0   34
0   97
4   115
16   199
3   97
3   153
12   136
9   221
8   130
6   204

Kunsten at holde pause

Hvad er en pause? Altså en rigtig pause. Skal det være noget aldeles uproduktivt, eller handler pauser om at være væk fra sit arbejde? Jeg har siden i sommers øvet mig i at holde pause på den gode måde, og måske kan jeg inspirere dig til også at tænke over, hvordan en god pause ser ud for dig.

I sidste uge skrev jeg om overspringshandlinger i dette indlæg, og i dag vil jeg så skrive om pauser. Vores kære Dronning opfordrer os netop til at gøre noget unyttigt, og det synes jeg er meget klogt og fint. Jeg har selv erfaret at det unyttige tjener et formål, og det har jeg efter flere år med total fokus (og lyst vel at mærke!) på bloggen, efterfulgt af en slags udmattelse.

Det skal ikke udvikle sig til brok og jammer det her, bare rolig, men for et års tid siden gik det op for mig, at jeg var blevet ufattelig dårlig til at holde pauser. Hver gang jeg lå på sofaen greb jeg telefonen, når jeg lå i sengen lagde jeg planer, og jeg havde evig og altid min Macbook i skødet. Var jeg for træt til at skrive, så kunne jeg jo altid netværke eller redigere billeder. Nok skal være nok, og jeg kunne mærke produktionslysten dale og kvaliteten blive ringere – og så begyndte jeg at plage manden om hund. Fordi en hund vil tvangsindlægge mig til pauser og unyttige stunder, og det var jo nok det eneste, der kunne få mig ud af loopet, tænkte jeg på det tidspunkt. I den lange periode, hvor jeg ikke har haft den hund, har jeg nu alligevel lært at holde pause. Først ved at holde sommerferie – altså rigtig ferie, uden arbejde. Sidenhen er jeg begyndt at strikke. og det er vitterlig noget jeg gør alene for hyggen. Jeg har for en gangs skyld ikke behov for at blive den bedste, at være effektiv eller for selv at kunne udvikle noget. Jeg nyder derimod at have en opskrift at følge, og at snuse rundt hos alle de dygtige udviklere, som inspirerer mig. Hver gang jeg tager hul på et nyt projekt, begynder jeg allerede at finde det næste, og glæden er lige så stor, når jeg starter på noget nyt, som når jeg hæfter den sidste tråd. Jeg havde ikke set den komme, at jeg skulle have tålmodighed til at strikke, og jeg tror det er noget, som har ramt mig med alderen – altså at acceptere, at det ikke er resultatet, derimod processen, det handler om.

Køb garn online her*

Bunken af færdige resultater

I er flere, som spørger til hvilke opskrifter, jeg bruger, så nu tænkte jeg lige at lave et link til dem.

Min lilla bølgegenser er strikket efter denne norske opskrift. Opskriften og trøjen er rimelig nem, når først man har forstået den, men man skal være indstillet på at læse og forstå og muligvis trevle op et par gange, før den giver mening. Jeg måtte gøre det om flere gange og tog mange noter undervejs, men så pludselig forstod jeg det og så kunne jeg nyde arbejdet. Jeg har strikket med Drops Air i farven Lilla Tåge.

De 2 børnebluser er begge strikket efter Edith-opskriften fra Mille Fryd. Jeg har beskrevet nærmere i dette indlæg, hvordan de er endt med at være forskellige ud fra samme opskrift.

De steder, jeg holder øje med for at finde inspiration og strikkeopskrifter, får I også lige med:

Er du mon god til at holde pauser? Altså den slags pauser, hvor du faktisk fjerner dig fra nyttige gøremål og bare er i kontakt med din egen indre ro? Klem fra Dorte 

……………..

Følg også via Youtube, Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Follow:
0
Share:

2 Comments

 1. Silje
  19. november 2020 / 13:40

  Har du mon farvekoden på drops air lilla tåge garn? Din er nemlig rigtig fin i nuancen 🙂

  • Dorte Bak
   Forfatter
   22. november 2020 / 20:24

   Nej desværre ikke – det er ved at være 3 år siden jeg strikkede den, så indfarvningen er sikkert long gone – men den går under navnet lille tåge, så det er trods alt lidt at gå efter 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.