0
Bolig inspiration Nyt badeværelse

Gode råd til dig, som skal renovere badeværelse

Tips gode råd badeværelse renovering

Jeg deler her vores erfaring med renovering af vores badeværelse. Der følger tips til indretningen, planløsningen og manden og jeg har samtidig sammensat en lille refleksionsøvelse til dig, som er i tvivl om, hvorvidt I skal vælge en entreprise eller selv skal agere projektledere. 

Tidligere på ugen viste jeg dig, hvordan vores nye badeværelse ser ud, i dag viser jeg det frem i en video på min Youtube-kanal og fortæller dig en masse mere om processen og om de produkter, vi har valgt.

Find den rette indretning

Én ting er at bygge et pænt badeværelse, en anden ting er st bygge det badeværelse, som giver dig værdi i hverdagen. Det kan godt betale sig at indhente forskellige forslag og bruge noget tid på at tænke sig om. Et badeværelse er trods alt et dyrt rum at give sig i kast med, og derfor laver man det ikke bare lige om, når man året efter opdager, at der mangler skabsplads, eller at man alligevel skulle have flyttet toilettet.

Stil dig selv nogle konstruktive spørgsmål:

 • Hvordan ser de badeværelser ud, som jeg altid forestiller mig have det rart i?
 • Hvilke elementer er væsentlige og hvilke kunne jeg undvære?
 • På hvilken måde kan jeg udfordre rummets indretning for at få mere ud af det?
 • Er det vigtigt for mig at stilen er langstidsholdbar eller vil jeg vælge indretning udfra trends?

Som du måske husker, fik jeg i forbindelse med et samarbejde tidligere på året optegnet forslag til indretningen af et nyt badeværelse. På det tidspunkt havde vi kunne drømmene om et nyt badeværelse og havde ikke egentlig besluttet at gå igang med en renovering. Dialogen med Bad Arkitekten dengang, og de medfølgende tegninger, hjalp os imidlertid til at forstå vores ønsker og muligheder, så ganske kort tid efter samarbejdet havde fundet sted, besluttede vi at springe ud i det.

Med udgangspunkt i tegningerne, begyndte jeg at tænke over, hvordan vi kunne forbedre indretningen endnu mere. Vi har været meget bevidste om, at vi ønsker et åbent og minimalistisk rum med følelsen af god plads. Vi droppede derfor at få plads til et badekar, som ellers hele tiden har været et stort ønske for mig, og besluttede i stedet at lave bruser i hele enden af rummet.

I processen gik det endvidere op for mig, at vi kunne hente ekstra plads dels ved at bygge en væg med skydedør og flytte toilettet over på den modsatte væg, men også ved at udnytte skunken. Tænk at vi fandt en god meter under skråvæggen, som vi nu har hængt skuffemøbler i, og som er med til at åbne rummet endnu mere op?!

Tips gode råd badeværelse renoveringTips gode råd badeværelse renovering

Hvor lang tid tog det?

Mest spurgte spørgsmål, og enormt svært at svare på – hvornår tæller man til? Vi gik igang midt i september og præcis 2 måneder senere gik vi i bad i det nye badeværelse, men altså på det tidspunkt var der stadig mangler som tilsluttet vask, vinduesplade, spejl og andre detaljer. Sagt kort, så har det taget os gode 4 måneder alt i alt.

Entreprise eller selvstyre?

Vi valgte selv at stå for projektledelsen, for at spare nogle penge i det samlede regnskab. Jeg vil ikke decideret anbefale eller fraråde andre at gøre det samme, men i stedet dele et par tanker omkring, hvad vi herhjemme oplever som væsentligt for et succesfuldt selvstyre:

 1. Tålmodighed – For at komme fornuftigt gennem processen, skal du væbne dig med tålmodighed og være villig til at flytte lidt rundt på dine vaner i hjemmet
 2. Fleksibiliet – Jeg arbejder hjemme og har derfor haft en tæt og løbende kontakt med håndværkerne. Det betyder, at jeg altid har kunnet agere på tvivlsspørgsmål og at jeg har haft en finger på pulsen og vidst, hvornår det var tid til at fange en elektriker, købe materialer eller flytte rundt på planlægningen
 3. Midlertidige løsninger – I vores kælder opsatte vi en bruser, så i stedet for at skulle ud af hjemmet for at bade, kunne vi blot gå i kælderen, og i stueetagen har vi allerede et velfungerende gæstetoilet. Vi havde også mulighed for at inddrage et af værelserne oppe på 1. salen, så her valgte vil at lave opmagasinering af værktøj og materialer

Vi har en dygtig murer og tømrer i familien, så de har virkelig trukket et stort og værdsat læs med arbejdet, og det har samtidig være værdifuldt at spørge dem, hvilke håndværkere de kender og anbefaler, så på den måde har vi haft et kanon håndværkerteam, som har leveret god kvalitet, overholdt aftaler og deadlines og i det hele taget passet godt på vores drøm. Herligt.

Jeg håber, du vil tage godt imod videoen, hvor jeg viser badeværelset frem i flere detaljer, og så husk at kigge forbi bloggen igen i næste uge, hvor jeg fortæller mere konkret om indretningen, materialevalg og produkter. God lørdag,  klem fra Dorte 

……………..

Følg også via Youtube, Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Du kunne også være interesseret i

Ingen kommentarer

  Skriv en kommentar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.