Udgivet i 2 kommentarer

Opskrift på klassiske vanillekranse

Opskrift sp

En klassisk julebag må ikke glemmes, så her får du en klassisk opskrift på lækre, sprøde vanillekranse. En enkelt portion giver hele 3 bradepander, så du er godt dækket ind med det her som julens eneste bagværk.

For nylig delte jeg opskriften på jødekager med jer. I denne tid med så mange lækre opskrifter og traditioner, kan det dog naturligvis ikke blive ved det. I dag er turen derfor kommet til en anden traditionel julebag, nemlig en klassisk opskrift på vanillekranse. Tilfældigvis er det også min personlige favorit.

Succesen bag en god vanillekrans er enten knofedt eller det rette værktøj. Jeg har en ufrivillig tradition for at lade det blive ved førstnævnte, hvilket ikke kan anbefales. Jeg bruger nemlig sprøjtepose med takket tylle, men man bliver virkelig træt i armen af det. Vil du lave vanillekranse uden slatne arme, så anbefaler jeg dig at anskaffe en kødhakker med en stjerneformet kageplade, så du kan presse dine vanillekranse ud med nemhed.

Vanillekrans opskrift
Opskrift klassiske vanillekranse

Vanillekranse opskrift

En bageportion svarer til 3 bradepander, så du er godt dækket ind med blot en enkelt portion. Omvendt skal du ikke lave dem alt for tidligt, fordi de får hurtigt ben at gå på, de sprøde og fristende kranse. Bon appetit!
Antal: 3 bradepander

Ingredienser

 • 500 gram hvedemel
 • 1/4 tsk hjortetaksalt
 • 1/4 tsk bagepulver
 • 1 stk vanillestang
 • 100 gram mandelmel
 • 250 gram sukker
 • 400 gram blødt smør
 • 1 stk æg

Sådan gør du

 • Sigt mel, hjortetaksalt og bagepulver i en skål og til dernæst vanillekorn fra en stang, du har skrabet fri først
 • Blend mandelmelet, så det bliver ekstra fint og tilsæt det med sukker og terninger af blød smør
 • Gnid eller rør det sammen til smørret er helt indarbejdet og tilsæt til sidst ægget, som bruges til at samle dejen med. Jeg oplever, at det er nemmest at bruge hænderne til at massere dejen helt jævn og blank.
 • Monter en kødhakker med det flade takkede hul forneden og tril tykke pølser af dej, der køres gennem maskinen. Form de afskårede stykker til kranse og læg dem på en bageplade med bagepapir.
 • Bag kransene 6-9 minutter ved 175 grader på midterste rille og lad dem ikke blive brune. Når du tager dem ud virker de lyse og bløde, men tag ikke fejl. De hærder op og bliver sprøde og lige, som de skal være, når du lader dem køle af på en rist.

Uhm, elsker du ikke bare julebag? Jeg mangler klejner og et par overraskelser, som jeg håber at få tid til den kommende uge, men nu må vi se. Hvordan går det med juleforberedelserne for dig mon? Klem fra Dorte 

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

2 tanker om “Opskrift på klassiske vanillekranse

 1. Guffeluf – hvor ser de lækre ud!

 2. Uhm! Namme nam! Og hvor er kagedåsen bare FED!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.