Udgivet i Skriv en kommentar

Jeg prøver virkelig, det gør jeg!

I dag handler det om alt det vi har at give til dem, som mangler. Om at gøre sit bedste, selvom det ikke altid lykkes, og om at lære sine børn den rette balance af taknemmelighed uden at være ydmyge. 

Der er 2 ting, jeg altid prøver med største omhu, dog uden evig succes. Den ene er at holde mig til de sunde valg i hverdagen, hvilket i perioder går ekstremt dårligt, og den anden er at lære mine børn om taknemmelighed, hvilket heller ikke altid virker lige synligt, at de skulle have fået ind på lystavlen. De er nu taknemmelige og det er helt tydeligt, hvilke helt små ting, der gør en klart positiv forskel i deres liv, som efterlader en følelse af at være heldige børn. Alligevel glipper det ind imellem, og det er egentlig også okay; at de tager deres privellegier for givet er på en eller anden måde også et tegn på trivsel, synes jeg, og server jo ikke fordi, de ikke ved, at de er heldigere end mange andre. De sammenligner jævnligt sig selv med “børn i Afrika”. De har haft tema på skolen om u-lande, og det har helt klart hjulpet dem til at forstå deres eget held i visse situationer.

En af de ting, som betyder allermest for pigerne, og som virkelig får dem til at føle sig heldige, det er tiden vi har sammen, og der er fredag aften med Disneysjov, X Factor og lignende absolut et must. Vi skal alle være der og se på det samme, og der skal være slikskål! Jeg er sikker på, at den situation ikke på nogen måde er unik, faktisk vil jeg vædde med, at du sidder og nikker derude, har jeg ret?!

Du kan derfor sikkert godt forestille dig reaktionen, da jeg foreslog dem forleden, at vi skulle droppe slikskålen i dag for at donere den (eller rettere beløbet vi havde brugt på den) til sultne børn i Sydsudan, Somalia, Nigeria, Congo og Yemen. Landene er nemlig ramt af en tørke og udsætter over 3 mio børn for direkte fare på grund af sult…

Først reagerede de med foragt over, at jeg overhovedet kunne foreslå det (her bliver man særligt stolt som mor, og føler på en eller anden måde, at man har fået sat det der vigtige flueben), men de blev ret hurtigt ramt af deres egen samvittighed. Faktisk må vi jo nogle gange smide lidt slik ud, som bare er blevet for gammelt, og en enkelt fredags ration kan jo gøre en decideret forskel, så det mente vi alligevel godt, at vi ville være i stand til. Okay okay, jeg hjalp muligvis lidt til med at de nåede frem til den konklusion, men summen af det hele er altså, at vi gør det – dropper slikskålen på fredag, donerer de 48 kroner, som danskerne i gennemsnit bruger på fredagsslik, og skyller en sund smoothie ned i stedet. Slet ikke så skidt i øvrigt, og vi vil gerne opfordre alle I andre til at joine os. Please lad os hjælpes ad med at give livreddende behandlinger til de sultne børn – det kan vi godt, ikke?! Send en SMS med SLIK til 1900, så donerer du 48,- kr.

Fakta!

Der sendes en jordnøddemos afsted, som indeholder de nødvendige vitaminer og fedtstoffer, som et underernæret barn mangler. Efter blot 3 uger med 3 portioner jordnøddemos vil barnet i de fleste tilfælde være raskt igen.

Sådan donerer du din fredagsslik

Du kan donere 1 slikpose (48 kroner) til Unicef, som er nok til at give en dags livreddende behandling til 5 børn, der sulter. Du gør det ved at sende en sms med ordet SLIK til 1900.

Brug disse  til dine hjertebilleder på Instagram #hjertertilafrika #givditfredagslik #unicefdk

Du kan selvfølgelig også donere flere poser slik, men det og al mulig anden info om kampagnen, kan du læse mere om hos Unicef. Der skal så utrolig lidt til at redde et barns liv, så lad os nu bare drukne dem i jordnøddemos!

Undrer du dig over, at beløbet er 48,- kr, så er det såmænd fordi det er det gennemsnitlige beløb, som danskerne bruger på fredagsslik. Hvad plejer der at stå på slikvægten, når du har købt slik? ♥

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Kan du lide mit arbejde her på bloggen, så hjælp mig ve dat bruge disse links til at købe dine ting online. Jeg får en lille kommision af salget, som ikke påvirker din pris. Det er en lille indsats, som gør en stor forskel for mig. Tak!

EllosBoozt – Bog & IdeCoop.dk – Coolstuff – Matas – Nicehair – AlerinAvavilleLegebutikken
Bagetid.dkApopro Online Apotek – Du glemmer det aldrig – Australian BodycareJysk Frisørlager
Asos – Emirates – Hotels.com – Vero Moda – Room21

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.