Deprecated: is_ajax is deprecated since version 6.1.0! Use wp_doing_ajax instead. in /customers/4/3/5/dortebak.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211 En step for step guide til at lave den bedste stempelkaffe
4   63
13   110
52   207
10   97
14   130
6   107
23   212
5   83
0   150
19   137

Guide til den perfekte French Press stempelkaffe

Mangler du også en guide til at lave en rigtig gode kande stempelkaffe, eller finere kaldet French Press, så kommer den simpelthen her med erfarne indspark fra kyndige kaffekendere.

Drikker du kaffe og hvilken slags drikker du mon så? Jeg er en cappuccino-pige, hvilket mange af jer nok godt ved, men drikker alligevel jævnligt en anden slags kop, ikke mindst hvis den er lavet af en kaffeconnaiseur. I sidste uge var jeg til presseevent hos Bodum, og jeg lod mig overraske over det faktum, at de i butikken på Fisketorvet simpelthen har en rigtig fin kaffebar. Her ved de tydeligvis en del om kaffebrygningens kunstform og tilbyder både pourover, kompress-kaffe, french press såvel som de sædvanlige populære kendisser inden for kaffe. Hvorfor bringer jeg det op nu? Fordi vi fik en grundig indføring udi stempelkandens bryggemetoder, og jeg tænkte, at jeg ville dele tipsene med dig også, så de kommer simpelthen her.

Guide til en god french press stempelkaffe

  • Grovmalede bønner. Mal først dine bønner, når du vil lave din kaffe, eller måske lige dagen før. Så snart dine kaffebønner males begynder de at dufte, hvilket betyder at aromaerne frigives. Des længere tid de står uden at blive drukket, des mindre aroma får du med i din færdigbryggede kaffe. Køb kvalitetsbønner – det gør altså en forskel! Obs! Des grovere bønnerne er malet, des mildere bliver smagen i din færdige kop
  • Filtreret vand. Vand uden kalk smager bare bedre i din kaffe. Rent, filtreret vand (eller slet og ret kildevand) er rundere i smagen og stjæler derfor ikke fra kaffebønnernes aroma. Du kan købe en kande, som filtrerer dit vand nemt og billigt
  • Dosering. Gør dig selv den tjeneste at følge anvisningerne på pakken til dine kaffebønner. Det er simpelthen så vigtigt at dosere korrekt, hvis du vil have en velsmagende kop kaffe – både for lidt og for meget er bare ærgerligt!
  • Korrekt temperatur. Temperaturen på dit vand er vigtig, fordi du ikke vil brænde bønnen helt af og ende op med en bitter kaffe. Den optimale temperatur til din stempelkaffe er 91-93 grader, hvilket du enten kan aflæse, fordi du har en elkedel med temperaturmåler eller slet og ret ved at måle temperaturen med et køkkentermometer
  • Trækketid. Trækketiden er vigtig, igen fordi at bønnens kontakttid med vandet påvirker olierne i din kaffebønne og dermed påvirker smage og aroma. 4 minutter er det optimale.

Start med at male dine kaffebønner og dosér så den korrekte mængde ned i din stempelkande. Hæld tempereret vand over og tryk stemplet halvt ned og hiv det op til overfladen igen. Start timeglasset nu og vent de famøse 4 minutter, hvorefter stemplet trykkes stille og roligt i bund. Din kaffe er nu klar til at blive nydt, måske med en sprød croissant – trop pariesienne!

Reklamelinks:

Bodum stempelkande, 3 kopper, i guld / Kaffekværn fra Bodum / Timeglas fra Bodum-butikken 

Fredagen er allerede fremskredet, og jeg vil skynde mig tilbage til min virkelighed, som bærer præg af mavepiner herhjemme. Godt det er weekend, så vi kan sænke barrieren og bare være til. God weekend til dig og dine, kram Dorte 

……………..

Følg også via Youtube, Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Follow:
0
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.