0
Dubai Rejser

Down town Burj Kahlifa og Dubai Mall

Grå og kedelig mandag morgen rimer på store rejsedrømme, så her får du lidt at krydre drømmene med. Jeg tager dig med til Dubai i denne guide, og så håber jeg, du får en fantastisk dag, hvor end du befinder dig.

Jeg ved ikke med dig, men når jeg kan følge med i andres ferier på blogs og Instagram, så får jeg altid både længsel og flashback til mine egne ferier. I forrige uge, da Lisbeth og hendes familie var i Dubai, sad jeg næsten med en følelese af at vide præcis, hvad der var omkring dem, fordi det kun er et år siden, jeg selv var der. Jeg har en enormt stor lyst til at genbesøge Dubai, og jeg har i mellemtiden opdaget flere hjørner af byen, som jeg gerne ville opleve med egne øjne. Men igen, det synes at være et syndrom, der hviler i mig generelt, fordi jeg har det på samme måde med Amsterdam, Singapore, Berlin, New York og Hong Kong, sååå øhhh.

Nåh, men årsagen til at jeg her et år senere skriver endnu en indlæg om Dubai, er egentlig fordi jeg har et par ting, jeg mangler at dele med jer. Jeg kan godt lide at få dokumenteret mine rejseerfaringer her på bloggen, og ved også hvor mange af jer, det har glæde af blog-rejseguides, så jeg håber, nogen kan glæde sig over dette indlæg også.

Downtown Burj Kahlifa og Business Bay

Vi boede i området der kaldes Business Bay, og du kan læse nærmere om vores hotel i Dubai dette indlæg. Her er gang i masser af byggeri, men også allerede etablerede og velfungerende områder. Man kan sagtens bevæge sig rundt i området til fods, men taxaer koster ikke meget, så hvis byggeri, sandstorm eller trætte børneben præger dagsformen, er det også en mulighed. Turistvenligt og sjovt er det især ved Burj Kahlifa, verdens højeste tårn, og den gigantiske klorsø med farvet
springvands-show, der spiller hver halve time. Børnene var top begejstrede for lyden af “time to say goodbye” til de dansende oplyste vandsøjler – vi andre var måske liiiidt sværere at imponere, he he.

Dubai Mall

Klos op ad Burj Kahlifa finder du Dubai Mall, et af Dubais største shoppingcentre, men altså ikke det med den indendørs skibakke. Skal du stå på ski i Dubai, så skal du i Mall of Emirates! Dubai Mall har til gengæld en skøjtebane og et gigantisk akvarie med hajer og rokker, såvel som flere børnelegeland, food courts og shopping i alle prisniveauer. Vi spiste faktisk flere gange i mall’ets food court og hentede også sushi med hjem til hotellet en enkelt gang, og selvom vi i Danmark ikke forbinder centermad med at være specielt godt, så kan jeg uden tøven anbefale dig at købe mad her. Det er selvfølgelig ikke gourmet, men det er godt som børnefamilie.

Business Bay er et nyetableret havneagtigt miljø, som stadig er under opbygning, men her bliver en promenade med butikker og det var også her, vores hotel lå. I gå-afstand fra hotellet havde jeg opsnappet et lokalt tip om en super god kinesisk restaurant, som vi valgte at gå over og spise på en dag, og det var absolut et godt tip. Vi var så de eneste til stede, der ikke talte kinesisk, men vi fik virkelig god mad og service, og fandt ud af at stedet samtidig fungerede som et populært take away-sted for nærboende expats. Restauranten hedder TaipeiDao og man kan booke bord online via Zomato her (Zomato er en ratingside i stil med Trip Advisor).

Her er nogle af de steder, jeg især husker fra vores uge i Dubai i vinterferien sidste år.

La Bastakiya, den gamle bydel i Dubai, hvor du i den grad kan sætte tempoet ned, blive inspireret i nogle af de fine kunstgallerier eller bare lade dit kamera knipse løs af den ene smukke vinkel efter den anden. 

Dubai Marina og JBR, området hvor mange expats bor, og hvor der er tonsvis af hoteller, shoppingmuligheder og stranden med den spritnye og hyggelige strandpromenade.

Kite Beach startende i den “forkerte ende” og så spadsere hele vejen ned til Sejlet. Se min beskrivelse af de ting, du møder på vejen i dette indlæg om Kite Beach.

Næste weekend venter der mig en weekend med kæresterier, fordi manden har indbudt mig på børnefri københavnerweekend i anledning af min fødselsdag i næste måned. Hvad er det næste i din kalender mon? 

……………..

Følg også via Youtube, Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Du kunne også være interesseret i

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.