fbpx

Opskrift på vanillecupcakes med hyldeblomst

opskrift vanille cupcakes med hyldeblomst

Her er en klassiske opskrift på vanille cupcakes, som du kan vælge at bage med et lille skvæt hyldeblomst. 

Mangler du en god grundopskrift på luftige vanille-cupcakes, så er den her opskrift altså ret god, især nybagte med masser af frosting på toppen. Jeg har lavet dem i en variant med hyldeblomst, men vil du have dem mere traditionelle, så kan du sagtens udskifte hyldeblomsten med lidt mælk eller fløde. Når cupcaken er kølet af, så pynt med et grådigt lag frosting eller buttercream.

Herhjemme er cupcakes en af de foretrukne opskrifter, fordi mine børn selv kan overskue projektet. Cupcakes kan ikke gå rigtig galt vel? Mine børn, som er 9 år bager selv, og de kan nemt tilsætte bær, krymmel og chokoladestykker, hvis de får lyst til det.

opskrift vanille cupcakes med hyldeblomst
opskrift vanille cupcakes med hyldeblomst

Opskrift på vanille cupcakes med hyldeblomst og buttercream

Antal: 24 stk

Ingredienser

  • 250 gram blødt smør
  • 350 gram rørsukker
  • 1 tsk vanillepulver
  • 6 æg
  • 460 gram hvedemel
  • 2 dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 3 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • evt. lidt revet citronskal

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader C (varmluft)
  • Rør vanillepulver, sukker og smør på laveste eller næstlaveste niveau på din røremaskine (eller med en håndpisker)
  • Når det er blevet mere lyst i farven og virker jævnt og luftigt tilsættes 2 æg ad gangen. Husk at slukke maskinen et par gange for at skrabe kanter og bund ned, så hele massen bliver jævn
  • Tilsæt halvdelen af melet lidt ad gangen ved at sigte det, mens maskinen kører på laveste niveau. Når det er helt jævnt tilsættes hyldeblomstsaften og citronskal og der røres jævnt igen
  • Slut af med at tilsætte resten af dit mel lidt ad gangen og fyld dernæst formen over i 24 cupcakeforme
  • Bag dem midt i ovnen i cirka 30 minutter, men hold løbende øje med dem, så de ikke får for meget. Dette er vigtigt, da alle ovne fungerer lidt forskelligt. Giv dem ligeledes ekstra 5 minutter, hvis de ikke er færdige efter 30 minutter. De skal være lyse og højst med en gylden skorpe, og du kan teste dem ved at stikke en strikkepind i midten, som skal komme op uden klæbrig dej på sig.

Find opskriften på din foretrukne topping her: Opskrift på frosting eller opskrift på silkeblød buttercream

Sådan en sommerlig cupcake kan altså bare noget og det er jo helt op til dig selv, hvordan du ønsker at servere dem. De kan nøjes med en klat glasur, ligesom du kan indfarve frostingen i andre farver end præcis dem, jeg viser her.

Husk at du må tagge mig på Instagram, når du deler mine opskrifter og DIY’s. Jeg bliver drøn glad af at dit take på mine ideer! Klem fra Dorte ♥

………………

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Follow:
Share:

2 Comments

  1. Julie
    8. marts 2020 / 13:06

    Fin opskrift men mine var næsten sorte efter 16 min ved de angivne temp.
    Jeg ville anbefale max 15 min. Desuden lækker med lidt tilsat citronskal!

    • Dorte Bak
      Forfatter
      8. marts 2020 / 16:02

      Hej Julie – dejligt med din feedback, men ja, der er simpelthen forskel fra ovn til ovn, så man skal altid holde øje – jeg tilføjer en anbefaling om at holde øje, så det ikke ender galt hos andre. Jeg håber da, at de var gode og spiselig trods den mørke farve? Kh Dorte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.