En lifesaver måske?

Hvis du hader at stryge, ikke mindst at klappe strygebrættet op og ned i det daglige, så vil du simpelthen knuselske den her mandslignende maskine, som for så vidt kunne være et ret så godt indspark til ønskesedlen i år.

Hvad er det? Det er en damper, som måske kan gøre dit gamle strygejern skak mat, og den er ikke bare nem at håndtere, men efterlader også virkelig gode resultater, både i form af glat tøj og tøj uden ubehagelige lugte, idet dampen dræber bakterier i tøjet.

Damperen, som jeg har fået lov at teste, er fra Phillips og i den er let, elegant og nem at håndtere. Tidligere har jeg haft sådan en lille håndholdt damper, men den skulle hele tiden fyldes op med vand og så havde den en irriterende ledning, som begrænsede mig i forhold til også at skulle kunne hænge min bøjle med tøjet, mens jeg dampede.

Plussiden

Generelt skal det siges, at jeg er temmelig begejstret for det nye familiemedlem. Den fylder ikke meget mere end et strygbræt, og det faktum at den bare står klar til brug uden andet end et tryk på knappen (eller rettere skal knappen drejes, men du forstår vist!), er intet mindre end plusgivende for sådan en som mig. Vandtanken rummer vand nok til adskillige skjorter og kjoler, så du skal ikke rende i pendulfart for at holde den kørende.

Det er super nemt at hænge tøjet på damperens skuldre og gå igang og med den tilhørende “krop” bestånede af en strygeplade, kan du nem føre damperens hovede ned over tøjet, som straks glattes ud. Den er i øvrigt monteret med klips, så du kan hænge en nederdel op og så følger der en handske med, som giver dig mulighed for at føre hånden bag tøjet, mens du damper.

Minussiden

Lige så godt som strygepladen fungerer foran, lige så ærgerligt er det, at man mangler den på bagsiden. Om det er mig, der har overset en smart måde at omgås det på, kan jeg ikke sige, og det er heller ikke sådan, at man ikke kan få dampet tøjet pænt på bagsiden uden brug af pladen, men det havde klart været det nemmeste med strygepladen på begge sider. Jeg tager enten tøjet af og vender det, eller jeg bruger den medfølgende handske.

Pruttelydene skal også nævnes, men det er ikke fordi det bliver til et altafgørende minus. Når damperen bliver helt varm, så bøvser og prutter den ret voldsomt ind imellem, og selvom det ikke har betydning for resultatet, så har det da gjort mig i tvivl et par gange, om jeg bruger den korrekt eller ej. Det tror jeg nu, at jeg gør, og den damper upåklageligt trods alt – og måske har jeg allerede vænnet mig til lydene, så de faktisk bare bliver en naturlig del af processen?

Alt i alt er jeg tilfreds med steameren og skulle jeg give den stjerner, ville den lande på 4 ud af 6, dog med prisen på 1299,- kroner, som er væsentligt billigere end de top tunede industrivarianter, synes jeg faktisk den lever helt op til forventningerne.

Du kan købe Philips Easy Touch Steameren hos Coop, lige nu endda til en fordelagtig medlemspris, men hvis du hellere vil prøve kræfter med en håndholdt og mindre dyr damper, så findes den altså også.

Jeg skal lige finde ud af om, manden kan finde ud af at bruge, sådan at vi måske kan stille strygejernet helt væk. Det er mest ham, der stryger herhjemme, så jeg føler her at jeg lidt betræder hans græs, ha ha.

Tænk at det allerede er fredag. Jeg har ikke udgivet et blogindlæg siden i søndags, og jeg har ellers adskillige ideer og kladder liggende, som bare ikke har fået min tid denne uge. Jeg vil glæde mig til at hygge lidt ekstra med bloggen i løbet af weekenden, god fredag aften, klem fra Dorte ♥

……………..

Følg også via Youtube, Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

madplan

Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.