Udgivet i 2 kommentarer

Den gode familieplanlægning

Savner du inspiration til, hvordan du opnår den gode familieplanlægning? Her deler jeg vores tanker om den gode planlægning, som blandt andet er grundlagt udfra et familiemøde, hvor vi alle 4 definerede ønsker, pligter og regler. Jeg tipper også om at bruge Bullet Journal, linker til en gratis familiekalender og noget info om nem hverdag og madplan. Så læs med – du vil faktisk slet ikke gå glip af det her, blink blink.

På det seneste har jeg været mindre delagtig i forhold til mine planlægningsmetoder. Af gode grunde. Jeg har nemlig slet ikke planlagt, derimod har jeg tabt en masse bolde på gulvet og været mega træt af, at jeg ikke har været struktureret, som jeg ellers plejer. Jeg har måske også bare haft brug for at have fokus et andet sted, og har helt accepteret, at vi bare skulle tage dagene, måltiderne og aftaler lidt mere ad hoc. Men nu gider jeg ikke mere – nu savner jeg igen at have det fulde overblik, og føle at jeg har styr på tingene. Er det Bullet Journal, eller den færdigkøbte kalender, som ligger til grund for dagligdagen så? Tjah ingen af delene i virkeligheden, og så alligevel måske lidt fra flere verdener.

Nye behov, nye regler

Herhjemme har vi pludselig fået så store børn, at planlægningen ikke længere kan udføres med én hånd. Vi er nødt til at inddrage børnene en smule, og hen ad vejen mere og mere. Det betyder, at vi har måtte sludre en del sammen, først os voksne, dernæst med børnene. Det resulterede i et lille familiemøde, hvor vi talte om forventninger og det at have og give overskud til hinanden. Det var lidt svært, men også super fedt, at tale med pigerne om det, og jeg tror og håber, at det giver dem bedre forståelse for hverdagens pligter og forventninger. Vi fik slutteligt aftalt nogle pligter, som vi alle er indforstået med at have hver især og så har vi indført nogle happenings, som pigerne får glæde og overskud af. Det er for eksempel maddage, dog ikke på faste dage. De hænger en seddel op med ønske til en ret, og så planlægger vi en dag, hvor enten jeg eller deres far laver den ret med dem individuelt naturligvis.

Det er ret krævende sådan at tage hul på en ny måde at gøre tingene på, og vi skal alle lige huske os selv på de nye regler, pligter og på at runde tavlen. Men nu har vi i hvert fald taget hul på det, så mon ikke vi de kommende måneder bliver mere og mere skarpe på rutiner og behov?

Mine tips til god planlægning og en nemmere hverdag:

Nedenfor kan du se en video, hvor jeg fortæller mere konkret om, hvordan vi planlægger hverdagen og sikrer et godt flow for alle. Jeg håber, du har lyst til at se med og til at blive fast følger af min Youtube-kanal.

Jeg håber, du får en dejlig lørdag derude. Lad mig endelig høre, om du kunne tænke dig mere af den her slags indhold, hvor jeg fortæller om vores hverdagstips. Klem fra Dorte 

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

2 tanker om “Den gode familieplanlægning

  1. Hvilken app bruger du til kalenderplanlægning?

    1. Den hedder week calendar ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.