Opblød din kolde grå stue med disse ting

Når stuen pludselig føles upersonlig, grå-hvid og kold, så er der nemme metoder at ty til – her kommer jeg med nogle nemt opnåelige bud på, hvordan du kan opbløde det hårde look i din stue uden at udskifte møblerne.

(Reklamelinks markeres med en * – et reklamelink fortæller en webshop, som du handler hos, at jeg har guidet dig til en given vare, hvorfor webshoppen afgiver en kommision af deres overskud til mig. Et reklamelink koster altså ikke dig noget og er udelukkende varer, som jeg personligt har valgt at ville linke til)

Nu hvor vi har fået en ny sofa herhjemme, synes jeg efterhånden at rummet risikerer at fremstå meget køligt og gråt. Den nye sofa er ganske stor og med marmorbordet på sine stålben skal jeg helt sikkert sørge for at tilføre elementer, der bringer varme og blødhed i spil. Så det er jeg gået i gang med. Det kan gøres ganske nemt, og én ting er jo puderne, jeg syr, men øvrige ting, som skaber varme er også med til at gøre stuen mere hyggelig. De ting, jeg viser i collagen er elementer, jeg kigger på for tiden, og som fungerer som min inspiration. Jeg starter med at se på, hvad jeg allerede har “på lager” og så kan det være, jeg tilkøber et par nye elementer, når jeg har fået overblik.

 1. Spejl formet som sol *
 2. Flettet fad * – hæng det eventuelt på væggen
 3. Oreinetalsk lanterne i rustfarve * og med typisk orientalsk hulmønster
 4. Fin lanterne i et slidt look *
 5. Smuk macramé vægdekoration *
 6. Bali-inspireret bakke * – stil en lanterne med lys og en lille skål på
 7. Rustikt fad *
 8. Vintage marrokanske tæpper *
 9. Større kurv * til at opbevare tæpper og plaider
 10. Puf i marrokkansk print

Alt er fundet hos Ellos *, men det kunne være lige så relevant at kigge andre steder hen. Ellos er bare så tilgængeligt og favner bredt både pris- og stilmæssigt, så det er for mig altid et godt sted at hente min inspiration.

Jeg kan godt lide at bryde de kølige strukturer og farver med naturlige farver og materialer. Det at tilføre lidt slidte eller rustikke effekter kan virkelig opbløde helhedsindtrykket, også uden at vi lander helt tilbage i start 0’ernes “slidt og hvidt”-stil. Vær ikke bange for at hente din inspiration fra Marrakech-billederne, du bombarderes med på Instagram, men grib i stedet ideerne og fyld dit hjem op med lidt eller mere, alt efter hvor din grænse går. Det bliver godt, det er jeg sikker på.

Denne uge skal jeg sy de sidste puder færdige, og dernæst kigger jeg på, om gardinerne skal skiftes, om væggene trænger til en forvandling, hvad der skal hænge på væggene og ikke mindst på belysning. Det i sig selv er jo et super afgørende element for en velfungerende stue 

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Follow:
Share:

2 Comments

 1. Anita
  24. april 2018 / 11:39

  Må jeg spørge, hvor sofaen er fra? Ser fin ud 🙂

  • 24. april 2018 / 13:28

   Sofaen fås i ILVA – det er en modulvogntog så du kan bygge den efter eget behov ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.