0
Børn Dame-halløj

8 + 10 = afklarethed

Hvornår affinder man sig mon med at man for evigt skal undvære sin far og hvad har det med mine børns fødselsdag at gøre? Læs med her, det giver mening – faktisk ret meget.

Endelig kom dagen. De har ventet utålmodigt i flere måneder, fordi når man er barn med kun få fødselsdage i hukommelsen, så er en fødselsdag nu engang bare noget meget meget magisk. 8 år er der gået, siden vi fik vores livs bedste og mest krævende titel som forældre. 8 år som i sandhed har bragt os både glæder og trængsler, men som jeg efterhånden forstår, er de afgørende år, der har givet mig perspektiv. Det lyder floskelagtigt, og jeg hader en lille smule at skulle skrive det, men jeg forstå nu, at forældreskabet i den grad har tvunget mig til at justere mig selv, udvikle mig på mine svage sider og tage ansvar i situationer, hvor jeg tidligere bare ville have taget en smutvej. Mange af de ting, som jeg fandt vigtige eller sorgfulde før børnene kom til, virker nu knap så slemme, og jeg er på alle tænkelige måder et mere taknemmeligt menneske.

Mine piger er født på samme dato, som deres morfar 2 år tidligere døde. Det har jeg før nævnt, men nu nævner jeg det igen. Det har i sig selv ikke en egentlig betydning, men det betyder trods alt, at min far bliver omtalt og tænkt på hvert år. Som du kan regne ud, er det i år 10 år siden, han forlod vores verden, og jeg har konstateret, at det ikke længere gør ondt på mig. Jeg forestillede mig faktisk ikke, at man ville komme dertil, hvor det ikke er smertefuldt at mangle, og det er bestemt heller ikke et udtryk for, at jeg ikke ville ønske, han var her. Men det er så lang tid siden nu, og han hører ikke til længere – han levede i tiden før mine børn, og mit liv med børn er så ekstremt virkeligt med traditioner, gentagelser, erfaringer og minder, uden ham, at jeg kan mærke, at jeg har fundet fred med det.

Pigerne har holdt fødselsdag ad flere omgange, først med klassen sidste lørdag, dernæst i fredags på dagen og så i går med familien. Det har budt på strandtur, sushi på terrassen, badebassin og hjemmelavet candyfloss.

Du kan se min anmeldelse af candyflossmaskinen her

I skal bare lige have det her sjove glimt med af pigernes fødselsdagsgave, som er et giga badebassin*, som A altså mente hun måtte have både dykkerbriller og hajfinne på til, sødt ikke?! Hajfinnen fra SwimFin* har vi i øvrigt haft med på flere ferier og vi knuselsker dem simpelthen.

Nåh, vi skal simpelthen ud af døren, fordi vi lige smutter til Fyn til 3-dobbelt fødselsdag. Joh joh, vi har fødselsdag i klumper her i familien, men det er hyggeligt, og jeg satser på at kunne få strikket lidt på den lange biltur, hurra 

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Du kunne også være interesseret i

2 Kommentarer

 • Reply
  Gitte
  27. maj 2018 kl 21:24

  Åh, jeg ved præcis hvad du mener.
  Den sætning med at han altid vil være savnet, men at han høre en anden tid til, giver så meget mening. Jeg har aldrig tænkt sådan på det, men det er jo sådan det er og må være. Tak for at sætte det på plads for mig❤️
  Min far døde 4 år før vores ældste blev født, og hvor ville jeg ønske han havde oplevet vores tre børn. Men sådan blev det ikke.
  Det pudsige er, at min kusines tvillinger er født på samme dato som min far døde❤️

  • Reply
   Dorte Bak
   27. maj 2018 kl 23:32

   Jeg tror så meget på at man kan finde ny mening med alt man udsættes for og sorg er simpelthen nødvendigt for at man bliver robust, taknemmelig og i det hele taget dygtig til at leve sit liv. Hvor bliver jeg dog glad for at erfare at mine ord kan få en lille brik på plads for dig. Tak fordi du tog dig tid til at dele din kommentar med mig, klem fra Dorte

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.