Udgivet i 2 kommentarer

Fordele og ulemper ved altan og have

Hvorfor nu drømme om altan, når man har en have? Kan man ikke få nærmest det samme ud af sin altan, som man kan i sin have? Her deler jeg mine tanker om altanlivet versus havelivet og håber at kunne give lidt altankærlighed videre til dig.

En helt bestemt ting, som jeg altid modtager kommentarer omkring, det er hvor heldige vi er med en dejlig terrasse og have. Det værdsætter vi bestemt også, ingen tvivl om det, men for mig personligt kunne jeg godt være lige så tilfreds med en god stor altan. De ting og glæder jeg har med have begrænser sig rimelig meget til noget med krukker, blomster og hygge, og det kan sagtens udleves på en altan – ja faktisk findes der eksempler på altaner, som kan mere af det intime og hyggelige, jeg kan lide, end en have kan. Der er også noget med det sociale, når man bor i lejlighed og har altan. Man behøver ikke at egentlig deltage socialt, men alene det at man hører og mærker liv fra de andre altaner, kan godt give mig en vaskeægte velbehagsfølelse. Lidt som om vi alle befinder os i en heldig ferieagtig tilstand lige dér i vores hjem, ved du ikke, hvad jeg mener?

Jeg har før skrevet om, at jeg ikke er den store havetype, så selvom jeg elsker den have, vi har, så kunne jeg godt undvære den. Jeg har altid følt mig super godt tilpas i en lejlighed hævet over jorden – det er noget med en grundtryghedsfølelse, som i høj grad er til stede for mig i det plan, men jeg må tilstå, at tanken om en lejlighed uden altan, ikke ligefrem frister mig. Når først man har haft det der udeliv, så må det alligevel blive svært at give afkald på igen?

Min mor bor i lejlighed, faktisk meget tæt på os, og det er hun og kærlighedsvennen godt tilfredse med. Min mor har det vist meget ligesom jeg i forhold til det der med at bo lidt højt oppe. Deres lejlighed er super og faktisk ret perfekt til deres behov, og de var enormt heldige at blive tilbudt den for et par år siden. Eneste store mangel var faktisk en altan, men den fik de så for nylig, hvilket helt klart har givet det der sidste ekstra, som den manglede. Altanen vender ind mod gården og har sol frem til frokosttid, hvilket betyder, at man kan finde sval skygge om eftermiddagen og samtidig have døren åben for at skabe luft til resten af lejligheden. Jeg er simpelthen så glad for, at de valgte at få den altan, go det ved jeg også, at de selv er.

Find gode indretningsløsninger i altan.dk’s shop: altan-liv.dk

At skulle have bygget en altan er som regel ikke en spontan beslutning. For mange er det oven i købet en beslutning, der skal tages i fællesskab med en ejer- eller andelsforening. Når først beslutningen er taget og tilbudene er indhentet, så begynder længslen at melde sig. Ventetiden kan være træls, måske også fordi man ikke helt ved, hvad man skal forvente. Det er trods alt en indgribene affære, hvor vinduet skal laves om til dør, og timing i forhold til vejrforhold og workflow er elementer, som man aldrig selv er herre over.

Jeg ved fra min mor, at de er vildt glade for altanen, og at de var glade for den måde altan.dk arbejdede for det færdige resultat. Også selvom der lige var et par dage, hvor det var koldt og de ikke helt vidste hvornår døren skulle sættes i. Det viste sig jo at løse sig, hvilket nok hele tiden har ligget i kortene, og udover spændingen for at se om den store altan-kran kunne komme ind i gården, så lyder det som en ret smertefri proces. Altan.dk er absolut en populær leverandør af altaner, i hvert fald ser jeg dem igang med arbejdet overalt her i København, og de gør sig også umage med at være effektive, ordentlige og forretningsorienterede. Den slags virker, det ved vi alle!

Nu hænger den der og vi går og tager tilløb til at få den indrettet. Jeg skriver vi, fordi jeg har lovet at hjælpe lidt, og mens de lige tænker sig om i forhold til, hvordan de ønsker at bruge deres altan og hvilket behov for privatliv de har, så har jeg allieret mig med altan.dk og altanliv.dk for at se, hvordan opgaven løses bedst muligt.

Inden længe kan jeg dele endnu et indlæg, hvor jeg viser min mors nyindrettede altan frem og samtidig deler tips til at gøre altanen ekstra hyggelig. Kan du mon bruge den slags inspiration til noget derude? Sommeren er her jo for at blive, ikke?! Klem fra Dutte 

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

 

2 tanker om “Fordele og ulemper ved altan og have

  1. Jeg fik en altan for seks år siden – havde fremlejet den til en kollega på det tidspunkt, så jeg slap ovenikøbet for generne med at få den etableret… Og hvor er det bare en stor gevinst at have fået en altan! Jeg bor i en hævet stueetage, og har 1-2 timers sol om aftenen, når sommeren er på sit højeste. Men bare det at have et rum, man kan gå ud i, er alfa og omega for mig. Jeg har efterhånden fået fyldt altanen op med så mange altankasser og krukker, at de andre i opgangen omtaler den som en have 🙂 Det hjælper selvfølgelig også på humøret, at man selv på regnvejrsdage kan kigge ud på en masse skønne blomster lige udenfor vinduerne. En anden bonus er, at min altan er stor nok til, at jeg har kunne sætte en plantevæg op for at inddele den i to rum og skabe en lille privat hyggekrog. Så ja, jeg er også en total sucker for altaner!

    1. Aj det lyder jo helt magisk, det lyder som om du har formået at udnytte den til dwt fulde!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.