0
Bolig inspiration

Nyt hus, lejlighed eller blive, hvor vi er?

Er overskriften dramatisk? Måske, men sandheden er, at vi aldrig har ment, at vi skulle bo i huset for evigt. I dag havde vi besøg af en mægler, som skulle vurdere vores hus, og jeg må indrømme, at jeg er svært spændt på at høre, hvordan hans vurdering lander. Hvad kunne vi vælge at flytte i, hvis vi sælger huset nu?

For nylig kom manden hjem og sagde “Vil du se 2 slags boliger, som jeg synes er interessante for os, når vi engang ikke skal bo i huset mere?”. Det ville jeg selvfølgelig gerne, og hvor den ene var en super fed, istandsat lejlighed med maser af lys og højt til loftet, så var den anden noget nybyg. Vi talte pludselig en del om, hvad vi var mest til, og manden synes at være tillokket af ideen om et helt nyt hus, men ville man virkelig værdsætte det, når man som jeg elsker gamle huse med skøre kringelkroge og i bund grund føler sig mest tryg på en sal højere end stueplan?

Hos Ide Huse er jeg blevet gjort opmærksom på deres arkitekttegnet huse, som jeg kiggede forbi i dag, og jeg tror ærligt talt, at jeg ville ende med en arkitekttegnet løsning, som passer til vores tanker og stil, og ikke et klassisk typehus, hvis jeg skulle forelske mig i noget helt nyt. Jeg er med på, at det er lækkert med noget nyt, der bare fungerer, men jeg har så svært ved at se mig selv i det. Men så er der jo også det med om det overhovedet skal være hus igen. Er vi ikke bare typerne, der trods alt trives bedst lidt højere oppe i luften? I virkeligheden er mit hjem mest af alt samlet af vores familie, vores kat og vores egne ting, og så betyder den ydre ramme måske knap så meget… altså til en eller anden udstrækning selvfølgelig.

Dagens besøg af en mægler er i denne ombæring bestilt af ren og skær interesse for vores bidragssatser, men det er klart, at vi også har nysgerrigheden efter at kende markedsværdien. Vi er glade for vores hus lige nu, hvor det passer til vores behov og til mit arbejdsliv, og ikke mindst hvor vi endelig har fået sat vores præg på køkken, bad og indretning. Men på et eller andet tidspunkt, så drømmer vi om, at flytte tilbage i en fed lejlighed igen.

Hvordan med dig, som læser med – bor du mon i hus for evigt, i lejlighed med drømmen om hus eller i hus og genkender dig selv i vores overvejelser? 

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Du kunne også være interesseret i

2 Kommentarer

 • Reply
  kliniklyspunkt
  25. april 2018 kl 8:58

  Når jeg synes ukrudtet i haven tager for meget af min tid, drømmer jeg om at bo i en lille lejlighed. Men så….Jeg husker desværre meget tydeligt hvor tæt man bor på andre. Overboen går på ens loft og man kan høre når naboen er i bad, når nogle smækker døren kl lort om morgenen, holder fest osv. DET orker jeg slet ikke. Det er ikek frihed for mig. Desuden har vi haft vores hus så længe nu at vi sidder rigtig billigt og en leje lejlighed ville være meget dyrere. Så jeg bliver. Og heldigvis elsker jeg mit hus og min store have fuld af ukrudt.

 • Reply
  Ditte
  28. april 2018 kl 9:01

  Jeg bor i lejlighed nu, og jeg kan simpelthen ikke vente med at flytte i hus en dag. I øjeblikket studerer jeg, men jeg kigger jævnligt drømmende på huse. Jeg ville elske at have min egen have. Kunne spise morgenmad i solen, høste egne jordbær, rabarber, krydderurter og andre lækkerier. Hænge vasketøj op udenfor. Lufte dyner. Åh kunne blive ved. Men jeg bor også i en lejlighed uden altan og skal derfor ned i den fælles gård for at nyde sol og sommer. Og der er man altså sjældent alene. Jeg er ret sikker på, at når jeg først en dag kommer i hus, så kommer jeg aldrig til at flytte i lejlighed igen. 🙂 Men måske vil man altid have det, man ikke har?

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.