4   168
14   219
17   153
22   186
0   98
3   117
30   328
1   151
12   145
10   140

Edith blusen i variation

Jeg har endelig færdiggjort mit første strikkeprojekt, som blev til en sød vingebluse fra Mille Fryd. Med udgangspunkt i samme opskrift har jeg lavet endnu en i en størrelse større og med perlestrik i stedet for vingen. Her kan du se, hvordan de er blevet og så min vejledning til den freestylede version

Hvad hygger du med i juledagene mon? Her kigges der selvfølgelig på gaver, men i går fattede jeg også strikkepindene igen efter nogle hektiske dage med masser af juleforberedelser. Jeg nyder virkelig strikkeriet, men er indrømmet mere end overrasket over at finde ud af, at jeg rent faktisk har tålmodigheden til det. Det har jeg aldrig haft før, og jeg spekulerer på, om der også er sket noget mentalt i mig, som giver mig ro til at acceptere tempoet. Har du selv haft det på samme måde mon?

Foreløbig har jeg overrasket mig selv med  2 færdige bluser på CV’et, endda i en kvalitet, jeg kan være bekendt, og en af de kommende dage forventer jeg endda at færdiggøre min næste. Den har dog været lidt af et mareridt at forstå opskriftsmæssigt, så jeg er stadig usikker på, om den bliver klædelig, men jeg håber det. Det er den famøse “bølgegenser”, som du nok har mødt på din vej gennem blogs og Instagram. J eg er stædig og vil have den færdig, og jeg skriver undervejs mine egne noter til den umulige opskrift, sådan at jeg nemmere kan strikke den igen en anden gang.

Jeg må vise bølgegenseren frem på et senere tidspunkt, når den er færdig, fordi i dag vil jeg vise dig de 2 børnebluser. De er strikket efter samme opskrift fra Mille Fryd, nemlig Edith-blusen, hvor jeg med den blå har fulgt opskriften, men med den brune har undladt vingerne for i stedet at strikke perlestrik på hele toppen og lavet ribkanter. Nedenfor fortæller jeg mere detaljeret om metoden, jeg har benyttet ved den brune.

Strik børn Mille Fryd

Fordi strikkeopskriften kun går op til str. 6 år, valgte jeg at strikke den brune med en pindestørrelse 4 1/2 i stedet for pind 4. Det alene gjorde blusen bare en anelse større og fordi den strikkes oppefra og ikke kræver montering, turde jeg godt løbe an på det. Jeg lavede halsen som beskrevet i opskriften, efterfulgt af en omgang glatstrik og dernæst perlestrik. Masken før og efter mærkemaskerne strikkede jeg konsekvent glat for at sikre et stringent raglan, og på den måde blev perlestrikken indrammet fint hele vejen rundt. På samme vis holdt jeg de sidste 2 masker i nakkeslidsen glatte.

Begge de viste bluser er strikket i Drops Alpaca* og Drops Kid Silk*. Det er et rigtig godt begyndergarn, hvis du spørger mig. Kvaliteten er god nok og prisen er fornuftig, og når først man kommer dertil, hvor man ved, man kan strikke tilfredsstillende, så kan man altid købe dyrere garnkvaliteter.

Jeg er nybegynder i den forstand, at jeg ikke har strikket i næsten 20 år, men fordi jeg lærte at strikke allerede som barn, ligger det tilsyneladende godt gemt på rygraden, så selve strikkeriet fanger jeg hurtigt. Min mor er sød til at afkryptere strikkeopskrifterne hen ad vejen, når jeg møder forklaringer, der driller, og på den måde får jeg altså ret hurtigt nogle fine resultater ud af mine trængsler. Edith-blusen fra Mille Fryd er en ret god basisopskrift, som jeg synes er til at giv sig i kast med, selv uden den store rutine, og man kan jo overveje at undlade vingerne, hvis man synes, det bliver for svært at gå igang med.

Jeg vil finde det andet strikketøj frem nu og blive færdig med det sidste ærme til lidt fjernsynskiggeri. Vi har spist julemad hele dagen, og jeg er simpelthen blevet doven og træt efter det, ha ha. Rigtig god resterende 2. juledag til dig, klem fra Dorte 

……………..

Følg også via Youtube, Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Follow:
0
Share:

2 Comments

  1. Anita
    27. december 2017 / 0:04

    Hvor er de flotte begge to. Super godt gået 🙂 Er meget imponeret over din freestyling, der er jeg langt fra… Jeg drømmer også om at strikke Bølgegenseren.

    • 1. januar 2018 / 13:16

      Aj hvor er du sød, tak for det. Jeg ser det egentlig ikke som noget særligt med den der freestyle – jeg følger jo trods alt en opskrift og ændrer bare selve udtrykket. Du skal i hvert fald ikke lade dig afskrække til ikke at gøre det. Bølgegenseren har krævet min viljestyrke men er egentlig meget fed at strikke – det går hurtigt fremad og er meget tilfredsstillende at se bølgerne komme til live. Overvejer at lave en mere for at sikre mig at have fattet opskriften ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.