til dig her, når det er fikset, så vil du igen kunne se billederne. Jeg beklager meget besværet 🙁 Kh Dorte

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.