Udgivet i 14 kommentarer

Sådan laver jeg Bullet Journal i en købt kalender

Overblik og god planlægning er ikke altid så lige til, og nogle gange er mulighederne og ambitionerne for mange. Det har jeg selv måttet sande, så her er lidt om, hvordan jeg planlægger mig gennem ugerne for tiden med en købt kalender, som jeg forsøger at få så meget Bullet Journal nørderi med ind i som muligt.

Selvom jeg ofte skriver om god planlægning og generelt er sådan rimelig tæt på tjekket på området, så er jeg bestemt ingen guru, og lige for tiden kæmper jeg en del med at finde mit “groove”. Jeg burde nok bare have holdt mig til min Bullet Journal, men virkeligheden er den, at jeg kæmpede med at finde tiden til at tegne den op og derfor mistede grebet om den i løbet af december måned. Jeg kan virkelig godt lide ideen om en papirkalender og har altid fungeret godt med den form. Til gengæld havde jeg også en årrække, hvor det var Outlook, der lå til grund for mine planlægning, og dengang brugte jeg de tilhørende muligheder for noter, opgaver og farvekoder, og jeg kan simpelthen ikke finde ud af, om det i virkeligheden ville være smartere for mig. Hvad har I andre af erfaringer for og imod papirkalendere?

Nu har jeg i hvert fald besluttet mig for at fortsætte med en papirkalender,  og for ikke at skulle optegne alle detaljer hver måned, har jeg i stedet investeret i den meget populære kalender fra Atelier Aarhus (reklamelink), som jeg har besluttet mig for at BuJo-ficere en hel del. Ulempen ved kalenderen (for mig altså), er at den har en hel side pr. dag. Når først man har været glad for et ugentligt layout betyder det også, at der lige skal findes nye rutiner og vaner. Jeg er dog fast besluttet på at bruge kræfterne på at få rutinerne på plads, og efter en god halvanden times hyggetid med kalenderen, fik jeg sat mit eget præg på den, hvilket jeg tænkte at vise jer resultatet af.

Sådan laver jeg Bullet Journal i min købte kalender

Bagest i kalenderen har jeg inddraget et par sider til de overblik, som skal gøre madplanlægningen nem at gå til. Jeg har klistret en lille flip ind, så siderne er nemme at finde

Hver måned har jeg markeret med en flip i siden af bogen, så det er nemt at bladre frem og tilbage i bogens måneder

Hver flip sættes på månedsoversigten, som jeg bruger til madplan og medieplan – altså der hvor jeg skriver månedens planlagte blogindlæg og videoer ind. I siden har jeg markeret stregen, der adskiller uge fra dage og i de felter kan jeg skrive uplacerede vigtige noter eller opslag ind.

Hver uge markeres med en flip nederst på siden, sådan jeg hele tiden kan bladre hurtigt op på den første side i ugen. Den flip flytter så med mig ugen efter, og jeg kan godt finde på at have 2 flipper igang, fordi jeg ofte påbegynder ugen efter allerede midt i nærværende uge. Jeg bruger de nederste notesfelter til at lave indkøbsliste, To Do for hele ugen og på siderne efter kan felterne så bruges til Brain Dump, Citater og andre ting, jeg har været glad for fra Bullet Journal Universet. Øverst på hver side står dagens ret.

Udfordringer med min købte kalender

Nu skal jeg selvfølgelig lige ordentligt igang, men det som jeg er udfordret af ved kalenderen, er den sideplads, som jeg ikke får udnyttet. Det generer mig, når der bare er blankt, men jeg vil sige at foruden det, så fungerer kalenderen altså rigtig rigtig fint for mig på denne måde, og jeg er hurtigere igang med planlægningen, end jeg var med min BuJo. Jeg overvejer at indføre nogle trackere løbende, og det kan den ekstra plads sagtens inddrages til – for eksempel kunne jeg godt lave en drikke-vand-tracker uden at få pladsproblemer, ligesom jeg overvejer at lave en motionstracker. Måske sådan en 30 sekunders planke dagligt?!

En enkelt lille ting, jeg har besluttet mig for at gøre, som falder uden for ideen om papirkalendere, det er at jeg lægger visse ting i min kalender på telefonen og bruger alarmen. Ting, som jeg vil sikre mig, at jeg ikke misser. Når jeg gør det, hænger det sammen med, at jeg bare af og til har dage, hvor jeg slet ikke får åbnet min kalender. De lange dage i salonen for eksempel – der sidder jeg ikke i nærheden af skærm og kalender, og har jeg 3 frisørdage i træk, kommer jeg hurtigt mentalt langt væk fra mit ugeoverblik.

Og hvad med dig og kalenderstyringen – er der styr på det, bruger du Bullet Journal, digitalt eller andet? 

……………..

Følg også via Youtube, Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

14 tanker om “Sådan laver jeg Bullet Journal i en købt kalender

 1. Hej Dorte
  Hvor er din fine kop fra??

  1. Koppen er fra Ferm Living

 2. Jeg startede også med en klassisk bullet journal, men efter et par måneder måtte jeg erkende, at jeg simpelthen ikke havde tiden til at følge med og gøre det så pænt, som jeg gerne ville. Havde et ugelayout som var super skarpt og tilpasset perfekt til mine behov, men når dagene blev travle, fik jeg ikke koordineret kalender med både arbejdeskalender i outlook, Facebook osv.
  Så nu bruger jeg bare Google calender på telefonen. Det er nemt, effektivt, farvekoordineret, med alarmer und alles. Men jeg har stadig min bullet journal, som jeg bruger som dagbog, til doodles, lister, planlægning af noget specifikt og andre skriblerier. Så får jeg det bedste fra begge verdener.

 3. Jeg er super glad for have en papirkalender. I år har jeg også købt Atelier Aarhus kalenderen, men er ikke rigtig kommet ordenligt igang med at bruge den endnu. Jeg tror, jeg vil bruge lidt tid på at personliggøre den, og på den måde komme godt igang med at bruge den, så tak for inspirationen! 🙂

  1. Jeg synes i hvert fald, at det føles mere rigtigt for mig, nu hvor jeg lige har sat mit præg – igang med dig 😉

 4. Jeg er superglad for, at du løbende deler, hvad der fungerer for dig – prøver nye systemer af og deler dem med os andre. Jeg ser ellers mig selv som æstetiker, men jeg får så meget ud af at læse om hvordan folk tweaker deres BuJo til at passe bedre ind i deres hverdag, end at se på smukke spreads. Så tak 🙂

  Jeg er stadigvæj i gang med min Leuchtenturm, som jeg startede i Juli – vi er nok på de sidste 20 sider… Én ting, jeg har brugt BuJo’en rigtig meget til, det var hver lørdag morgen at lave madplan og tilhørende indkøbsseddel. Så var vi klar til at købe ind til hele ugen lørdag formiddag inden frokost. Det fungerede godt, men jeg ville rigtig gerne se om ikke jeg kunne frigøre den tid, jeg brugte hver lørdag morgen på at lave madplaner. For trejde uge nu, har jeg haft samme spread, som jeg tegnede i min BuJo, men som en stak hængende på væggen. Øverst madplan, nederst indkøbsliste med kategorier, som jeg kan rive af. Det fungerede især godt de første 2 uger, hvor jeg løbende udfyldte madplanen på væggen… når der var rester til overs, eller jeg fik øje på noget i fryseren, så skrev jeg den på næste uges madplan som hang klar på væggen… og samtidig skrev jeg de ting, der hørte til opskriften.

  Jeg kunne i teorien bare have tegnet madplansspreadet (er det et ord?) i min BuJo, men så ville jeg skulle finde den frem fra min taske, kontorbordet, sengen eller hvor jeg nu havde den. På væggen hænger den bare. Den pynter ikke specielt, men det sparer mig tid om lørdagen, hvor jeg bare lige dobbelttjekker planen og listen inden vi er på vej ud af døren.

  Nu bruges min BuJo fortsat til at tage noter, to do lister osv, men eksperimenterer for tiden med Level 10 Life med dertilhørende strategier for at opnå 10 i de forskellige livsområder. Jeg bruger ikke tid på at få ting til at se pæne ud – men det fungerer simpelthen bedst for mig.

  Kalenderen fra Atelier Aarhus er iøvrigt supersmuk, og kan godt forstå at du har købt den – måske jeg skulle kigge lidt nærmere på den når min Leuthenturm er helt brugt op 🙂

  1. Hej Elizabeth.
   Jeg kan høre, at du arbejder ret meget på samme måde, som jeg gør og din ide med at hænge spreadet op er SÅ godt tænkt! I sidste ende er der jo ikke rigtigt og forkert og hele processen omkring Bullet Journaling lægger vel også mest af alt op til at man ransager sig selv og får styr på de elementer, som man mest har brug for hjælp til – og det elsker jeg! Hvis u snuser til tanken om en Atelier Aarhus, så skal du vist skynde dig – de er lige ved at være udsolgt, så vidt jeg hører, og de genoptrykkes ikke 🙂

   Level 10 er nyt for mig, men det vil jeg tjekke ud ved lejlighed – lyder super inspirerende. rigtig god dag til dig, klem fra Dorte

 5. Efter at have prøvet bullet journal af og har været rigtig glad for det, har jeg bare fundet ud af jeg mangler tid til at få den lavet. Så da jeg så dit blog indlæg med denne kalender, tænkte jeg den må jeg købe. Men super øv at den er udsolgt? Håber jeg finder noget tilsvarende, men det er vist ikke nemt?

 6. Hej,
  Jeg er inspireret til at få mere struktur på min dagbog jeg bruger til tanker, citater, mm.
  Men… hvordan fungerer Bullet journalen som kalender, hvis du har en partner du gerne vil dele med – vi bruger eksempelvis rent digital kalender derhjemme efterhånden (googles), så vi hele tiden kan følge med i hinanden og børnenes arrangementer og aftaler…?
  mvh
  Rasmus

  1. Hej Rasmus.
   Det er mere vanskeligt, når man skal samarbejde med flere kalendere, og jeg tror det bedste er at finde den model, som du og familien trives bedst med. Herhjemme bruger vi den familiekalender, jeg har lavet til gratis download (linker lige til den nedenfor), og så kører vi ellers hver vores – det kommer jo meget an på hvad man bruger sin kalender til, og for mig må det gerne være et samlingssted for alt lige fra klassisk kalenderstyring, til projekthåndtering, mål, ideer osv. Derfor er BuJo-metoderne spændende at benytte.
   Jeg håber, at du lander i en god løsning – har du ideer eller tips den anden vej, hører jeg gerne fra dig igen. Kh Dorte

   Familiekalenderen finder du i dette indlæg: http://www.dortebak.dk/2017/11/gratis-familiekalender-2018.html

 7. Det er bare en fantastisk hjælp til at udnytte kalenderen. Tak for det Dorte ?
  Hvor kan man finde de smarte flips?

 8. Hvor har du købt dine flips? Mvh. Stine

  1. Hov, det stod jo lige der 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.