Opskrift på silkeblød buttercream til cupcakes

Buttercream opskrift dansk

Her får du en opskrift på silkeblød, flot og sød buttercream til dine cupcakes. Det er utrolig nemt at lave og sjovt at arbejde med, når kagerne skal pyntes fine.

Der er frosting, og så er der buttercream, og nej, det er faktisk ikke det samme. Buttercream er mere fed og kan derfor holde sig selv i højere grad, og derfor er buttercream nu engang god at bruge, når du skal laves cupcakes. Det er ydermere værd at bemærke, at buttercream er at foretrække, hvis du gerne vil lave dine kager dagen før festen. Husk så blot at tage kagerne ud fra køleskabet minimum 30 minutter før de skal serveres.

Her får du en opskrift på butter cream, som bliver silkeblød og er helt fantastisk at arbejde med, når du vil forme med tylle og sprøjtepose.

Buttercream opskrift danskButtercream opskrift dansk

Opskrift buttercream til cupcakes

Til 12 cupcakes

175 gram stuetempereret smør
350 gram flormelis
3-4 tsk væske (mælk, hyldeblomstsaft, fløde e.l.)
1 tsk vanilleessens
Farvet pasta, hvis du vil indfarve den

Dit smør skal være blødt men uden at være slasket og løbende. Skær det ud i stykker og pisk det med det flade piskeris i din røremaskine. Giv det en ordentlig omgang, så det bliver lyst og luftigt – jeg plejer at lade maskinen køre i 3-5 minutter.

Tilsæt cirka halvdelen af din flormelis og start maskinen på laveste niveau, så du ikke får en sky af sukker i hovedet. Når det ikke længere støver skruer du op for maskinen og giver det en grundig piskning. Gentag med den sidste del sukker.

Vil du indfarve din buttercream, så gør det nu ved at stikke bare en knivspids af pastafarv ned i din buttercream sammen med vanilleessens. Rør igen og gentag med farven, hvis du ikke er tilfreds endnu.

Ret til sidst konsistensen op med lidt væske. Jeg bruger oftest lidt mælk, men det kan også være hyldeblomstsaft, fløde eller kaffe. Den endelige konsistens skal være fast, men formbar, sådan at du uden for mange kræfter kan presse din buttercream gennem en tylle.

Nødvendigt udstyr: Tylle efter præference* / Sprøjtepose* / Pastafarve efter præference*

Der kommer overraskende nok også en opskrift på cupcakes inden længe. Jeg skal lige prøve at bage dem en gang mere for at afprøve noget, men vi er tæt på målet og de er forbandet gode! Stay tuned… Dorte 

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

madplan
Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.