Udgivet i Skriv en kommentar

Sød kartoffel sandwich med quinoa, estragon-dip & Bearnaise

Søger du inspiration til hvordan du forvandler dine køleskabsrester til noget, der ikke bare ligner kedelige rester, så se lige mit serveringsforslag her, som serveres med Bearnaise og estragon-dip til. Mums, jeg siger det bare!

I har tidligere ladet mig vide, at I gerne ser nogle serveringsforslag med produkter fra Knorr, så jeg er super glad for at dele dagens blogindlæg med jer, som er et hack med Knorrs Bearnaise med 100% naturlige ingredienser. 

Hvordan har du det med Bearnaise mon? Jeg har faktisk aldrig været specielt vild med det selv, men det hænger muligvis også sammen med, at den altid serveres med et stykke halvbranket bøf, hvilket jeg generelt ikke elsker, ha ha. Derfor har jeg fundet på en helt anden måde at bruge Bearnaise-pulveret på ved dels at bruge den traditionelle sauce i min sandwich og samtidig lave en estragon-dip ud af den. Trigger det din nysgerrighed? Så se med her…

Jeg er ikke altid verdensmester i at få køleskabsresterne brugt, men jeg prøver at få det gjort og ved, hvor vigtigt det er at vi alle i fællesskab prøver at reducere madspildet. Knorr har fokus på bæredygtighed i deres produktion, hvilket jeg altid har lyst til at fremhæve både her på bloggen og i samtaler med andre (læs mere om det her), og de har denne gang også bedt mig lave en ret, som er “tøm-køleskabet-venlig”. Vi bør nemlig alle lægge lidt daglige kræfter i at stoppe madspild, hvilket er ren win for både os selv og for miljøet, så hvorfor ikke?!

Estragon dip til grøntsagsstænger, majs eller nye kartofler

1 dl skyr + lidt vand
1/2 brev Knorr Bearnaise 100% naturlig

Rør bearnaisepulveret ud i 1-2 spsk vand. Sørg for at det bliver helt fri for klumper og shake den eventuelt, hvis det er nødvendigt. Når det er jævnt røres det med skyr og konsistensen justeres løbende med vand lidt ad gangen, hvis du ønsker din dip mindre fast. Tilsæt en smule salt og peber og voila, du har en smagfuld dip, som du blandt andet kan blande dine nye kartofler i. Mums!

Sød kartoffel toast med vegetarfyld og Bearnaise

1 stor sød kartoffel
45 gram smør
1/2 brev Knorr Bearnaise med 100% naturlige ingredienser
1 avocado
1 dl kogt quinoa
Grøntsager fra grøntsagsskuffen
Lidt olie, salt og peber
Karameliserede løg

Mange af de ting, jeg har brugt til retten her, er ting som ofte indgår i min ugentlige meal prep og er derfor ting, som jeg har klar i køleskabet. Du kan med fordel lave gryn og grøntsager klar til en lille uge ad gangen med henblik på at bruge dem i mange forskellige retter ugen igennem, ikke mindst til denne ret. De grøntsager som indgår i min ret kan sagtens erstattes af andre, så brug de ting, du har i køleskabet i stedet for at smide dem ud. Se forberedelserne her og lav dem i weekenden, så du nemt kan fremtrylle denne ret i løbet af ugen.

Tabouleh med quinoa

Min tabouleh består af quinoa, revet squash, finthakket agurk, lidt citronskal, finthakkede cherrytomater, finthakket bredbladet persille, finthakket hjertesalat, lidt olie, salt og peber.

Karameliserede løg

Karameliserede løg laves ved at stege et hakket løg i lidt smør og lidt olie. Bliv ved gryden og hæld en halv dl. vand ved, når løgene begynder at få lidt farve. Vandet hjælper dem til ikke at blive ristede og nu kan du roligt lade vandet koge væk mens løgene karameliserer. Opbevar dem i køleskabet og tag lidt til ugens retter eller til en rugbrødsmad med frikadelle, mums.

Bagt sød kartoffel

Skræl din søde kartoffel og skær den op, så du har nogle 1 cm tykke skiver samt nogle tern. Gnid en lille smule olie på alle sider og bag dem i ovnen til de er møre. Opbevar også disse i køleskabet til forskellige retter og salater. De smager både godt kolde eller efter en hurtig tur på panden.

  1. Læg en bagt skive sød kartoffel på en tallerken. Mos med en gaffel en halv avocado og læg din avocado mash på kartoflen. Strø med lidt salt og peber.
  2. Læg en stor skefuld tabouleh ovenpå avocadoen og hæld en god spiseskefuld bearnaise sauce over før dit låg lægges på.
  3. Oven på låget lægges karameliserede løg, lidt ekstra grønt og eventuelt spiselige blomster, ligesom jeg har gjort.

Jeg nappede en majs på siden med den gode estragondip til, og jeg var slemt overrasket over, hvor meget jeg faktisk nød den her ret inklusive Bearnaise! Så lærte man også det, ha ha.

Hvad skal du have til aftensmad i dag? Noget med Bearnaise måske… god torsdag til dig. Klem fra Dorte ♥

……………..

Følg også via YoutubeNyhedsbrev, Facebook og Instagram

Kan du lide mit arbejde her på bloggen, så hjælp mig ved at bruge disse links til at købe dine ting online. Jeg får en lille kommision af salget, som ikke påvirker din pris. Det er en lille indsats, som gør en stor forskel for mig. Tak!

EllosBoozt – Bog & IdeCoop.dk – Coolstuff – Matas – Nicehair – AlerinAvavilleLegebutikken
Bagetid.dkApopro Online Apotek – Du glemmer det aldrig – Australian BodycareJysk Frisørlager
Asos – Emirates – Hotels.com – Vero Moda – Room21

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.