Udgivet i 2 kommentarer

Mit nytårsønske for 2018 er en bøn


Mit nytårsønske er en bøn – en opsang til os alle i Danmark. Fordi vi er slet ikke så fede at dele land med for tiden, og det kan vi altså gøre noget ved.

Når jeg sidder og reflekterer over årets gang, så forstyrres de gode glimt af en bunke ærgrelser, der ligesom bokser ind fra sidelinjen. Jeg kan sagtens glædes over de små ting, naturligvis, men jeg bekymrer mig en del for fremtiden og for Danmark. På vores rejser bliver jeg igen og igen mindet om, hvad det vil sige at være dansk – og det er altså på godt og på ondt. Der er visse ting, som vi danskere burde kunne gøre bedre, men som vi har vores hoveder alt for dybt begravet i egen numse til at bemærke. Om det er et tegn på politisk svaghed eller forældres manglende opdragelse, kan og vil jeg ikke stille mig til dommer for, men jeg overværer jævnligt vredesudbrud i gadebilledet, som simpelthen bekymrer mig. Voksne mænd, der råber med meget grimme ord af børn på cykelstierne; børn der er ved at lære at begå sig i trafikken. Folk taler grimt til hinanden, skriver de grimmeste kommentarer på sociale medier, giver fuck-finger fra førersædet i bilen, dytter og skælder. Hvor kommer al den vrede fra? Tænker folk slet ikke over, at det smitter af på resten af samfundet? Det ærgerlige er jo, at vi rent faktisk er en super privilegeret lille plet på landkortet. Et lille yndigt land med uendelige ressourcer og potentiale – men for det meste brokker vi os og ser hullerne i osten. 

Mit nytårsønske for 2018 er en bøn. Til at så mange som overhovedet muligt bruger energi og kræfter på at værdsætte og udvise tolerance. For de af os som kan finde ressourcerne til det, tror jeg på, vi kan afsmitte lidt positiv energi på dem i vores samfund, som ikke har overskuddet. Det må bare ikke komme dertil, at det normale er at være vred og utilfreds. Svært at være uenig med mig her, ikke?! Så lad os gøre noget godt – sende smil til andre, løfte blikket og finde danskheden frem igen. 

Bum, og godt nytår fra mig og min familie 

……………..

Følg også via Youtube, Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

2 tanker om “Mit nytårsønske for 2018 er en bøn

  1. Hvad et sødt ønske! Må du have det!

  2. Jeg er så enig med dig Dorte. Alene idag fik Lasse og jeg to fuckfingre i trafikken. Øh? But why. Det sender så meget dårlig energi. Oplever også alt for ofte sure folk, typisk fordi de har travlt travlt travlt og “mig først”-mentaliteten. Det smitter det der dårlige, så trist. Jeg øver hele den der PYT-funktion, og det synes jeg faktisk hjælper. At man siger, nå ja pyt med dig dit sure travle individ og smiler tilbage, selvom folk er sure. Det virker som oftest, for det er svært at være sur på et smil. Så det fortsætter jeg med.

    God nytår min ven!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.