Udgivet i Skriv en kommentar

Ris a l’amande – klassisk opskrift og én med et twist

Risalamande opskrift klassisk

Her følger den obligatoriske og helt igennem klassiske opskrift på Ris a l’amande, som jeg personligt ELSKER. Meeen der gemmer sig altså også et smagfuldt voksent twist undervejs, som jeg kan anbefale varmt.

Tiden er fløjet ekstremt hurtigt for mig her i december, så min plan om at dele min opskrift på klassisk Ris a l’amande trænger sig temmelig meget på nu. Der er ingen vej udenom, så her kommer min opskrift på klassisk Ris a l’amande, men også med tip til et lille alkoholisk twist, du kan tilføre Ris a l’amanden.

Opskrift på klassisk risengrød

Start dagen før med at lave risengrøden. Det med mængderne er rimelig groft angivet. Jeg synes sjældent, der kommer den samme mængde og konsistens ud af opskriften, så brug din sunde fornuft undervejs og spæd til med mere mælk, hvis nødvendigt.
Antal: 8 personer

Ingredienser

 • 4 dl grødris
 • 2 liter Sødmælk
 • 2 dl vand
 • 1 tsk salt

Sådan gør du

 • Start med en smule vand og salt og så snart vandet er fordampet fra risene tilsættes sødmælken.
 • Rør hele tiden i gryden, så der ikke opstår skind og brændte flager. Så snart mælken har kogt slukkes for blusset og gryden stilles med låg til grøden er kølet helt ned.
 • Gem risengrøden på køl til næste dag, hvor den transformeres til den lækreste Ris a L'amande
Risalamande opskrift

Opskrift på klassisk Ris a l’amande

Også her skal du vurdere løseligt om mængderne svarer overens med det ønskede resultat. Det er min erfaring at ris a L'amande bliver bedst, hvis den laves umiddelbart før servering, og hvis du alligevel beslutter at lave den tidligere på dagen, så sørg for at lave den meget blød og luftig, da den vil sætte sig i køleskabet.
Antal: 8 personer

Ingredienser

 • 1/2 l piskefløde
 • 1 stk vanillestang
 • 3 spsk rørsukker
 • 3 dl smuttede mandler
 • 1 tsk revet appelsinskal

Sådan gør du

 • Pisk fløden op til en stadig flydende konsistens, som kun lige er tyknet let. Den skal lave toppe, som glider let ud igen.
 • Skrab vaniljekorn ud af din vanillestang og del kornene med en knivspids og lidt sukker.
 • Tilfør rørsukker og vanillesukker i fløden og rør let.
 • Tag en ny skål og fyld halvdelen af din risengrød heri, hvorefter du rører fløden i lidt ad gangen. Fortsæt med at blande med en ske fra grød og fløde til du får en meget blød og luftig blanding og brug hele tiden lidt ekstra grød eller fløde for at ændre i konsistensen eller gøre portionen større.
 • Hak dine smuttede mandler i forskellige mindre stykker og bland dem så i sammen med appelsinskal, og hæld den færdige Risalamande i en pæn serveringsskål. Husk at gemme 2-3 gode, hele mandler, som skal gemmes i Ris a l’amanden.

Tip!

Tilsæt cirka 1/2 tsk Amaretto pr. 2 dl Ris a l’amande og rør godt sammen. Det giver lige lidt ekstra til smagsoplevelsen uden at blive for hidsigt.

Risalamande opskrift
Ris a l'amande opskrift

Det er min erfaring, at man ikke skal lave Ris a l’amanden i forvejen, så hav i stedet alle elementerne klar (ligesom i Tv-køkkenet, blink blink), og bland det op umiddelbart før servering. Så får du din Ris a l’amande lige som du kan lide den, uden den når at sætte sig.

Husk at du i kategorien juleinspiration finder masser af indspark til alt lige fra opdækning af dit julebord, pyntning af juletræet og så meget andet.

Ris a l’amanden servedes naturligvis med kirsebærsauce til, og her kommer så det helt store spørgsmål: Skal den serveres kold eller varm? Klem fra Dorte og ønsket om en magisk jul til dig, uanset hvor eller hvordan du fejrer den 

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.