0
Dessert, kage & slik Jul Julens opskrifter Opskrifter

Opskrift på klassiske vanillekranse

En klassisk julebag må ikke glemmes, så her får du opskriften på lækre, sprøde vanillekranse, som simpelthen smager himmelsk.

For nylig delte jeg opskriften på jødekager med jer, men i denne tid med så mange lækre opskrifter og traditioner, kan det naturligvis ikke blive ved det. I dag er turen kommet til en anden traditionel julebag, nemlig vanillekransen, og den kan drille lidt, til trods for en simpel opskrift. Det handler om knofedt eller det rette værktøj, og jeg har altså en ufrivillig tradition for at lade det blive førstnævnte. Jeg bruger nemlig sprøjtepose og takket tylle, men man bliver virkelig træt i armen af det – så er du advaret. Vil du lave vanillekranse uden slatne arme, så anbefaler jeg dig at anskaffe sådan en kødhakker med en stjerneformet skinne, sådan at du kan presse dine vanillekranse ud med nemhed.

Vanillekranse opskrift

(Nok til 3 bradepander)

500 gram hvedemel
1/4 tsk hjortetaksalt
1/4 tsk bagepulver
1 vanillestang
100 gram mandelmel
250 gram sukker
400 gram blødt smør
1 æg

  1. Sigt mel, hjortetaksalt og bagepulver i en skål og til dernæst vanillekorn fra en stang, du har skrabet fri først
  2. Blend mandelmelet, så det bliver ekstra fint og tilsæt det med sukker og terninger af blød smør
  3. Gnid eller rør det sammen til smørret er helt indarbejdet og tilsæt til sidst ægget, som bruges til at samle dejen med. Jeg oplever, at det er nemmest at bruge hænderne til at massere dejen helt jævn og blank.

Monter en kødhakker med det flade takkede hul forneden og tril tykke pølser af dej, der køres gennem maskinen. Form de afskårede stykker til kranse og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Bag kransene 6-9 minutter ved 175 grader på midterste rille og lad dem ikke blive brune. Når du tager dem ud virker de lyse og bløde, men tag ikke fejl. De hærder op og bliver sprøde og lige, som de skal være, når du lader dem køle af på en rist.

Uhm, elsker du ikke bare julebag? Jeg mangler klejner og et par overraskelser, som jeg håber at få tid til den kommende uge, men nu må vi se. Hvordan går det med juleforberedelserne for dig mon? Klem fra Dorte 

……………..

Følg også via Youtube, Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Du kunne også være interesseret i

2 Kommentarer

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.